gica.mosu scrie:Florine, eu am facut 3 la 7 zile primavara...amu fac dupa fiecare cules(am obs o depopulare) inclusiv dupa F.S fac 3 trat la 7 zili si ultimele 1-2 cand nu mai am puiet defel....in rest nu cunosc ce si cum fac altii....Personal nu prea am tb cu VAROA...Doar ALBINILI
![]()
Asta e situaţia, când faci tratamentele după prospect rişti să păţeşti exact aşa ceva. Poate au 5 rame de albină dar la 15februarie-15 martie observi mortalităţi de peste 10% din efectiv/depopulări masive şi nu ştii de ce, că doar ai făcut tratamentele după prospect. Delorine când "trebuie" să fac tratamente între culesuri - în debutul culesului următor, extrag tot, mierea respectivă o folosesc la hrăniri, nu o vând.gica.mosu scrie: ...nici nu vreau sa ma trezesc doar cu matca si un pumn de albine la juma di septembrie, au patit-o multi![]()
vasilefi scrie:Am dat azi comanda pentru un Furetto. ... dar o sa masor lichidul ramas cu o seringa.
am gasit doua concentratii
1. 5% Varachet deci 5 ml Varachet in 95 ml ulei parafina
2. o sticluta de Varachet, deci 6.5 ml in 100 ml ulei parafina
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 52 vizitatori