Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: D'ale lui State

Mesajde State » 09 Iun 2014, 22:27

D'ale sotiei:

Imagine
Imagine
Ultima oară modificat de State pe 09 Iun 2014, 22:30, modificat 1 dată în total.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 09 Iun 2014, 22:30

D'ale mele

Imagine
State

Mesajde un OM » 09 Iun 2014, 22:35

Anul acesta cel putin doua matci marcate si eliberate fara prea multa bibileala mi-au fost omorate, spre deosebire de anii precedenti cand procedam exact la fel. Dupa evenimente am fost o tara mai atent. Chiar si asa am fost nevoit in cateva cazuri sa iau miere cu dalta si sa dau peste matca marcata si peste albinele ce o fugareau. Intr-un caz coroana de miere a ramei nu prea mai era, am raschetat aproape total pentru a manzgali si da de lucru albinelor de pe rama.
Probabil o sa il imit pe musiu Valter si sa marchez cu rondele de opalit.
un OM

Mesajde alt stupar » 09 Iun 2014, 22:36

State scrie:D'ale mele

Imagine

nici p`ale tale nu le dau rezervele afar` din lada ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde State » 09 Iun 2014, 22:41

Din toti stupii , am un singur cat de 1/2 plin cu miere de salcam, restul...asteapta. Acel stup ramasese in iarna fara papica, l-am salvat cu turte. :)
Cam atat deocamdata , sunt frant.
Imagine
State

Mesajde State » 09 Iun 2014, 22:46

alt stupar scrie:nici p`ale tale nu le dau rezervele afar` din lada ;)

Am zis ca te sun inapoi si m-am luat cu altele dar n-am scuza. :oops:
State

Mesajde State » 09 Iun 2014, 22:47

un OM scrie:Anul acesta cel putin doua matci marcate si eliberate fara prea multa bibileala mi-au fost omorate, spre deosebire de anii precedenti cand procedam exact la fel. Dupa evenimente am fost o tara mai atent. Chiar si asa am fost nevoit in cateva cazuri sa iau miere cu dalta si sa dau peste matca marcata si peste albinele ce o fugareau. Intr-un caz coroana de miere a ramei nu prea mai era, am raschetat aproape total pentru a manzgali si da de lucru albinelor de pe rama.

O sa incerc si cu placute. Le-am urmarit dupa marcare si n-am vazut nimic suspect, doar albinele ce incercau sa curete regina. Saptamana viitoare sper ca ajung sa le fac un control.
State

Mesajde cristi_vidican » 09 Iun 2014, 23:40

Foarte tare ideea cu parchetul. Am niște bucăți rămase de la montaj. Plus niște mătci ce vor ieși duminică. Și o lipsă teribilă de lăzi goale.
Timp să fie.
Mi-am luat și eu cilindru de marcat regine. Era reducere de black-friday. Am marcat 2 regine cu el, doar ca apoi să nu-l mai folosesc niciodată.
Ca să poți marca reginele fără probleme, primul pas e să renunți la mănușile de sudor. :lol: Ele au altă destinație. Îți spune unul care nu dădea nici măcar seara sirop fără să-și ia toate mănușile pe mâini. Și am câțiva stupi, câini, nu altceva.

P.S. Am uitat că tu ești alergic. Treci pe Buckfast :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde State » 10 Iun 2014, 00:12

Cristi , e chestiune de timp. Pana la urma si de bani. Astea se mai fac si iarna , cand duda sta relaxata la rasfat. ;)
Manusile sunt bune sa stii. Cel putin deocamdata. Astazi am aruncat doua perechi prin gradina. Aia din fotografie a fost prima. De la propolis mi se lipeau degetele de rame, nu puteam sa le dezlipesc dupa ce lasam rama, imi prindeam varfurile sub rame, etc. Am zis sa-mi iau din alea de cauciuc(de menaj). Nu stiu ce-a fost in capul meu, la ce m-am gandit... :oops:
Am ridicat o rama, am cautat regina si am vrut sa o pun la loc in stup. Mirat am fost cand am observat ca varfurile au ramas intre rama si cantul stupului. In secunda 2 am facut slujba cu toti sfintii de auzisem eu de ei , le-am scos si le-am aruncat si pe alea. Si acum sunt intr-un prun.
Am zis asta e...lucrez fara manusi.
M-am dus in curte, am bagat niste conuri in afumator, mi-am dat cu otet pe maini si ma pregateam sa intru din nou la albine.
Am mai dat 2-3 pufuri la afumatoare si am luat o gura de cafea. Mi s-a parut mie ca ceva nu miroase cum trebuie, n-am bagat de seama...
La un moment dat, simt ca ma ardea ceva pe burta. Cand pun mana....luasem foc. La propriu. M-am ales cu o gaura in bluza. :( Asta e...mergem inainte.
Am terminat de marcat si nu m-a intepat niciuna. Adevaru-i ca le-am dat oleaca de fum. 8-)

Dupa ce-am scris in carnet ce-am facut, ce-am vazut, etc. , mi-aduc aminte ca trebuia sa mai pun un cat la un stup. Nu stiam eu ce si cum, asa ca da-i si suna, ca internet p*** de ieri. Ma dumireste "alt stupar" si hai la lupta.
Viteazul de mine a zis ca nu mai are rost sa aprinda afumatorul, e de ajuns pufaitorul cu apa. Afara ploua 5min, se oprea 1min, si tot asa.
Intr-un moment fara ploaie, am saltat repede capacul si m-am infipt sa iau doua rame cu miere, sa le pun in al doilea cat. N-am realizat cand m-au tabarat. Aveam vreo 4 albine in masca, una pe maneca stanga si vreo doua pe spate. Au intrat exact pe gaura aia ce mi-o facusem eu in bluza. N-a reusit sa ma intepe decat una in burta. Cu doua perechi de palme m-a scapat tata de 2 bucati iar pe restul le-am scos desfacandu-mi bluza. Au iesit singure.
Numai in faze din astea am tinut-o tot weekendul. :oops:
State

Mesajde samuellazea » 10 Iun 2014, 06:40

State, vreau sa iti multumesc oficial ca te-ai tinut de cuvant cu roinitele. Nu arata rau. Hai sa vad ce iasa si la mine ;) cred pe saptamana viitoare ma apuc de treaba ca pe astea de polistiren, le rod de placere.

PS mai pune inventii daca mai ai. Sunt cu ochii pe tine ca pe butelie ;)

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde State » 10 Iun 2014, 09:37

N-ai pentru ce. :)
Pe parcurs o sa mai scriu cate ceva.
State

Mesajde State » 10 Iun 2014, 22:47

Va ziceam ca am mai cumparat niste lazi vechi.
Una dintre ele cred ca are mai bine de 20 de ani. Scandura e de 400mm, imbinare in coada de randunica. Cum era normal, au aparut crapaturi. Fostul proprietar le-a chituit intr-un mare fel. Arata de parca ar fi fost un stup bandajat. :lol:
Am pus peria de la flex pe el pana am ajuns la lemn.
In crapaturi am bagat niste fasii din lazile de struguri(cele de lemn). Tot din lazile alea se fac si hranitoare. 8-)
Am pus aracet in crapatura, am bagat fasia de lemn si am batut-o cu ciocanul.
L-am lasat la uscat pana a doua zi, am taiat fasia de lemn la fata cu un cutit si i-am dat chit.
Cred ca mai tine inca 20 de ani, lemnul e tun.
Imagine
State

Mesajde State » 10 Iun 2014, 23:09

-Tata , cand vii la tara , treci pe la atelier si cumpara niste rame de magazie.
..............................................................................

Dupa o saptamana:

-Tata, ai luat rame? Hai sa le insarmam si sa le punem foite.
-Am luat tata dar sunt 1/1 ca din astea aveau.
-Tata...cum le inghesuim in magaziile de 1/2 ? :(
-Le taiem.

Drept urmare...

State

Mesajde liviutzbogos » 10 Iun 2014, 23:12

State scrie:-Tata , cand vii la tara , treci pe la atelier si cumpara niste rame de magazie.
..............................................................................

Dupa o saptamana:

-Tata, ai luat rame? Hai sa le insarmam si sa le punem foite.
-Am luat tata dar sunt 1/1 ca din astea aveau.
-Tata...cum le inghesuim in magaziile de 1/2 ? :(
-Le taiem.

Drept urmare...

Ai tucu-ti inima ta :lol: Munca de chinez batran... Eu mancam ramele alea, nu alta :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde State » 10 Iun 2014, 23:32

Scuzati-mi pasaricile de pe fundal dar fac parte din décor. Dimineata ies in gradina sa-mi beau cafeaua alaturi de ele. :)

State

Mesajde State » 22 Iun 2014, 23:12

un OM scrie:Anul acesta cel putin doua matci marcate si eliberate fara prea multa bibileala mi-au fost omorate, spre deosebire de anii precedenti cand procedam exact la fel. Dupa evenimente am fost o tara mai atent. Chiar si asa am fost nevoit in cateva cazuri sa iau miere cu dalta si sa dau peste matca marcata si peste albinele ce o fugareau. Intr-un caz coroana de miere a ramei nu prea mai era, am raschetat aproape total pentru a manzgali si da de lucru albinelor de pe rama.

Astazi am facut controlul la stupii unde am marcat reginele. Toate sunt la locul lor, nu a mierlit-o nici una. :D Tot astazi am manjit centrifuga cu putina miere de la salcam. Incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult. Partea nasoala e ca trebuie sa ma pun cu siropul pe ele, pentru ca ploua zilnic si nu mai au ce sa culeaga. Le-as duce la floare dar inca sunt in dubii..

Pana una-alta, uitati cum sa va faceti o "sfoara" rezistenta :

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=hQeeJEpBYsg
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?