Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Culesul la floarea soarelui: 2011(1-3), 2012(4-9), 2013(

Mesajde proapis13 » 26 Iun 2014, 19:45

BeeeK scrie:
stefanmadalin scrie:Autofertil= se polenizeaza cu polenul propriu.

Corect !
Am vrut sa spun autopolenizant :D

E gresit cum ai scris :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde B.K » 26 Iun 2014, 19:58

proapis13 scrie:
BeeeK scrie:
stefanmadalin scrie:Autofertil= se polenizeaza cu polenul propriu.

Corect !
Am vrut sa spun autopolenizant :D

E gresit cum ai scris :!:

Autopolenizator - Autopolenizant , e pe acolo , se intelege ideea.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde modigliani » 26 Iun 2014, 22:01

BeeeK scrie:....... e pe acolo , se intelege ideea.

Uite , io "iubesc" treaba asta cu .... "e pe-acolo"! Mai nene , ma da pe spate ! :o :o :o
Uite, pe bune , deja am un fetis cu treaba asta ! Sa va explic ..........

E super ciumeaca remarca asta cu " se-ntelege" ........ Adica "Io am batut campii nitel - direct raportat la directia erectiei mele - , va revine direct responsabilitatea "descifrarii batailor mele de podgorii ! Asta asa , ca-s ciumec , ca sa stiti cum stati , fraierilor de va pierdeti de-am pulea timpul dezlegand cimiliturile mele agramaticaloide ....... ! "

Adicatelea , care-cum are chef sa bata campii sau sa inventeze vreun termen cu care ..... balivernisticeste forumul total apeleaza la dispozitia si discretia celorlalti in a da cu ghiocul inspre reusita " translatarii" neghioabelor remarci ale acestuia .............

p.s. Vai , si cu doar atat ...... si curg apele pe mine . De la inumanul efort de-a incerca sa patrund mesajul care ...... AKA ..... trebuia sa ne fii fost transmis ........ Pe forum , in scris , in Limba Romana !
modigliani

Mesajde joohny » 26 Iun 2014, 22:27

Va salut.Modi,joci tare.Virtual fiecare incercam sa jucam cit mai tare.In realitate totusi sintem un pic mai mielusori,deoarece ne trezim cu semenii in cap.Cum faci cum nu faci observ ca mai intodeauna iesi la suprafata.Scafandrule.Sanatate.
joohny

Mesajde sammy » 26 Iun 2014, 22:52

Pictore, vezi ba c-ai mancat o cratima cand ai scris
modigliani scrie: de-am pulea {...} , in Limba Romana !
- eroare monumentala pentru un cruciat al exprimarii corecte cum esti tu. Asa ca mai scuteste-ne cu pedanteriile tale, ca nu-si au locul. Anul asta suntem sucariti rau. Da' si daca n-am fi, nu vezi ca suntem nebuni? Nu vezi ca traim in lumea noastra in care interesul pentru gramatica tinde spre zero? De ce ne tot futi la melodye? :D
sammy

Mesajde B.K » 27 Iun 2014, 11:27

modigliani scrie:
BeeeK scrie:....... e pe acolo , se intelege ideea.

Uite , io "iubesc" treaba asta cu .... "e pe-acolo"! Mai nene , ma da pe spate ! :o :o :o
Uite, pe bune , deja am un fetis cu treaba asta ! Sa va explic ..........

E super ciumeaca remarca asta cu " se-ntelege" ........ Adica "Io am batut campii nitel - direct raportat la directia erectiei mele - , va revine direct responsabilitatea "descifrarii batailor mele de podgorii ! Asta asa , ca-s ciumec , ca sa stiti cum stati , fraierilor de va pierdeti de-am pulea timpul dezlegand cimiliturile mele agramaticaloide ....... ! "

Adicatelea , care-cum are chef sa bata campii sau sa inventeze vreun termen cu care ..... balivernisticeste forumul total apeleaza la dispozitia si discretia celorlalti in a da cu ghiocul inspre reusita " translatarii" neghioabelor remarci ale acestuia .............

p.s. Vai , si cu doar atat ...... si curg apele pe mine . De la inumanul efort de-a incerca sa patrund mesajul care ...... AKA ..... trebuia sa ne fii fost transmis ........ Pe forum , in scris , in Limba Romana !

Sefule , nu incerca sa te dapasesti ca iti da eroare. Pastreaza-ti inteligenta si "corecteaza lucrarile" altora de pe forum care intr-adevar fac praf limba romana. Poti sa iesi in fata cu ceva mai bun. Succes !!!
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Adi Hodis » 27 Iun 2014, 12:03

Floarea soarelui a inflorit.
Dupa recentele ploi, sa speram ca vom vedea cresteri de cantare si rame pline in caturi. Ca de nu, un singur cat gol e ... ”greu”. Ce sa zic de mai multe ...
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde cristi_vidican » 27 Iun 2014, 21:08

Un prieten a dus stupii mai repede acolo unde vreau să-i duc și eu. I-a dus luni. Aseară avea minus 2 kg la stupul de pe cântar. Floarea începe să înflorească. De luni erau unele loturi înflorite.
Anul trecut n-a secretat mai nimic toată luna iulie. Noaptea era frig. A secretat bine 1 săptămână între iulie și august.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde tuturicius » 29 Iun 2014, 00:24

La mine merge bine, 1 kg pe zi, in crestere, azi 1,25 kg, am si un lan pe care il suspectez ca ar avea productie ceva mai buna de nectar. Zic ca merge bine pt. ca am dus pt. testare o familie care nu este chiar la dezvoltarea maxima pt. cules. Lanul acesta a inceput sa infloreasca acum 5-6 zile, restul care mai sunt in jur sunt intarziate ca 4-5-6 zile. A si plouat bine acum cateva zile.
tuturicius

Mesajde lucky5strike » 30 Iun 2014, 12:29

Pana acum am avut 5 zile cat de cat bune de cules... 5 zile in doua luni... floarea, ultima speranta pe anul asta.

Deocamdata, doua nopti cu 13 grade, suntem in iulie aproape... cu vremea asta... in 2002, s-a hranit la floare, asa ca, atentie.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Closcutz » 30 Iun 2014, 13:54

Sa va spun si eu in cea mai mare viteza cum sta treaba cu FLS pe la mine. Am mutat familiile de productie acolo unde mi-am propus(deja suntem instalati in toate partile). Pina vineri inclusiv vremea a fost oribila. Acum ziua e temp. de 30 iar noaptea ajunge la 13, daca nu chiar mai frig (am termometru in rulota). Stupi asa slabiti ca anul asta nu am avut, iar ca bonus sola cea mai mare de linga mine, desi a inflorit prima si albinele au adus un pic polen de la ea, acum este ignorata total si toata albina zboara la o sola aflata la cel putin 2,5 km. Daca treburile continua asa nu prea vad multa miere la orizont.
Closcutz

Mesajde joohny » 30 Iun 2014, 22:53

[quote="Closcutz"].... toata albina zboara la o sola aflata la cel putin 2,5 km.

Va salut.Pai cu ce mai ajung acasa daca FS este la min. 2,5 km distanta?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde popik50 » 30 Iun 2014, 23:34

Am FLS la 500 de metri de casa, vreo 70-80 de hectare. Au inflorit cateva hectare dar nu se vede nimic in stupi, dar, grosul abia saptama viitoare infloreste.Si din cate am aflat ar fi un soi bun. Ramane de vazut daca ma salveaza... ;)
Momentan dau sirop la roiuri, s-au dezvoltat bine, daca nu interveneam era vai si amar de ei.Daca nici FLS nu da nectar, speranta ramane in zahar(am cumparat azi inca 80 kg la 2,85/kg). Zic sa nu-l cumpar pe tot odata, sa nu dau de banuit la sotie :D
popik50

Mesajde Bogdan.ag » 01 Iul 2014, 09:20

O saptamana de fs in Teleorman , 4-5 zile de cules(floarea mai are 5-6 zile si se trece) . Soiul este un pionier 25.
Stupii foarte puternici au un plus de 8-10 kg , restul au strans doar in cuib, nici nu s-au atins de caturi.
Depopulare masiva , mai ales dupa 2 zile de ploaie cu vant de saptamana trecuta.
Ca o curiozitate este scoaterea trantorilor din stupi de catre albine, fapt ce clarifica intensitatea culesului.
Am vizitat si alti apicultori , pe o raza de cca 60km situatia este asemanatoare .
Evident , fs acum se deschide pe cele mai multe parcele , timp este , daca temperaturile nocturne trec de 15 grade in urmatoarea
perioada , probabil ca datele problemei se vor schimba.
Sper ca Dumnezeu sa-si intoarca fata si catre noi , este un an greu pentru toti apicultorii.
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde doctorasulcelviteaz » 01 Iul 2014, 12:41

Bogdan.ag scrie:O saptamana de fs in Teleorman , 4-5 zile de cules(floarea mai are 5-6 zile si se trece) . Soiul este un pionier 25.
Stupii foarte puternici au un plus de 8-10 kg , restul au strans doar in cuib, nici nu s-au atins de caturi.
Depopulare masiva , mai ales dupa 2 zile de ploaie cu vant de saptamana trecuta.
Ca o curiozitate este scoaterea trantorilor din stupi de catre albine, fapt ce clarifica intensitatea culesului.
Am vizitat si alti apicultori , pe o raza de cca 60km situatia este asemanatoare .
Evident , fs acum se deschide pe cele mai multe parcele , timp este , daca temperaturile nocturne trec de 15 grade in urmatoarea
perioada , probabil ca datele problemei se vor schimba.
Sper ca Dumnezeu sa-si intoarca fata si catre noi , este un an greu pentru toti apicultorii.

Deci scoaterea trantorilor din stupi este dovada ca este cules , eu sincer credeam ca este invers , nu este cules si ii dau afara sa nu consume . M a sunat tata ca la unii stupi acum 2 zile multi trantori la urdinis ;)
doctorasulcelviteaz

Mesajde lucky5strike » 01 Iul 2014, 13:52

Aveti ma grija, cu trantorii aia, e mult prea devreme sa-si scoata.

In stup au o valoare bine definita, iar in cules au de asemeni rostul lor.

Ce vant rage afara.. . :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI