Va salut. Am vrut sa verific intai si sa nu ma grabesc cu raspunsu, pana nu ma conving. Am rezolvat comunistu. Adica, am matrasit matca.Cum??? Probabil de la prea mult fum, cum zice TDI, ca se revarsau peste margini. Colegul Adi Hodis ma intreaba-
De ce nu face fatza ? ... si ce iti "arata" ca au depasit termenul de garantie ?.
Erau in stupi de mare capacitate si au pontat pe mai mult de 8-9 rame Dadant ?.
Regina nu mai ponta, decat pe marginea de jos a ramei. Un deget de celule cu oua.Am tot incercat sa le fac sa urce mierea in cat si sa lase regina in cuib, sa oua, descapacind mierea din coronita, da el nu si nu.Batman, Batman.. De luat mierea, nici nu poate fi vorba. Vreau sa fac roiuri si o sa le dau lor mierea. Am testat treaba cu otetu. In lipsa otetului, stau blande. Incep sa cred ca am o sansa sa lucrez fara manusi. Dar, daca nu am facut destule prostii pana acum, marti, am comis-o din nou. Luni seara, prietenul Vali, ma suna si imi zice ca imi aduce cateva regine neinperecheate. Ii zic nebunului, sa imi aduca cu albina insotitoare, da el..mi le aduce cum poate si asa ma trezesc cu 19 regine neimperecheate.
Le scot din cutiutele de chibrit si le bag in bigudiuri.Unde naiba era sa le duc la albine, la ora aia in noapte? Dimineata, la apel, mai sunt 9 in viata. Dau fuga la albinute sa le insir pe un leata si sa le bag intr-un stup. Cand ajung acolo, mai traiesc 6. Ma duc la comunist si dai si scutura rame, in nucleie. Cand termin, mai traieste o regina.O fac scafandru in borcanu cu miere si o asez pe o rama in starter. Si na belea, ca nu mai misca nici asta. O misc cu un betisor si invie nebuna. O ia la trap pe rama, spre fundu stupului. Acum, ce naiba sa fac cu albina orfanizata? Merg inapoi la comunist si o rastorn acolo. O parte cade, da raman multe pe pereti si dai cu peria. Iar se face nor de albine in juru meu. Scap fara intepaturi si dau sa ma retrag. 2 albine bazaie pe la ochii mei si realizez ca sunt trecute de masca. Dai fuga. Trageam de masca, da era legata la spate si nu iesea neam. Nevastamea imi striga sa stau, da eu dai si fugi.Am facut cateva ture in juru custii amicului meu cu 4 picioare, pana ma intepat una si mi-am tras o palma. Doua dint-o lovitura si m-am linistit. Fierbeam de draci. I-am umplut frigideru lu Vali.Are asta carne din urarile mele, pana la craciun. Si dupa ce am scapat de masca, cu tigarea in gura si transpirat leorca, am facut bilantul. Timp pierdut, albine bulversate, moarte, stresate, mirate de ce nebun a ajuns sa le umble in lada......Rau e sa fii prost. Nu era de ajuns, cate traznai facusem pana acum? Un prieten, imi tot spune, ca e fooooarte bine ce am facut, ca sigur nu o sa mai fac traznai de genu asta

, da el nu stie cu cine are de-a face.
Imi scria
iunicu mai inainte-
Facand controlul sumar, deranjezi peste poate familia. Daca te mai apuci sa dai si cu peria pe rame, atunci intreci masura la maxim., da de ce am facut eu acum, ce o sa mai zica? Am sarit peste
masura.
Cum sa mai fii calm, dupa tot ce sa intamplat, asa cum zicea Adi Hodis
Un pont,
nu te du la albine cand esti nervos ... s-au lasa nervii la poarta. Poti sa-i iei dupa ..Am plecat de la albine si toata ziua mi-a mers pe dos. Eram bucuros, ca nu ma doare intepatura din frunte. Seara, dupa ce am vazut stirile de la tv, mi sa parut ca mi sa schimbat centru de greutate la cap, da am dat vina pe oboseala. Am cautat un film pe filelist si pana sa se termine genericul, dau o fuga la baie si.... Au navalit klingonienii peste mine in baie. Mi se umflase fruntea si baza nasului. Am revenit la film si am sperat sa treaca pana dimineata. Dimineata ma dau jos din pat si..intuneric. Aveam niste ochii umflati, de ziceai sa sunt bufnita. Ca sa nu scada natalitatea in oras, am ramas acasa, cuminte, in fata calculatorului. Asa aratam pe la pranz. Unde am fost intepat si unde se umfla. Ma tot intreb, daca o sa tot coboare umflatura, unde o sa se opreasca? Nu de alta, da parca ma tot controleaza nevasta si nu vreau sa isi faca sperante desarte.