Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: tratament Varoza metode si metode

Mesajde gica.mosu » 30 Iun 2014, 07:06

ATENTIE.....Aseara si azi dimineata am facut tratament la albini cu VARACHET FORTE si desi era in termen (expira la 14 sept-2014 cand am desfacut sticluta cu subst activa am gasit deja cristali in ea si avea culoare rosie spre maro....Un sfat pt toti cand cumparati ac medicament indif de unde desfaceti stclutele in fata vanzatorului=sa nu patiti ca mine :mrgreen: Am sa-i spun celui care mi-i vandut asa cava sa vedem ce putem rez....Din 3 cutii doar una a fost buna :!: :mrgreen: :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde delorin I » 30 Iun 2014, 07:41

Nea Gica gata culesul? Trecem pe tratament cu magaziile pe cuib cand inca mai avem cules? Ce as vrea sa putem face undeva pe acest forum un sondaj! As fi extrem de curios sa vedem cati dintre noi fac tratamente in cules...Sunt un nebun care isi risca viata albinelor de dragul literaturii?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde gica.mosu » 30 Iun 2014, 07:56

Florine, eu am facut 3 la 7 zile primavara...amu fac dupa fiecare cules(am obs o depopulare :!: ) inclusiv dupa F.S fac 3 trat la 7 zili si ultimele 1-2 cand nu mai am puiet defel....in rest nu cunosc ce si cum fac altii....Personal nu prea am tb cu VAROA...Doar ALBINILI :P :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde akmm » 30 Iun 2014, 09:33

gica.mosu scrie:Florine, eu am facut 3 la 7 zile primavara...amu fac dupa fiecare cules(am obs o depopulare :!: ) inclusiv dupa F.S fac 3 trat la 7 zili si ultimele 1-2 cand nu mai am puiet defel....in rest nu cunosc ce si cum fac altii....Personal nu prea am tb cu VAROA...Doar ALBINILI :P :lol:

Dati bataie cu tratamenetul. Cu cat mai des cu atat mai sufocant pentru matca.
Vorba aia: ca albina e trecatoare...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde gica.mosu » 30 Iun 2014, 22:38

Eu,dau comanda:fetelor treceti- Prutul...Si dupa tratamente, care-s bune merg mai departe,care dau chix le schimba=le schimb eu, ari balta pestii :idea: ....nici nu vreau sa ma trezesc doar cu matca si un pumn de albine la juma di septembrie,au patit-o multi ;)
gica.mosu

Mesajde TDI » 01 Iul 2014, 08:27

gica.mosu scrie: ...nici nu vreau sa ma trezesc doar cu matca si un pumn de albine la juma di septembrie, au patit-o multi ;)
Asta e situaţia, când faci tratamentele după prospect rişti să păţeşti exact aşa ceva. Poate au 5 rame de albină dar la 15februarie-15 martie observi mortalităţi de peste 10% din efectiv/depopulări masive şi nu ştii de ce, că doar ai făcut tratamentele după prospect. Delorine când "trebuie" să fac tratamente între culesuri - în debutul culesului următor, extrag tot, mierea respectivă o folosesc la hrăniri, nu o vând.
TDI

Mesajde proapis13 » 19 Iul 2014, 07:55

Tratamente naturale cu frunze de cimbru si eucalipt,nu gasesc traducerea plantei ''ruda''....
https://www.facebook.com/photo.php?v=59 ... 26&fref=nf
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde un incepator » 19 Iul 2014, 11:40

A incercat cineva acest tratament?
un incepator

Mesajde Lucian63 » 20 Iul 2014, 04:31

[quote="proapis13"]Tratamente naturale cu frunze de cimbru si eucalipt,nu gasesc traducerea plantei ''ruda''....
https://www.facebook.com/photo.php?v=59 ... 26&fref=nf[/quo

Ruta graveolens

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ruta_graveolens
Lucian63

Mesajde Lucian63 » 22 Aug 2014, 20:41

Lucian63

Mesajde vasilefi » 16 Sep 2014, 15:12

Am dat azi comanda pentru un Furetto.
saptamana trecuta am facut tratament cu un Varojet improvizat al unui cunoscut ...
dintr-o sticluta noua de Varachet am consumat aproximativ 30 picaturi

cum sa fac combinatia acum cu ce mi-a ramas din Varachet?
teoretic 30 picaturi sunt cam 1,5 ml, dar o sa masor lichidul ramas cu o seringa.

am gasit doua concentratii
1. 5% Varachet deci 5 ml Varachet in 95 ml ulei parafina
2. o sticluta de Varachet, deci 6.5 ml in 100 ml ulei parafina

inteleg ca se da un puf la un corp 1/1... daca am un corp si cat 1/2 se poate da 1/2 de puf?
cine a mai folosit stie, ca n-am mai pus mana pe un Furetto
am si roinite din polistiren de 6 rame, aici merge 1/2 de puf sau un puf intreg?
vasilefi

Mesajde delorin I » 16 Sep 2014, 19:50

Semnalez si aici ca la tratamentele cu Fureto sau editii asemanatoare, apar probleme in urma acestor combinatii - nu stiu daca neaparat uleiul cu care combinam da o temepratura prea mare, dar in afara de pierderi de albine, destul de multe si probleme de pierdere a matcilor! Pana acum am auzit de probleme la tratament si disparitie de matci la oxalic, cu formic iar astazi si la Tactik! Cred ca astfel de lucruri trebuie discutate si nu ascunse! Asa ar face niste oamneni de caracter! De ce spun asta? Pentru ca tocmai am avut o discutie despre posesorul unei jucarii originale, de cateva milioane bune, care se pare ca a stiut tot timpul de efectele secundare- pierderi de matci dar nu a spus! Asa ca...

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde nae » 16 Sep 2014, 19:57

vasilefi scrie:Am dat azi comanda pentru un Furetto. ... dar o sa masor lichidul ramas cu o seringa.

am gasit doua concentratii
1. 5% Varachet deci 5 ml Varachet in 95 ml ulei parafina
2. o sticluta de Varachet, deci 6.5 ml in 100 ml ulei parafina

1-masoara cu seringa .
2 -tactik /scabatox 8mil la 92 mil ulei/gaz (amitrazul din aceste produse se dilueaza in apa = merge vaporizat )
-VF 4 mil (concentratia de amitraz e dubla + are in compozitie si mavrik )(excipientii produsului nu sunt diluabili in apa = merge !? - nu stiu )
N-am furetto dar am prieteni care se ''milesc'' de prosti (nae) ; prietenul a folosit 8% tactik +1,5% VF (adica >11 mil in echivalent tactik )________ nu mi-am permis sa-l contrazic/ a dat si la el = TU alegi .
N-am avut intoxicare/depopulare ( paduchi putini- am facut dupa 3 VF clasic ) .
Mai sapa .
nae

Mesajde Closcutz » 16 Sep 2014, 20:19

Am trecut si eu la furreto ca la numarul de la an la an mai mare ma apuca revelionul cu fitilele de varachet. Impresia a fost bunisoara. Am luat si 3 litri de ulei de parafina(initiala cumparasem lichid de aprins carbuni). La unul dintre roi fiindca avea reductorul de urdinis pe pozitia minim am pus diuza pe lemn si cand am apasat pe buton m-am trezit cu ditamai flama :o In rest se pare ca i-a lovit bomba pe urati ca tragand la un roi tava de la fund, la cateva minute dupa pufait, am si vazut un ,,dusman" dand din craci :D
Closcutz

Mesajde delorin I » 16 Sep 2014, 23:24

Daca nu se vor aciua mai adanc in tergite..ori ii exterminam, ori exterminam albinele...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde vasilefi » 17 Sep 2014, 08:18

nae multumesc, o sa folosesc doar VF de data asta, sper sa n-am probleme
vasilefi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE