Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PAGANEL-Braila

Mesajde FLORINELU » 18 Mai 2014, 10:43

Paganel,te salut si eu de aici din Banat. sa stii ca de obicei incepatorii au probleme cu intepaturile albinelor,dar unul din avantajele apicultorului este chiar acesta,tratamentul cu venin,se zice ca apicultorii traiesc mult,o fi adevarat sau nu om trai si om vedea,iar cand trecem de suta mai vorbim :lol: :lol: . trebuie sa mergi la ele calm sa le vorbesti frumos sa nu fii nervos poti sa le si canti ceva,vorbesc serios,asa cum spune si Mircea incepe totdeauna cu rama de la margine cea mai putin populata si nu te grabi,ai grija sa nu strivesti vreo albina ca se declanseaza alarma,cand esti obosit nu umbla la stupi ca faci greseli si ele te taxeaza,cu acul. eu folosesc la afumat numai iasca de pe copaci,nu le afum excesiv ci numai cand e nevoie,inainte de a deschide stupul da 2-3 fumuri la urdinis.eu nu ma dau niciodata nici cu otet nici cu nimic,adica mint,mai trag cate o tarie dar nu le deranjeaza fiindca sau invatat si ele cu ea :lol: ,mai iau si intepaturi,dar asa e viata de apicultor. saptamana trecuta cand mi-a scos nevasta vreo 4 ace din gat a zis gata iti cumpar o masca noua,si mi-a cumparat una din aia cu camasa cu tot de marimea XXL de parca sant cosmonaut ,am folosit-o de cateva ori dar am dat-o la o parte,pai ce viata de apicultor e aia fara nici o intepatura :?: uita-te pe topic la mine si vezi niste filmulete unde umblu la stupi doar in pantaloni scurti si fara fum,dar asta nu inseamna ca nu iau si intepaturi nenumarate,si cea mai mare placere e cand se baga pe sub pantaloni si urca sus de tot si apoi inteapa :lol: ,am patit-o si pe asta. dar cand le aduni pe toate si tragi linie viata de apicultor nu e frumoasa,E FOARTE FRUMOASA.
hai ca te-am plictisit destul, mult success.
FLORINELU

Mesajde Ala nou » 18 Mai 2014, 10:49

Eu te înțeleg. După ce i-am bibilit toată toamna și toată iarna, în primăvară când am văzut unul că stătea într-o băsină, mai avea albină căt să se audă bâzâit din stup, îmi venea să mor de ciudă. Dar încet-încet l-am redresat - nu e vreun superstup acum, a ajuns și el pe 9 rame, dar ce contează mai mult e că am trecut peste și am mai acumulat ceva experiență. Măcar tu ai miere! :D Eu până acum am ronțăit cu fi-miu doar niște faguri de pe rama clăditoare. :lol:
Ala nou

Mesajde Adi Hodis » 18 Mai 2014, 12:11

PAGANEL scrie:Unde naiba am scris eu ca le-am luat mierea? Cred ca undeva m-am exprimat gresit.
...

Nu Paganel ... eu am folosit o expresie care mi-a venit pe moment.
Noi oamenii zicem ca probabil asa crede albinele, ca vrem sa le luam mierea cand umblam la stupi. Dar defapt, albina nu crede nimic. E o insecta care nu este dotata cu creier precum omul ... nu gandeste.
Pentru ele, omul si orice alta vietate care se apropie de stup/i, reprezinta un pericol. Singura posibilitate de aparare care o au, stii bine care este.

Uneori ma amuza afirmatia unora care n-au de-a face cu apicultura ... daa, sigur ca tu poti umbla la ele, ca te cunoaste si de-aia nu te înțeapă !.

Albina traieste in lumea mirosului. Orice miros strain, le irita mai mult s-au mai putin. Depinde de la caz la caz.
Pîna si respiratia omului le irita. Sufla peste ramele din stup si o sa vezi ce efect are.
Freaca-ti bine mainile cu propolis înainte de a deschide stupul. O sa vezi ca agresivitatea va fi muult mai redusa decît in în caz contrar.

Agresivitatea albinelor poate fi influentata de mai multi factori. Colegii le-au expus, nu le mai redau si eu.
Ce se mai poate ”spune” ... unii stupari fac selectie, altii nu. Cei ce fac selectie ca la carte, au in vedere si blîndețea.
Totusi, asta nu reprezinta o garantie totala. Eventual de durata limitata si numai in timpul culesurilor. Exclus cel de la rapița.
Poate m-ai vazut in poza, ca eram la bustul gol ... dar nu ma lasa întotdeauna. In alte poze sînt ... cosmonaut. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde PAGANEL » 23 Mai 2014, 11:28

Va salut. Am vrut sa verific intai si sa nu ma grabesc cu raspunsu, pana nu ma conving. Am rezolvat comunistu. Adica, am matrasit matca.Cum??? Probabil de la prea mult fum, cum zice TDI, ca se revarsau peste margini. Colegul Adi Hodis ma intreaba-
De ce nu face fatza ? ... si ce iti "arata" ca au depasit termenul de garantie ?.
Erau in stupi de mare capacitate si au pontat pe mai mult de 8-9 rame Dadant ?.
Regina nu mai ponta, decat pe marginea de jos a ramei. Un deget de celule cu oua.Am tot incercat sa le fac sa urce mierea in cat si sa lase regina in cuib, sa oua, descapacind mierea din coronita, da el nu si nu.Batman, Batman.. De luat mierea, nici nu poate fi vorba. Vreau sa fac roiuri si o sa le dau lor mierea. Am testat treaba cu otetu. In lipsa otetului, stau blande. Incep sa cred ca am o sansa sa lucrez fara manusi. Dar, daca nu am facut destule prostii pana acum, marti, am comis-o din nou. Luni seara, prietenul Vali, ma suna si imi zice ca imi aduce cateva regine neinperecheate. Ii zic nebunului, sa imi aduca cu albina insotitoare, da el..mi le aduce cum poate si asa ma trezesc cu 19 regine neimperecheate.
Le scot din cutiutele de chibrit si le bag in bigudiuri.Unde naiba era sa le duc la albine, la ora aia in noapte? Dimineata, la apel, mai sunt 9 in viata. Dau fuga la albinute sa le insir pe un leata si sa le bag intr-un stup. Cand ajung acolo, mai traiesc 6. Ma duc la comunist si dai si scutura rame, in nucleie. Cand termin, mai traieste o regina.O fac scafandru in borcanu cu miere si o asez pe o rama in starter. Si na belea, ca nu mai misca nici asta. O misc cu un betisor si invie nebuna. O ia la trap pe rama, spre fundu stupului. Acum, ce naiba sa fac cu albina orfanizata? Merg inapoi la comunist si o rastorn acolo. O parte cade, da raman multe pe pereti si dai cu peria. Iar se face nor de albine in juru meu. Scap fara intepaturi si dau sa ma retrag. 2 albine bazaie pe la ochii mei si realizez ca sunt trecute de masca. Dai fuga. Trageam de masca, da era legata la spate si nu iesea neam. Nevastamea imi striga sa stau, da eu dai si fugi.Am facut cateva ture in juru custii amicului meu cu 4 picioare, pana ma intepat una si mi-am tras o palma. Doua dint-o lovitura si m-am linistit. Fierbeam de draci. I-am umplut frigideru lu Vali.Are asta carne din urarile mele, pana la craciun. Si dupa ce am scapat de masca, cu tigarea in gura si transpirat leorca, am facut bilantul. Timp pierdut, albine bulversate, moarte, stresate, mirate de ce nebun a ajuns sa le umble in lada......Rau e sa fii prost. Nu era de ajuns, cate traznai facusem pana acum? Un prieten, imi tot spune, ca e fooooarte bine ce am facut, ca sigur nu o sa mai fac traznai de genu asta :evil:, da el nu stie cu cine are de-a face.
Imi scria iunicu mai inainte-Facand controlul sumar, deranjezi peste poate familia. Daca te mai apuci sa dai si cu peria pe rame, atunci intreci masura la maxim., da de ce am facut eu acum, ce o sa mai zica? Am sarit peste masura.
Cum sa mai fii calm, dupa tot ce sa intamplat, asa cum zicea Adi Hodis
Un pont,
nu te du la albine cand esti nervos ... s-au lasa nervii la poarta. Poti sa-i iei dupa ..

Am plecat de la albine si toata ziua mi-a mers pe dos. Eram bucuros, ca nu ma doare intepatura din frunte. Seara, dupa ce am vazut stirile de la tv, mi sa parut ca mi sa schimbat centru de greutate la cap, da am dat vina pe oboseala. Am cautat un film pe filelist si pana sa se termine genericul, dau o fuga la baie si.... Au navalit klingonienii peste mine in baie. Mi se umflase fruntea si baza nasului. Am revenit la film si am sperat sa treaca pana dimineata. Dimineata ma dau jos din pat si..intuneric. Aveam niste ochii umflati, de ziceai sa sunt bufnita. Ca sa nu scada natalitatea in oras, am ramas acasa, cuminte, in fata calculatorului. Asa aratam pe la pranz. Unde am fost intepat si unde se umfla. Ma tot intreb, daca o sa tot coboare umflatura, unde o sa se opreasca? Nu de alta, da parca ma tot controleaza nevasta si nu vreau sa isi faca sperante desarte.
Fişiere ataşate
Fotografie-0001 (Medium).jpg
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde delorin I » 23 Mai 2014, 11:48

Ti se pare ca esti UMFLAT? :D
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde tiby visan » 23 Mai 2014, 12:14

d-le Paganel tare comoc sunteti in faza cu matcile am ris cu lacrimi cred ca va iesa mai bine daca va faceati comediant.In final ati reusit ceva cu matca aia? ca ar fi pacat dupa atitea lupte greco romane cu albinele sa mai aveti si rateu.Numai bine si ramineti tot asa comic .
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde PAGANEL » 23 Mai 2014, 12:18

Nu vezi ce cearcane(pungi) am sub ochi? Poza e facuta la ceva tip, dupa intepatura. Nu mi-a dat prin cap sa imi fac una, cand eram bine umflat :lol: Daca mergeam asa la volan, sigur credea politistul, ca am furat permisu de la altcineva. Nici eu nu ma recunosteam.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde PAGANEL » 23 Mai 2014, 12:44

Maine merg sa verific, da sunt pesimist. Nicul meu este PAGANEL, nu d-le PAGANEL. Toata treaba este comica, dar ca romanul. Incerc sa fac haz de necaz. Crezi ca imi venea sa rad, la sfarsitul zilei? Acum, dupe ce citesc ce am scris si mie mi se pare comic, dar asa a fost sa fie. Cine stie cate or mai urma :lol:
Mai am eu cate ceva in cap sa mai fac, da parca vad ca or sa iasa pe dos. Cred ca la titlul topicului, trebuia sa fie-Nu faceti ca Paganel.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde ignatov andrei » 23 Mai 2014, 13:13

Frumoasa poza!

Paganel, trece la topic si chestia aia cu... "permis minorilor doar impreuna cu parintii ori familia"! :lol:
ignatov andrei

Mesajde redoo » 23 Mai 2014, 16:37

Hai mah,nu te mai plange, ce nu ai mai avut ochii unflati?acum te rog sa-mi zici si mie de ce voi,astia din braila sunteti tunsi toti periuta. Doi ani am batut braila si se uitalumea urat la mine ca aveam parul lung...unu chiar mi-a zis ca nu sunt din braila
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde PAGANEL » 23 Mai 2014, 17:39

redoo scrie:astia din braila sunteti tunsi toti periuta. Doi ani am batut braila si se uitalumea urat la mine ca aveam parul lung...unu chiar mi-a zis ca nu sunt din braila

Pai ce sa mai tund frate? Ultima oara cand am fost la frizer, ma intrebat aia cu cine ma mai tund, ca nu imi taie bon doar pe jumatate. Ca nu esti brailean? Poate ca nu spargeai seminte si nu aruncai gunoi pe jos. Asta da de banuit, dar daca ai stat 5 minute fara sa zici baga-mi-asi, atunci, chiar ca scrie pe tine, ca nu esti de aici. Eu mai am prostul obicei, sa mai trag lumea de maneca(-vezi prietene, ca ti-a cazut hartia aia pe jos), atunci cand mai vad toparlanii cum arunca gunoaie pe jos si ma trezesc cu raspunsuri de genu-stai linistit, ca eu am aruncat-o. Ce sa fac. Adun gunoiu, il pun la tomberon si ala se uita la mine, ca la masini straine. Isi mai si scupa in san-piei satana.
Da, de la maestru Ignatov, nu ma asteptam la asta.
ignatov andrei scrie:Frumoasa poza!

Paganel, trece la topic si chestia aia cu... "permis minorilor doar impreuna cu parintii ori familia"! :lol:

Frumos nenea? Sa ii spui omului pe nume? Tocmai domnia ta? Si eu care te credeam om serios, asa ca mine. Ma faci sa ma rusinez :oops:
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde PAGANEL » 24 Mai 2014, 20:47

Si asa cum am prevazut.Nici regina aia nu a rezistat. E greu pentru bietele albine sa lucreze cu mine. Am mai gasit un pumn de albine si alea lesinate de foame si suparate rau. Cred ca trebuie sa imi schimb nicul. Ceva gen prigoria ucigasa? E prea putin? Pesta albinelor? Capcaunul albinelor? Imi vine sa imi dau palme. Cate nebunii sunt capabil sa fac? Ma uimesc si eu cu toate traznaile pe care le pot face. Cred ca trebuie sa imi mut postarile la rubrica-ASA NU. Sunt o catastrofa. Noi vorbim despre roiuri, familii, culesuri. Da daca ele vorbesc acum despre Paganel? Or fi avand si ele forumul STUPARUL.Cred ca mi sa dus vestea printre albine. Imi imaginez cum ar scrie albinele despre fenomenul Paganel-Ce este mai rau decat varoua si nosemoza la un loc (asta scrie Proapis al lor)? Raspuns corect-PAGANEL. Cum scapam de el?-Il atacam in forta, acolo unde il prindem. Incep sa cred asta. Am fost in stupina, sa ma uit in viteza la starterul ala si din 40 de albine, 2 cautau sa ma ciupeasca. Am plecat la amicul meu, in acelasi sat, da la vreo 1,5 km si acolo toate albinele ma cautau pe mine. Daca ar fi numai la albine, ar fi de inteles, da si viespile, tot pe mine ma cautau :o .
Cred ca mi sa dus vestea printre zburatoarele astea. Si nu am vrut decat sa fac bine. Cine zicea ca drumul spre iad este pavat numai cu intentii bune? Incep sa cred ca daca puneti o poza cu mecla mea intr-un stup, care vrea sa roiasaca, GARANTA, ala isi revine la normal si nu mai roieste anu asta. Sa incerc sa imi inregistrez poza la OSIM ? Ca profu on line? Cred ca renunt la albine si ma apuc de afacerea asta. Cum ar suna anuntul-Doriti sa nu aveti albine roitoare si sa va faca super productie? Imi faceti o invitatie si dupa 20 de min. in stupina, se pun fetele pe treaba, de frica mea.Sau-vand poze inpotriva roitului(normal cu mecla mea). Mai nou, pisica mea a intrat in calduri si eu o intreb pe nevastamea-Ce are draga? A intrat in friguri? Si va jur cu mana pe maus, ca inainte eram un om normal. Unde sa postez-caut terapeut pentru albinita cronica?
Da visul meu, cu un roi in balcon, tot mi-l indeplinesc anul asta. Sa moara vecina de la 9, aia care ma tot opreste sa imi spuna ca aude gemete in camera la ficiormiu ala mare . Parca ea nu gemea, in clipele ei de fericire. Vecina=lucratoare foarte batrana. Remediu-Nu se mai gaseste trantor pentru masura ei. Lume rea anul asta. Va dorec tot binele din lume, da cu masura :lol:
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Adi Hodis » 25 Mai 2014, 22:39

PAGANEL scrie:Va salut.
...
Le scot din cutiutele de chibrit si le bag in bigudiuri.Unde naiba era sa le duc la albine, la ora aia in noapte? Dimineata, la apel, mai sunt 9 in viata. Dau fuga la albinute sa le insir pe un leata si sa le bag intr-un stup. Cand ajung acolo, mai traiesc 6. Ma duc la comunist si dai si scutura rame, in nucleie. Cand termin, mai traieste o regina.O fac scafandru in borcanu cu miere si o asez pe o rama in starter. Si na belea, ca nu mai misca nici asta. O misc cu un betisor si invie nebuna. O ia la trap pe rama, spre fundu stupului.
...
Si dupa ce am scapat de masca, cu tigarea in gura si transpirat leorca, am facut bilantul. Timp pierdut, albine bulversate, moarte, stresate, mirate de ce nebun a ajuns sa le umble in lada......Rau e sa fii prost.
...

Sa traiesti Paganel,
traiau si reginutele acelea daca le-ai fi pus putin șerbet s-au cate o picatura de miere fiecareia. Dar nu e sigur ca ar fi trait toate in roi. Fiind nefecundate, riscul de eșec este mai mare.
Acum, asta e ... inceputurile se lasa cu amintiri multe, unele neplacute. Dar vor fi si placute, vei vedea.
Ca sint mai multe neplacute ... bine ca sint doar cativa stupi. Pagubele se rezuma la acestia. Daca avea-i 50 de familii, nu era tot una, a ?.

Despre prost ... eu as zice neinformat si de altul încurcat.
Matcile trebuie sa aibe si albine insotitoare in custi. Iar aici, vina mare este a celui ce le-a trimis fara albine. E ”priceput” ... pacat de matci si de truda ta.
Decat matci asa ... mai bine erau botci. Dar si astea au nevoie de temperatura constanta 34 -35 gr C* pentru pastrare mai multe ore. S-au sa fie introduse in roi la scurt timp dupa ridicare din stup iar in timpul transportului, trebuiesc învelite intr-un material rau conducator de caldura.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde PAGANEL » 26 Mai 2014, 11:01

Stiam maestre Hodis, ca trebuie sa aiba albine insotitoare, da nebunu asta de Vali, cand i-am zis la telefon, sa le aduca cu albine insotitoare, a zis ca sunt nebun si ca nu are cum. Nu mai avea nici chibrite si sa dus sa cumpere de la magazin. Ce sa iti mai zic de el, ca se vede pe pagina lui. E numai suflet, da cu cititu sta mai rau, ca nu isi mai gaseste ochelarii :lol: . Da daca el e nebun, sa vezi la mine. Ma duc ieri la ele si cand ajung la comunist, vad un bigudiu intre 2 rame. Dau sa il iau si sa il bag in buzunar si ceva misuna acolo :o . Era o matca uitata acolo. Comunistu, a simtito, a inceput sa cladeasca si cara miere de zor.Am scos un burete dintr-un capat si am pus bigudiu la loc intre rame. Au intrat 2 albine dupa ia si parca o manau spre iesire. Am pus rapid podisoru si capacu si cu speranta, m-am retras de langa el. Ar avea cam 6 zile. Sper sa iasa la cotzoit si sa se si intoarca.Stiti zicala prost sa fii, noroc ca sunt. Referitor la serbet, cred ca nici daca le dadeam clatite cu miere nu traiau. Eu stiam (si am mai si intrebat) ca regina nu se hraneste singura. Da poate ca de foame, accepta si cartofi prajiti.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde ignatov andrei » 26 Mai 2014, 21:53

PAGANEL scrie:Eu stiam (si am mai si intrebat) ca regina nu se hraneste singura. Da poate ca de foame, accepta si cartofi prajiti.

Ba se hraneste singura, dar nu cu cartofi, ci cu fasole pestrita murata! :lol:
ignatov andrei

Mesajde valy » 27 Mai 2014, 17:40

Ar avea cam 6 zile. Sper sa iasa la cotzoit si sa se si intoarca.

greu de crezut la norocul tau ,dar tot nebunul ala de vali ti-a zis sa le duci din acea seara nu sa le bagi sub plapuma.ce sa zic succes.
valy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?