priest scrie:Multumesc! Pe ramele din stup NU EXISTA NICI O ALBINA...ba mai mult nici nu au construit ramele. Au construit doar in spatiul din colt (unde se si afla). Nu imi pot da seama de ce au facut asta..
glaliona scrie:Buna seara .Astazi la vizita in stupina am gasit la un stup 2-3 oua in celula ,matca fiind prezenta .Crezand ca nu mai are spatiu suficient ,am introdus in cuib un fagure bun pentru ouat .Care mai pot fi cauzele ?
irina scrie:Ce sanse sunt ca o familie care are preponderent albina culegatoare sa accepte o matca imperecheata?
Regina e prezenta ,dar din 7 iunie n-am mai vazut un ou.Familia a primit o rama cu puiet larvar in 14 iunie , rama care in 21 iunie era capacita dar fara nicio botca.Daca e regina batrana-e clar ca ceva nu-i in ordine cu ea.Daca e o regina tanara ( desi nu cred, n-am vazut urme de botci si nici nu pare prea sperioasa) –ar fi trebuit sa se imperecheze pana acum.
priest scrie:Multumesc! Pe ramele din stup NU EXISTA NICI O ALBINA...ba mai mult nici nu au construit ramele. Au construit doar in spatiul din colt (unde se si afla). Nu imi pot da seama de ce au facut asta..
Mircea_63 scrie:Personal, daca as avea matca si ce mai e necesar, as face un roi, iar stupul acela l-as desfiinta sau unifica. Ai pastra numarul, albina ar fi tot in stupina ta. Daca ii dai matca si e albina batrana, poate o accepta, poate nu. E de incercat la urma urmei. O eliberezi din cutie cand pare acceptata. Eventual muti stupul si ramane tineretul, marind astfel sansele de acceptare.
andy1995 scrie:Salut,
daca un roi nu accepta botcile...e pe punctul de a deveni bezmetic. E problema daca il unesc cu o familie?
irina scrie:Mi-e teama ca sansele sa-mi primeasca matca noua au scazut.I-am mai pus un FA si sirop.N-am stiut cea altceva as fi putut face.Acasa nu am decat roii de-abia formati.
Si nu-ti spun cum vor fi urmatoarele zile pentru mine.....
andy1995 scrie:Salut,
daca un roi nu accepta botcile...e pe punctul de a deveni bezmetic. E problema daca il unesc cu o familie?
priest scrie:Ziua buna tuturor!
In aceasta perioada pot baga rame necladite in cat pentru floarea soarelui? Le cresc albinele? Multumesc!
irinel1988 scrie:La 7 zile de cand am luat matca batrana dintr-o familie si am facut un roi, in stupul care a ramas fara matca nu au aparut botci. E de rau sau isi fac mai greu?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori