Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde FLORINELU » 12 Iun 2014, 13:02

adica cum cu 3 stupari? ce voi santeti imitatii ? .in total am fost 5 stupari ,sau ma rog apicultori care nu se saturau de povestit ,ce mai, mai ceva ca vanatorii,auzi Donbazil :?: :lol:
FLORINELU

Mesajde duma » 12 Iun 2014, 13:57

FLORINELU scrie:adica cum cu 3 stupari? ce voi santeti imitatii ? .in total am fost 5 stupari ,sau ma rog apicultori care nu se saturau de povestit ,ce mai, mai ceva ca vanatorii,auzi Donbazil :?: :lol:

Eu inca nu ma consider un Apicultor si prieten cu ei ..... Nea Florin , Sami , Liviu pe care ii cunosc personal si ceilalti virtuali de pe acest forum . ;)
Dar daca matale spui ca fac parte si eu din breazla asta si pot sa ma numesc stupar sau apicultor ...este ok ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 12 Iun 2014, 15:54

samuellazea scrie:Liviule, nici nu sti ce ai pierdut :) am stat de povesti cu 3 stupari ( eu cu duma nu intram la socoteala :p) Si am venit cu noi idei de acolo ;)
Sa vedem cand le materializam

Imi inchipui... Exemplifica-mi si mie cateva din ideile alea... la telefon, daca nu pe forum. :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 13 Iun 2014, 11:32

liviutzbogos scrie:
samuellazea scrie:Liviule, nici nu sti ce ai pierdut :) am stat de povesti cu 3 stupari ( eu cu duma nu intram la socoteala :p) Si am venit cu noi idei de acolo ;)
Sa vedem cand le materializam

Imi inchipui... Exemplifica-mi si mie cateva din ideile alea... la telefon, daca nu pe forum. :D

Pai dupa aceea ne furi patentul ..... :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde samuellazea » 13 Iun 2014, 11:34

Sigur nu clestele?? :lol: :lol:
samuellazea

Mesajde duma » 13 Iun 2014, 12:13

:lol: :lol: :lol: :lol:
duma

Mesajde duma » 16 Iun 2014, 13:04

Cam asa stau eu cu prisaca ..... dupa un an si 2 luni incepand cu 2 familii . Promit ca data viitoare am sa filmez si in lazi sa vedeti si inauntru !
duma

Mesajde duma » 16 Iun 2014, 17:13

O lectie invata de anul trecut ...... sa nu marchez inainte de imperechere , am avut noroc anul trecut ca marcata sa imperecheat , insa anul acesta incerc sa nu mai risc atat de mult ca si asa este un an apicol ....tare fain ;) :lol:
duma

Mesajde Doru89 » 16 Iun 2014, 18:13

Frumoasa matca grasuna sa ponteze ca nebuna si sa fie sanatoasa :lol: .
Doru89

Mesajde FLORINELU » 16 Iun 2014, 18:15

Duma,ma bucur ca esti multumit de stupi,dar dupa umila mea parere ar cam fi nevoie de sirop pe acolo,asta e anul acesta dam sirop in iunie cand ar trebui sa stoarcem miere, ca niciodata.
FLORINELU

Mesajde rihmond » 16 Iun 2014, 20:06

Cum te dascurci cu furnicile si urechelnitele,ca eu pina nu am facut suporti metalici si am uns picioarele cu vasilina ,nu am putut sa scap mai ales de urechelnite care sunt foarte deranjante pentru albine.
Foarte frumosi stupi,sa te bucuri de iei. :)
rihmond

Mesajde un OM » 16 Iun 2014, 21:52

Sufli spre matca marcata cand o ai intre degete sau pe mana, dar nu cand matca este libera pe rame, se agita albinele si poate ca nu iese prea bine.
un OM

Mesajde samuellazea » 17 Iun 2014, 06:32

Buna treaba domnule, ai marcat-o bine pe "matca ta" :)
Hai sa te intreb ceva. Crezi ca asta nu o sa ponteze asa ca aia cumparata sau mai bine? Nu uita, ce-i in mana nu-i minciuna ;)

Bafta in continuare
samuellazea

Mesajde duma » 17 Iun 2014, 09:49

Doru89 scrie:Frumoasa matca grasuna sa ponteze ca nebuna si sa fie sanatoasa :lol: .

Salutare Doru
Daca ajung si trebuie sa ajung sambata la stupina si am sa iti arat ALTA matca care imi ponteaza din speteaza de sus pana jos , este fenomenala ;)
duma

Mesajde duma » 17 Iun 2014, 09:51

FLORINELU scrie:Duma,ma bucur ca esti multumit de stupi,dar dupa umila mea parere ar cam fi nevoie de sirop pe acolo,asta e anul acesta dam sirop in iunie cand ar trebui sa stoarcem miere, ca niciodata.

Nea Florin
Pai asta fac de la plecarea matale din stupina mea ....... sirop , sirop , pana acum deja 10 litri s-au dus deja , trebuie sa imi mai fac .....rost ;) iar cu storsul ramane la floarea soarelui ultima strigare !
duma

Mesajde duma » 17 Iun 2014, 10:20

rihmond scrie:Cum te dascurci cu furnicile si urechelnitele,ca eu pina nu am facut suporti metalici si am uns picioarele cu vasilina ,nu am putut sa scap mai ales de urechelnite care sunt foarte deranjante pentru albine.
Foarte frumosi stupi,sa te bucuri de iei. :)

Rihmond salutare
Am avut si eu probleme cu furnicile anul trecut si am uns picioarele cu vaselina si am avut si ceva albine lipite , insa am recurs la patrunjel si menta pe jos pe langa picioare sau in podisor putin patrunjel . Sa sti ca ma-am bucurat de stupi cand le-am dat culoare si iam populat dupa care am stat si m-am uitat indelung la culorile lor si imprastiati in stupina :D DAR cand au inceput sa crape dupa 1 , 2 luni mi-a venit sa le iau sa le dau de capul TAMPLARULUI . Am acum alt furnizor de care nu spun nimic ma abtin pana la primavara dar merg des in atelierul lor si cam stiu dedesupturile care nu le vede un simplu client si am sa merg pe varianta ....dai un ban dar stai in fata . Va trebuii sa duca o munca lunga de lamurire un furnizor cu un pret atractiv deoarecee de la cei actuali cam stiu cat costa un metru cub .... uscatul ..... modelul de panou facut , feronaria , vopsitul ....etc ,etc .... pana cresc mare imi cumpar si cand voi creste mare am sa imi fac eu ale mele ....si cine stie poate si pentru alti ;)
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?