Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PAGANEL-Braila

Mesajde Valy 74 » 02 Iun 2014, 09:05

i-l stiam pe Gabi pt ca colaboreaza cu firma la care lucrez. vedeam ca este in urma cu somnul cu vreo 2 ani si stiam cat de mult lucreaza. cand a venit pe la noi l-am intrebat daca a primit in curte vreun prieten cu stupii. m-a intrebat de unde stiu si i-am aratat postarea ta cu statuia de nisip. in legatura cu lazile cauta sa le comanzi de acum pentru la anul. eu m-am fript cu urgente. cand sa bag ramele am constatat ca nu intra +imbinare la buleala maxima+pret maxim.in Braila stupi calitatea buna am luat de la Done Marian din Gropeni si am inteles ca ar face si Valerica In Chercea(astia ar fi de incercat, omul are uscator si stiu ca face si mobila de calitate).
Valy 74

Mesajde PAGANEL » 02 Iun 2014, 09:50

Ahaaa. Deci tu era spionu :lol: . Imi pare bine frate ca l-ai facut sa citeasca postu ala. Eu ma rog de el sa intre si sa citeasca si nu vrea. Si doar ii placea Urzica pe vreamea lu nea Nicu. El are o singura pasiune. Masinile. Daca il stii, cred ca ai vazut cate masini are. Macar daca ii placeau astea mai ieftine, da el trage spre porsche. Fiecare cu piticii lui. Cu lazile..imi trebuesc acum(ieri). Am deschis atelier de tamplarie in bucatarie. Cei mai fericiti sunt copii, fiindca mananca in camera la ei, iar cea mai suparata este vecina de sub mine. Oricum, casa arata ca dupa asediu, da nu am ce face. Soacramea are interdictie pana in toamna, deci..continui pana le termin. Poti sa-mi dai pe privat adresa, sau tel. celui din Chercea?
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Valy 74 » 02 Iun 2014, 09:58

Androne Valeriu Str Orsova Nr 9 0744607897(Strada este ultima din Chercea, in apropiere de soseaua Focsani). stupi am inteles ca face de la unul din profesorii de la cursul de apicultura
Valy 74

Mesajde Valy 74 » 02 Iun 2014, 10:10

Ca-i plac masinile am vazut (am vazut ce are in curte) daca l-ar mai si repara ar fi bine daca nu si-ar deschide un remat fara probleme.
Valy 74

Mesajde valy » 02 Iun 2014, 18:03

ignatov andrei scrie:
un OM scrie:Cand vei avea ocazia sa privesti o matca proaspat eclozionata, sa urmaresti primul lucru pe care-l va face.

Dar, "proaspat pusa intr-o cutie de chibrituri", ce face?!?

in ce ai fi pus maestre matcile la doua luni de apicultura ,nu toata lumea a lucrat la icda(nu ca nu as vrea) ,dar ma chinui sa invat ,inca nu ma dau batut,si sper sa ne auzim si peste 10 ani.sanatate multa si caturi pline
valy

Mesajde PAGANEL » 02 Iun 2014, 22:59

Da nu te-a intrebat nimei de ce ai pus matcile acolo. Ti se pare ca sa referit cineva la tine? Tu nu vezi copacii, din cauza padurii. Se vorbea despre una si tu ne povestesti despre alta. Revino-ti prietene :lol:
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde Adi Hodis » 02 Iun 2014, 23:31

valy scrie:Ar avea cam 6 zile. Sper sa iasa la cotzoit si sa se si intoarca.

greu de crezut la norocul tau ,dar tot nebunul ala de vali ti-a zis sa le duci din acea seara nu sa le bagi sub plapuma.ce sa zic succes.

Valy, imi cer scuze pentru ca am dat vina pe tine cand i-am raspuns lui Paganel.
Paganele, trebuia sa-l asculti ... nu conta ca s-a inserat. Cand e vorba de matci, nu se accepta ” las ca merge si asa ” ... pentru ca ai vazut ce rezulta.
Chiar daca e noapte, sa intr-duci o cușcă sub podisor, nu iti ia mult timp.

In alta ordine de ... necesaruri,
Incepatorii nu prea pun accent pe logistica necesara ... dar pentru ca sa poti obtine succese, sînt necesare toate uneltele apicole, fie ele improvizate daca nu sînt bani ...
Si daca un lucru trebuie facut azi ... maine poate fi prea tarziu. :!:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ignatov andrei » 02 Iun 2014, 23:51

valy scrie: in ce ai fi pus maestre matcile la doua luni de apicultura ,

In orice, dar cu albine insotitoare!
Mai lasa-ma cu "lunile de apicultura!!!!

Stii cate "luni" are un an?!?
ignatov andrei

Mesajde PAGANEL » 03 Iun 2014, 00:26

Luat de val, cu nazdravanul asta de Vali, am uitat sa povestesc ceva. Se da maine cu insecticid in livada unde am albinele si a trebuit sa le inchid. Totul frumos, pana la un stup mai nebunatic(comunistul). La asta, albine multe pe rampa de zbor si pe peretele lazii, deasupra urdinisului. Cred ca 100-200 de albine. Ce la apucat? Are multa albina, regina acceptata recent, larve tinere, 2 foite bagate azi si ..botca pe jumatatea superioara a ramei.Nu am mai controlat toate ramele sa vad cate botci are. Este programat pentru schimbarea lazii. Il am intr-un orizontal si vreau sa il bag intr-un vertical. Regina a fost eliberata acum 8 zile. Probabil ca sa imperechiat si a inceput sa ponteze miercuri, joi..nu stiu. Cand au avut timp sa capaceasca botca vazuta de mine? A stat fara matca, cam 2 saptamani. Am auzit ca isi trag botci si din..polen, dar, la ,,vasta mea experienta" de 2 luni, nu stiu ce sa cred. Cand il deschid(in jurul pranzului) are circa 8 rame acoperite de albine, de nu vad ce este dedesubt. Restul ramelor, pana la 16, au si ele albine, da in numar rezonabil. Stupu asta a fost inamicul si profesorul meu. Sunt incepator(pinguin, husen de gara,fraier), da nu il mai suport. La toti umblu fara manusi, da la asta este imposibil. O fi turbat? Nu stiu eu sa ma port cu un stup bine dezvoltat? Am facut un roi din 4 rame de puiet din el cu 3 saptamani in urma, ca sa ii mai raresc albina, da tot asa a ramas...Cand merg la ei, stau in fata lor, la o distanta rezonabila si ma uit la ei. Sunt niste vrabii zglobii, care ii raresc si astea albinele. Le prind din zbor, dar nu vreau sa ma cert cu ele. Sa vina agresivitatea lor de la atacul vrabiilor astea? Nu mai stiu cum sa ma port cu familia asta. Un prieten ma sfatuit sa scutur lada in stupina si sa il desfiintez. Am evitat pana acum. Ma doare sufletul de primul meu stup.A fost foarte harnic. Voi ce ziceti?
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde valy » 03 Iun 2014, 16:33

[quote="ignatov andrei"

Stii cate "luni" are un an?!?[/quote]
nu ,nu stiu poate ne spui tu
valy

Mesajde PAGANEL » 03 Iun 2014, 23:39

Eu credeam ca este pagina personala, nu teatru de operatiuni militare.Da ma enervati. Daca va dati rotunzi, cu inteligenta voastra, spuneti-mi va rog, ce viteza are vaca la pascut. Si pentru Vali, ca de la pinguin la pinguin, ce viteza maxima prinde o albina in zbor. Amice, azi ai sarit calu cu acel mesaj privat. Eu zic ,,sarut mana" si femeii de servici, care aduna mizeria dupa un fraier ca mine. Eu,apicultor, nu ma pot numi, dar tu Vali, nici macar om. Ai cazut in ochii mei. Asa ceva nu se face. Sa injuri un om in felul in care ai facut-o tu, este josnic. Ce exemplu o sa dai tu copilului tau. Cum o sa te trateze el, la randul lui? A fi OM, e lucru mare. Expresia asta este greu de inteles pentru alte regnuri. Fii bun si sterge-mi numarul din agenda. Este prea tarziu sa te sun si sa iti bat obrazul. RUSINICA.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde ignatov andrei » 04 Iun 2014, 06:56

PAGANEL scrie:Eu credeam ca este pagina personala, nu teatru de operatiuni militare.Da ma enervati.

Scuze!
ignatov andrei

Mesajde PAGANEL » 10 Iun 2014, 12:25

Salut. Cu putin timp in urma, Adrian Murgoci(BUNKA), ma fericit cu o lada. Am primit-o, admirat-o si..nu am reusit sa bag rama de 1/1 in ea. Nu intra bine nici pe verticala si fierbeam de oftica. La stupi, aveam un nucleu de imperechere 2/1 care a fost decimat de furtisag. Au ramasa o manuta de albine :cry: .Le-am adunat si le-am cazat in cutia de la BUNKA. Am mutilat un fagure de 1/1 cu putin puiet si multa miere in asa fel sa se incardeze pe rama de 3/4 si am bagat-o in lada. Am mai lipit pe sarme si 3 fagurasi(crescaturi) si i-am mutat locul la mine pe balcon.De aici sa rupt filmul.Ma trezesc dimineata si imi beau cafeaua(2 cani+10 tigari) langa ele. Fac DOAR strictul necesar in casa si..inapoi la ele.Discutie telefonica intre nevasta si soacra( :evil: ) pe care am surprins-o -Suntem bine mama si eu si copii, doar Danut cu boala lui.-....-Pai sta la televizor pe balcon.-........-Aaa, pai a adus albine pe balcon mama, sa doarma langa ele.....
Pierd putin timp sa mai arunc un ochi pe acest site si ianapoi la ele. E ceva de vis. Aduc polen :shock:. Le pun miere pe rampa de zbor si le privesc cum o aduna si o duc inauntru. Mai trec si pe la farfuriuta cu apa, se mai aseaza cate una si pe mine si inapoi la miere. Am luat putina miere pe un deget si cu degetul in fata urdinisului am asteptat sa o care in cutie. E fantastic. Le iubesc. La parterul unui bloc vecin, sunt cativa crini infloriti. Cred ca de acolo aduc polenul. Langa bloc, sunt 3 tei, neinfloriti. Am uitat sa zic ca am bagat o regina neinperecheata(de roire) in stupul asta. Sper sa se imperecheze, da nu vad cu cine. Ar fi vecinul de la 5, ca e mai mic de statura,da... Da mai stii? Dupa carte, am o sansa, da la cate pasarele sunt la mine in cartier, ar trebui sa fii pilot de F16, sa le poti fenta. Revin la albinute si las matca cu norocul ei. Este o mare diferenta intre albina tanara si culegatoare. Culegatoarea, zboara ca o profesionista. Zbor la punct fix, manevre evazive, zbor in linie dreapta cu mare viteza... Aia mica-YAR-16. Iese din stup si da cu capu in geam. Si ia geamu de sus si pana jos. Se opreste pe leatul de jos si incepe sa pipaie chitu. Dupa un timp, o ia de la capat, sus, jos, cu un bazait nervos. Dupa ce isi umfla capu de cucuie, se intoarce si invata zborul cu spatele. De la faza asta, trec la stadiu de juniori. Daca sunt destepte si se agata de mana mea, le scot afara si incepe faza 2. Am un geam lipsa in partea dreapta a balconului (il scot primavara) si ele incep sa isi faca traseul.Ies pe fereastra si intra pe la geamul lipsa. Dupa cateva ture si cred ca si ceva ameteli, se aseaza pe rampa de zbor si isi trag sufletul. Cand sunt gata, iar cu capul in geam. Ca sa elimin faza asta din cursul lor de zbor, am lipit folie de aluminiu pe geam si au scapat de stres si de cucuie. Cred ca mierea din fata urdinisului, data zilnic, a fortat albinele doici sa iasa la cules, fara cursul de zbor terminat. De ce zic asta. Unele lucrotoare, vin glont, direct la urdinis si intra in mare viteza.La iesire, la fel. De la urdinis, zbor in unghi de 20 de grade spre stanga, direct prin fereastra. Altele, vin pana aproape de urdinis, se opresc in aer si pe urma intra. La iesire, se urca pe peretele stupului si de acolo pleaca. Si un lucru foarte curios. Zboara prin balcon, dar se opresc la usa. Nu trec pragul. Parca au trasat o linie de frontiere imaginara. Aseara, pe la 9,30, eram la calculator(dupa ce le urasem ,,noapte buna") si ma trezesc ca trece una prin fata mea, inconjoara monitorul si se frige de un bec. I-am curmat suferinta, dar ma bagat la idei. Cu cateva zile in urma, la stupi, ma alergat o mahalageoaica prin toata curtea. Am schimbat locul de vreo 4-5 ori.Am luat o pauza de 30 min(ascuns in masina si cu geamu inchis) si la intoarcere, de la 50m, ma luat in primire. Asta de aseara, sa fie ruda cu mahalageoica, sau era somnambula? Regina bagata in stup, este eclozionata sambata si tot atunci bagata in cutie. Dupa calculul meu, joi ar trebui sa iasa la cotoit, iar duminica, luni, sa inceapa sa ponteze. Nu va dati seama ce emotii am. Daca nu reuseste, o sa fur o regina imperecheata de la alt stup si o bag in asta, da nu las familia (5-6 tati-200-300fice, verisoare si nepoate) fara regina. Am dat previzualizare, am recitit ce am scris. E de jale. Cred ca are dreptate nevasta. Nu mai scap.
Fişiere ataşate
IMG00071 (Medium).jpg
In loc de biberon, folosesc degetul
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde PAGANEL » 13 Iul 2014, 14:42

Va salut.Anul acesta mi-am propus sa fac cam tot ce se poate face intr-o stupina. Am incercat sa tin o familie sa nu roiasca si nu mi-a reusit. Am facut roi si am vazut cum se dezvolta. M-am bucurat de fiecare regina imperecheata si de fiecare rama pontata. Am reusit sa capturez si un roi in prunul langa care imi tin eu lada cu..de toate. Am mers pe ideia ca orice matca, cat de prosta, imi va da albina. Este primul an(5 luni) de cand am inceput sa citesc despre albine. Am incercat sa inteleg albina si dinamica stupului. Am invatat cate ceva. Putin zic eu, dar am prins curaj. Multi colegi de pe forum sunt nemultumiti de anul 2014, dar eu sunt foarte multumit. Am inceput cu 2 familii si am 9 cutii cu albine(una este pe balcon). Doua dintre ele au caturi puse.Una a umplut un cat de miere si i l-am dat pe al doilea.Cea de a doua, doar ce la primit pe primul. Celelalte roiuri, sunt pe 3-6 rame de albina si nu cred ca vor face cunostinta cu catul, anul asta. Sau mai stii? Sper sa nu trebuiasca sa fac unificari in toamna. Imi fac mari probleme cu hranirea de dupa floarea soarelui. Fiecare pas pe care il fac este nesigur. Cu tot bagajul meu de cunostinte in ale apiculturii plus telefon la maestru, am fost prins pe picior gresit de cateva ori. Sa incerc sa le iau pe rand. 1) Nu credeam ca o familie, la fructiferi, poate cladi o rama pe zi. Nu credeam ca pot strange miere la fructiferi, mai mult de cat au ele nevoie pentru consum. Consecinta-au intrat in friguri din cauza lipsei de spatiu. 2) Am facut 8 roiuri si am dat macar cate o rama de miere la fiecare, de la cei doi stupi avuti initial. Dupa 10 zile de frig si ploaie, albinele mele mureau de foame. Ponta aproape zero. NU CREDEAM CA POT CONSUMA ATATA MANCARE. Consecinta-stoc de zahar in casa. Citesti ceva in carti si stochezi informatia, dar unele informatii nu ti se par plauzibile, pana nu le observi singur. Sau gasesti informatii in carti, care nu se confirma la tine in stup, ba chiar este pe dos. Sau, poate ca nu am inteles eu corect informatia. Sau, familia se comporta diferit in anumite situatii. Eu am luat informatia pe bucati. Ce este albina, ce este stupul, ce este cutia.... Am observat ca o familie se comporta ca la carte, iar o mana de albine, are cu totul alt comportament. Am facut roi pe o rama si mi sa spus sa ii asigur caldura :o . -Pai cum domle, cand afara, noaptea am 17-19 grade???? Era corect ce mi se zicea !! Dar unde scrie asta in carti? Trebuie sa privesti roii ca o familie!!!! Fii domle serios. Dar e corect.
Cred ca am avut si foarte mult noroc, plus zona cu abundenta de cules, plus densitate mica de albine in zona stupinei. Mentorul meu este dresor de albine si incerc si eu sa fac la fel, dar la mine, nu prea plesneste biciul :oops: . O alta problema cu care m-am confruntat in primavara, a fost agresivitatea lor si frica mea. Acum, pot sa spun ca am cele mai linistite si pasnice albine. Si cate nu le fac? Ieri am scuturat un roi bezmetic pe 4 rame. Ma gandeam ca nu scap fara intepaturi. De unde? Bazaiau in jurul meu, parca mirate, dar nu bazaitul ala agresiv. Am cutiile intre pomi, la umbra si in primavara, daca tineam prea mult rama in mana, sa caut si eu regina, sareau pe mine. Astazi, scutur rama cu rama si nu sunt nervoase. Unii spun ca e de la culesul de floarea soarelui. Asa sa fie? Constatari si intrebari de incepator. La un roi am vazut la control lerve in celule de albine si am zis ca e in regula. Ieri, celule capacite, dar..bombate. Alt roi, cand l-am facut, am bagat langa rama cu albina si puiet, o rama de jumate cu miere. Cand am considerat ca trebuie sa umblu si sa vad daca este regina imperechiata, am gasit puiet pe rama de jumatate. Nu am scos-o, dar ieri, am gasit crescatura sub ea si puiet capacit pe crescatura. Da nu putea sa cresca ramele de 1/1 si sa ponteze acolo, ca doar cea de jumatate, era la margine? Oricum, sunt multumit de ce am realizat. Voi ce ziceti?
Fişiere ataşate
IMG00113 (Medium).jpg
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde PAGANEL » 13 Iul 2014, 14:46

a
Fişiere ataşate
IMG00112 (Medium).jpg
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde PAGANEL » 13 Iul 2014, 14:47

b
Fişiere ataşate
IMG00095 (Medium).jpg
Da de ce?
PAGANEL

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?