Buna ziua si bine v-am (re)gasit!
Am postat initial in zona de pagini personale, dar mi-am dat seama ca nu am ce spune acolo , cel putin deocamdata, dar sper sa evoluez

Pe scurt: am o casa de vacanta (dar unde anul asta stau mai mult, sunt semi-mutata aici) in prahova, zona frumoasa, ceva potential melifer, etc. Pentru ca ma interesa subiectul (albine) si cam tot ce tine de stat in aer liber, am ceva timp la dispozitie, am facut cursul la Institut (ICA). Din pacate, din motive obiective, la partea practica nu am mai ajuns

Bun! Mi-am luat 2 stupi (verticali, cat de 3/4), am pregatit vatra si... am asteptat, si iar asteptat ca persoana care trebuia sa imi aduca familiile sa mi le si aduca. Intelegerea a fost pe 5 rame de puiet, nu am obtinut nimic mai mult. In sfasit, mi le-a adus aseara, le-am dus la locul lor, si... cam atat.
Nu m-am aventurat singura la vad ce e in cutii, astept sa vina un vecin cu care tin legatura si sa ne uitam impreuna
Ideea e ca sunt dezamagita de inceput, stiu ca e f important sa ai familia puternica, sa intri pregatit in iarna, ori eu, cu 5 rame... Si cu vremea asta (aici iarasi ploua

). Singura nu ma descurc, evident, si am o strangere mare de inima ca nu o sa fie bine.
De documentat, ma documentez, citesc aici, dar lipsa de practica ma face sda vad totul in negru acum, si ar fi mare pacat sa renunt. Ah, nu am spus, dar poate se intelege, ca vreau sa cresc albine din placere, nu am in minte vreo afacere, dar asta nu inseamna ca nu ma implic, sau ca tratez superficial problema.
In acest moment, ma simt blocata, nu stiu ce sa fac, mi-e mila de ele, ca e vremea asa urata, nu stiu daca sa le pun ceva de mancare (aici de abia au inflorit salcamii). Aseara le-a pus niste ziare pe partea cu sita a podisorului, ca le e frig noaptea - le e frig ca sunt putine si anemice, probabil?
Scuze pentru istoria lunga, dupa cum vedeti e jale mare in curtea mea (poatre am eu vreun puseu de pesimism), astept cu mare interes parerile voastre
multumesc, zi frumoasa tuturor,
irina