Salut. Cu putin timp in urma, Adrian Murgoci(BUNKA), ma fericit cu o lada. Am primit-o, admirat-o si..nu am reusit sa bag rama de 1/1 in ea. Nu intra bine nici pe verticala si fierbeam de oftica. La stupi, aveam un nucleu de imperechere 2/1 care a fost decimat de furtisag. Au ramasa o manuta de albine

.Le-am adunat si le-am cazat in cutia de la BUNKA. Am mutilat un fagure de 1/1 cu putin puiet si multa miere in asa fel sa se incardeze pe rama de 3/4 si am bagat-o in lada. Am mai lipit pe sarme si 3 fagurasi(crescaturi) si i-am mutat locul
la mine pe balcon.De aici sa rupt filmul.Ma trezesc dimineata si imi beau cafeaua(2 cani+10 tigari) langa ele. Fac DOAR strictul necesar in casa si..inapoi la ele.Discutie telefonica intre nevasta si soacra(

) pe care am surprins-o -Suntem bine mama si eu si copii, doar Danut cu boala lui.-....-Pai sta la televizor pe balcon.-........-Aaa, pai a adus albine pe balcon mama, sa doarma langa ele.....
Pierd putin timp sa mai arunc un ochi pe acest site si ianapoi la ele. E ceva de vis. Aduc polen

. Le pun miere pe rampa de zbor si le privesc cum o aduna si o duc inauntru. Mai trec si pe la farfuriuta cu apa, se mai aseaza cate una si pe mine si inapoi la miere. Am luat putina miere pe un deget si cu degetul in fata urdinisului am asteptat sa o care in cutie. E fantastic. Le iubesc. La parterul unui bloc vecin, sunt cativa crini infloriti. Cred ca de acolo aduc polenul. Langa bloc, sunt 3 tei, neinfloriti. Am uitat sa zic ca am bagat o regina neinperecheata(de roire) in stupul asta. Sper sa se imperecheze, da nu vad cu cine. Ar fi vecinul de la 5, ca e mai mic de statura,da... Da mai stii? Dupa carte, am o sansa, da la cate pasarele sunt la mine in cartier, ar trebui sa fii pilot de F16, sa le poti fenta. Revin la albinute si las matca cu norocul ei. Este o mare diferenta intre albina tanara si culegatoare. Culegatoarea, zboara ca o profesionista. Zbor la punct fix, manevre evazive, zbor in linie dreapta cu mare viteza... Aia mica-YAR-16. Iese din stup si da cu capu in geam. Si ia geamu de sus si pana jos. Se opreste pe leatul de jos si incepe sa pipaie chitu. Dupa un timp, o ia de la capat, sus, jos, cu un bazait nervos. Dupa ce isi umfla capu de cucuie, se intoarce si invata zborul cu spatele. De la faza asta, trec la stadiu de juniori. Daca sunt destepte si se agata de mana mea, le scot afara si incepe faza 2. Am un geam lipsa in partea dreapta a balconului (il scot primavara) si ele incep sa isi faca traseul.Ies pe fereastra si intra pe la geamul lipsa. Dupa cateva ture si cred ca si ceva ameteli, se aseaza pe rampa de zbor si isi trag sufletul. Cand sunt gata, iar cu capul in geam. Ca sa elimin faza asta din cursul lor de zbor, am lipit folie de aluminiu pe geam si au scapat de stres si de cucuie. Cred ca mierea din fata urdinisului, data zilnic, a fortat albinele doici sa iasa la cules, fara cursul de zbor terminat. De ce zic asta. Unele lucrotoare, vin glont, direct la urdinis si intra in mare viteza.La iesire, la fel. De la urdinis, zbor in unghi de 20 de grade spre stanga, direct prin fereastra. Altele, vin pana aproape de urdinis, se opresc in aer si pe urma intra. La iesire, se urca pe peretele stupului si de acolo pleaca. Si un lucru foarte curios. Zboara prin balcon, dar se opresc la usa. Nu trec pragul. Parca au trasat o linie de frontiere imaginara. Aseara, pe la 9,30, eram la calculator(dupa ce le urasem ,,noapte buna") si ma trezesc ca trece una prin fata mea, inconjoara monitorul si se frige de un bec. I-am curmat suferinta, dar ma bagat la idei. Cu cateva zile in urma, la stupi, ma alergat o mahalageoaica prin toata curtea. Am schimbat locul de vreo 4-5 ori.Am luat o pauza de 30 min(ascuns in masina si cu geamu inchis) si la intoarcere, de la 50m, ma luat in primire. Asta de aseara, sa fie ruda cu mahalageoica, sau era somnambula? Regina bagata in stup, este eclozionata sambata si tot atunci bagata in cutie. Dupa calculul meu, joi ar trebui sa iasa la cotoit, iar duminica, luni, sa inceapa sa ponteze. Nu va dati seama ce emotii am. Daca nu reuseste, o sa fur o regina imperecheata de la alt stup si o bag in asta, da nu las familia (5-6 tati-200-300fice, verisoare si nepoate) fara regina. Am dat previzualizare, am recitit ce am scris. E de jale. Cred ca are dreptate nevasta. Nu mai scap.