Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CRESTEREA MATCILOR

Mesajde jenica67 » 12 Iun 2014, 21:06

Nu mai este nici un pericol. Dar o sa invinga, cea mai tare matca care va ecloza.
jenica67

Mesajde csaa » 12 Iun 2014, 22:57

Nu stie nimeni daca e indicat sa fac tratamentul cu varachet la finisorul in care am bagat botcile capacite?
csaa

Mesajde ignatov andrei » 13 Iun 2014, 20:35

csaa scrie:Nu stie nimeni daca e indicat sa fac tratamentul cu varachet la finisorul in care am bagat botcile capacite?

Poti face fara grija!
ignatov andrei

Mesajde italianu » 13 Iun 2014, 21:05

nu-i mai bine sa faci un tratament sau doua ,de Doamne ajuta in toamna fara sa mai otravesti albinele in timpul anului?
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde csaa » 14 Iun 2014, 09:32

Am vazut un paduche pe o albina si..... Mai frica mi-e de cei pe care nu i-am vazut.
csaa

Mesajde TDI » 14 Iun 2014, 10:54

italianu scrie:nu-i mai bine sa faci un tratament sau doua ,de Doamne ajuta in toamna fara sa mai otravesti albinele in timpul anului?
Tratamentele de toamnă şi iarnă nu sunt suficiente în cazul aglomerărilor apicole, reinfestarea în primăvară cu ajutorul coloniilor din stupinele vecine netratate corespunzător.
TDI

Mesajde italianu » 14 Iun 2014, 11:39

Ba la noi ajung!
italianu

Mesajde TDI » 14 Iun 2014, 16:07

italianu scrie:Ba la noi ajung!
ROU sau IT? Pentru că eu personal am remarcat contrariul, practic, la mine în stupină.
TDI

Mesajde un OM » 14 Iun 2014, 16:42

In ecuatie mai intra si nivelul de respect fata de insectele (animalul din batatura) , sau cel de responsabilitate fata de vecini (aproapele).
Explicatie suplimentara: desi am oferit solutie gata de tratat stupii unor vecinasi, am fost refuzat. Lasa ba ca merge asa.
Eu sunt nevoit sa tratez si in timpul anului roii de acasa.
un OM

Mesajde italianu » 14 Iun 2014, 17:03

TDI scrie:
italianu scrie:Ba la noi ajung!
ROU sau IT? Pentru că eu personal am remarcat contrariul, practic, la mine în stupină.

In Italia la mine si la tata in România.
Ce pot s va spun e ca produsul ce-l folosesc eu(nici mai concentrat ,nici mai diluat ) il aveti si voi in batatura. Smecheria e cind ,cum si cit !(cel putin vb de ultimul care se da prin octombrie,in Ro si prin noiembrie in It)
italianu

Mesajde TDI » 14 Iun 2014, 17:13

Amitraz şi taufluvalinat, eventual şi acid oxalic. Acidul formic iese din discuţie, doar nu o să cresc mătci ca să le omor cu acid formic. Te refereai la altă substanţă italianule? Sunt momente, luni întregi în an(1 octombrie/noiembrie - 1 martie) când nu am acarieni în stupină, dar asta presupune ca albinele să nu zboare.
TDI

Mesajde ignatov andrei » 04 Iul 2014, 22:03

cristi_vidican scrie:Atenție, vorbim de mătci din care să tragem pentru multiplicare, nu mătci de producție. Dumneata garantezi că dacă îmi dai o matcă, ce voi trage din ea (să presupunem că sunt un crescător priceput) va fi cel puțin la nivelul ei?
Problema e că noi acum ne apucăm de astfel de afaceri, pe când alții au multă istorie neîntreruptă în spate. Au deja un brend, la care țin foarte mult.

Cristi, asa este, VOI abia acum va apucati de astfel de afaceri!
Eu garantez fara presupuneri, doar ca tu dezvolti subiecte care te depasesc si postezi doar de dragul socializarii! Nimic de acuzat din acest punct de vedere, doar e un forum!

Iti spun doar atat, draga cristi_vidican, UNIFORMITATEA este cea care da garantia ca acel crescator este bun!
Pot fi serii exceptionale, sau serii mai putin bune, dar... UNIFORME!
Acest lucru se discuta cu cel din oglinda, daca se vrea seriozitate si rezultate bune!

Nu ai voie, ca si crescator profesionist (cu galoane, adicatelea) sa ai serii de crestere care sa prezinte extreme!
Cand apar astfel de cazuri, elimini cat mai repede cauza (daca aceasta cauza nu inseamna vremea nefavorabila, dar chiar si atunci nu sunt acceptate extremele), sau te lasi de meserie, daca aceasta cauza esti chiar tu, crescatorul!
ignatov andrei

Mesajde cristi_vidican » 05 Iul 2014, 08:20

ignatov andrei scrie:Iti spun doar atat, draga cristi_vidican, UNIFORMITATEA este cea care da garantia ca acel crescator este bun!

Am luat mătci din mai multe surse de-a lungul anului. După cum am putut și cum am găsit la momentul acela.
Un singur crescător a avut uniformitate în mătcile care mi le-a dat.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ignatov andrei » 05 Iul 2014, 09:48

cristi_vidican scrie:
ignatov andrei scrie:Iti spun doar atat, draga cristi_vidican, UNIFORMITATEA este cea care da garantia ca acel crescator este bun!

Am luat mătci din mai multe surse de-a lungul anului. După cum am putut și cum am găsit la momentul acela.
Un singur crescător a avut uniformitate în mătcile care mi le-a dat.

Vezi, Cristi, CRESCATORII DE MATCI nu trebuie confundati cu... "crescatorii de matci"I!

Sa ai multa bafta!
ignatov andrei

Mesajde joohny » 05 Iul 2014, 20:59

[quote="ignatov andrei
... UNIFORMITATEA este cea care da garantia ca acel crescator este bun...

Va salut.Uniformitatea poate sa fie la nivel scazut,mediu sau inalt (poate si altele).In ce categorie trebuie sa intre aceasta uniformitate?Sanatate.
joohny

Mesajde ignatov andrei » 05 Iul 2014, 21:20

joohny scrie:
Va salut.Uniformitatea poate sa fie la nivel scazut,mediu sau inalt (poate si altele).In ce categorie trebuie sa intre aceasta uniformitate?Sanatate.

Adica... sa fie toate de aceeasi inaltime, mai Johnny!!! :lol:
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR