csabio scrie:Nu stiu cine mai reuseste sa vanda roiuri sau familii ! eu nu am reusit sa raresc din elese inmultesc coloniile perfecte dar nu au valoare
Hmmm asta e perioada de cumparat zic io
csabio scrie:Nu stiu cine mai reuseste sa vanda roiuri sau familii ! eu nu am reusit sa raresc din elese inmultesc coloniile perfecte dar nu au valoare
Diaconu scrie:cosming scrie:Diacone nu te supara pe satul cu stupari ca e loc pentru toti. Mosu' e hatru dar nu spune ca altoieste albina cu regina de furnici aterizatz direct din musuroi. Uite eu azi am fost la stupi doi roi frumosi pe 4 rame unul 7 celalt cu doua de miere de ploaie necapacita. Altul p+3/4 l-am prins cu botci si l-am scarmanat de trei rame. Tu ce zici sa fac 3 roiuri din el unu cu matca si ceilalti cu cate 2 botci? Pacat de el ca parea perfectsi a avut di tati
Prietene,eu cred ca decizia iti apartzine.Ce zic eu? Sa le cumperi mancare caci cu ,,miere de ploaie,, si capacita sa fietot nu i faci de taiat pana in ajunul craciunului
.
Lasand gluma la oparte tu stii ce faci vinzi albine sau vinzi miere? Acuma daca tu vinzi albine si ai la rezerva cativa paletzi cu mancare pt ele asigurata,rupe i,dar daca te duci pe miere unificai.. . . o sa roiasca ??? . . . Daca nu te sti; DA !!!
TDI scrie:csabio scrie:Nu stiu cine mai reuseste sa vanda roiuri sau familii ! eu nu am reusit sa raresc din elese inmultesc coloniile perfecte dar nu au valoare
Nu stiu de ce am impresia ca 50% din toate familiile vandute anul asta la nivel de tara sunt condamnate in cazul unei ierni grele. E perioada de cumparat cum zice cosming, sau nu - dar daca e prea ieftin oamenii nu stiu sa puna pret.
TDI scrie:Hrană de calitate în exces(de verificat şi eventual de înlocuit mierea de iernare [în august, septembrie] din struguri sau mană cu miere bună sau cu miere albă), mătci viabile sau chiar mai mult, unificări la timpul lor(chiar începând de acum), igienizarea lăzilor şi înlocuirea fagurilor prea negri inclusiv dintre cei păstraţi pentru iernat şi... nu prea se aproprie boala de ei - excepţiile confirmă regula.
cosming scrie:TDI-ule hai sa lasam limbajul de lemn cu termeni din domeniu apicol si recomandari din carti sunt frectie in ani ca asta.
cosming scrie:» 28 Ian 2014, 19:41
La cei patru stupi pe care-i detin doi cu fund plin iar ceilalti doi cu plasa anti-varroa saptamanal scot cam 10-15 albine moarte de la fiecare, incepand de la mijlocul lui decembrie. Cei cu fund plin au intrat la iernat pe 8 respectiv 7 intervale de albina. Mai urata e situatia la cei cu plasa care au 4 intervale de albina. Sunt curios acum dupa viscolul de zilele trecute cum s-o prezenta situatia.
Va doresc albina multa in primavara.
cosming » 27 Mai 2014, 23:20
De ce vrei matale sa ma stresezi cand eu vara trecuta confundam matca cu trantorele si asa am facut a doua familie iar incercand sa abordez matematic albina tot ma prinde si ma umfla asa ca acum umblu precum cosmonautul la ele. Din cele 25g de solutie la kg de zahar oare cat se evapora
cosming scrie: Mosu' e hatru dar nu spune ca altoieste albina cu regina de furnici aterizatz direct din musuroi.
cosming scrie:Fii atent, eu din gluma m-am ales cu mai putin de 10 stupi i-ar daca sparg puternicu' in trei sunt exact pe cifra.
Si zice cartea ca 6kile de polen in aceasta perioada consuma familia, sa-l asiguram din drojdie ori soia?
Asa ca eu il sparg si-l voi gestiona pe bucati mai mici si cand o fi cazu' unific.
ignatov andrei scrie:cosming scrie: Mosu' e hatru dar nu spune ca altoieste albina cu regina de furnici aterizatz direct din musuroi.
"Baietica", prima data ti-am atras atentia in gluma, asa, ca sa pricepi, dar vad ca nu...
Urmatorul pas este:
- te agat de primul stalp de langa casa ta, sa stii ca nu glumesc!
proapis13 scrie:cosming scrie:Fii atent, eu din gluma m-am ales cu mai putin de 10 stupi i-ar daca sparg puternicu' in trei sunt exact pe cifra.
Si zice cartea ca 6kile de polen in aceasta perioada consuma familia, sa-l asiguram din drojdie ori soia?
Asa ca eu il sparg si-l voi gestiona pe bucati mai mici si cand o fi cazu' unific.
Cartea are dreptate
Familiile puternice consuma acea cantitate de polen,adica acele colonii formate din 60-80 000 de albine![]()
nu cele pe 10 rame,nici alea pline cu puiet .... pe care le dai tu in trei bucati(roi)..sa fie la numar....
Dupa cum si ce scrii se vad carente mari in pregatirea ta ca apicultor,lasa sfaturile apicole si ,,intepaturile''....
pune mana pe carte iar daca ti-e greu,citeste macar forumul
cosming scrie:Deci pe langa suplimentele amintite de tdi se mai poate adauga altceva in sirop? Macar facem reteta perfecta pentru familii tari in ani ploiosi
TDI scrie:cosming scrie:Deci pe langa suplimentele amintite de tdi se mai poate adauga altceva in sirop? Macar facem reteta perfecta pentru familii tari in ani ploiosi
Eu ti-am zis sa studiezi, nu sa le adaugi pe toate, poate doar alternativ. Multe din substante se repeta, protofilul este recomandat a nu se adauga mai mult de 34 de mililitri pe sezon - probabil la fel este indicat si si la tinctura de casa. Intrebarile pe care le pui tu sunt de bun-simt pana la punctul in care ai sa realizezi ca costurile suplinirii culesului natural depasesc cu mult costurile deplasarile familiilor la culesuri in pastoral si rezultatul obtinut artificial nu va putea fi nicicand echivalat de rezultatul obtinut cu concursul naturii.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori