Buna,
A fost un an roitor... din cei 4 stupi 6 au roit... acum am 8 stupi

Pentru ca am zis ca ce iau din copac in copac se intoarce am luat frumos fiecare stup i-am omorat matca ... si peste 1 saptamana le-am pus matci noi din stupina Anarz... ca am zis deh sa fie cu pedigrie.
Ca la carte bagat cutia cu matca in stup lasat 3 zile dupa 3 zile cand sa rup cutia la 2 stupi albina insotitoare era omorata dar matca era vesela si miscatoare.
Am zis sa imi incerc in continuare norocul si am rupt usita sa manace candi-ul.
Dupa o saptamana toti stupii prezentau oua sau puiet larvar sau chiar puiet capacit.....
Cel mai rau stup nr.4 (rau de cand l-am luat dar mi-e mila sa ii dau foc... dar sunt aproape) cand am intrat in el sa scot cusca si sa verific de puiet a iesit tot stupul sa ma atace mai rau ca la rapita(dupa rapita era mai cuminte) dupa ce am reusit sa imi fac treaba in el l-am inchis.
Acum la 4 zile dupa toti stupii cuminti activitate redusa la urdinis ca doar deh e vreme ploioasa si culus ioc... doar stupul nr.4 avea jumatate de urdinis blocat de albine care erau incarligate pe interior si maxim 1cm in afara urdinisului care formau apoape ca un perete..
Sunt 2 concluzii la care pot sa ajung:
1. Urdinisul e prea mare si au facut zid sa reduca urdinisul - dar daca e asa de ce nu s-a intamplat asta la toti stupii
2. Vrea sa roiasca - poate in acea saptamana au pregatit botca si nu au renuntat la ea pana s-a eliberat noua matca.
In seara asta am pus la toti stupii sirop cu protofil sa aiba spor la pontat si hrana si hranitoarele la mine sunt de urdinis cu tot cu reductor de urdinis sa vad daca e de la frig... sambata ma intorc in stupina si poate ma poate ajuta cineva cu un sfat pana atunci.