Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 30 Iun 2014, 22:14

am sa postez si un filmulet facut expre pentu ca sa lamuresc lucrurile !!!
Fişiere ataşate
rsz_share2014-06-26-2ae762be0c5224dd2c6c71251feb5b57f4b1fc35815419c0634dc5ad5eec33fc-picture_jpg.jpg
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 30 Iun 2014, 22:45

Imi cer scuze fata de cei care ma inteleg ce greu mi-a fost sa vorbesc si mam fastacit ....problema era calda !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde SorinDaniel » 30 Iun 2014, 23:17

Imi pare rau pentru cele intamplate.
Sunt alaturi de tine si eu am pierdut 24 de stupi din 26 asta primavara, asa ca stiu ce simti.
Albinele merita tot efortul nostru. Avem o pasiune frumoasa care din pacate cere multe sacrificii.
Acum am cumparat 16 roi si vreau sa mai cumpar inca. Nu te descuraja, cauta solutii si Dumnezeu te va ajuta.
SorinDaniel

Mesajde duma » 30 Iun 2014, 23:25

SorinDaniel scrie:Imi pare rau pentru cele intamplate.
Sunt alaturi de tine si eu am pierdut 24 de stupi din 26 asta primavara, asa ca stiu ce simti.
Albinele merita tot efortul nostru. Avem o pasiune frumoasa care din pacate cere multe sacrificii.
Acum am cumparat 16 roi si vreau sa mai cumpar inca. Nu te descuraja, cauta solutii si Dumnezeu te va ajuta.

Nu-mi este frica de un nou început , ca o fac din plăcere .
duma

Mesajde Augustin78 » 30 Iun 2014, 23:41

Salut duma.
Imi pare rau de ce ti sa intamplat.
dar cum tu spui ca o faci din pasiune...sa ai succes in tot ce-ti propui.
Cate familii ai pierdut?din cate?
Sanatate si numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde duma » 30 Iun 2014, 23:51

Augustin78 scrie:Salut duma.
Imi pare rau de ce ti sa intamplat.
dar cum tu spui ca o faci din pasiune...sa ai succes in tot ce-ti propui.
Cate familii ai pierdut?din cate?
Sanatate si numai bine.

Eu sunt mic in total am 10 , 2 roi am lăsat acasă .....pana acum știu ca 2 din cele 8 sunt ok ca au mărcile , la populația rămasă nu m-a mai uit ca sa înjumătățit
duma

Mesajde dicu.ion57 » 01 Iul 2014, 06:29

DUMA inca odata i-mi exprim regretul de ce ai patit.Eu am crezut ca cineva rau intentionat a rasturnat stupi.La un moment dat fiecare trecem printr-o perioada mai grea ,dar trebuie sa mergem inainte.Eu am pierdut odata 100 ,dar din cu totul alte motive asa ca stiu prin ce treci.Poate totusi reusesti sa mai recuperezi ceva.
dicu.ion57

Mesajde FLORINELU » 01 Iul 2014, 06:57

Duma ,fata de cand ai facut filmuletul acuma sant sigur ca ai o alta stare de spirit si privesti altfel viitorul tau ca apicultor,mai ales ca vremea sa mai indreptat,albinele banuiesc ca aduna din nou ce le trebuie si pana la toamna se refac ele din nou cum ai spus si tu:ca pasarea phoenix. mult succes iti doresc. FLORINELU.
FLORINELU

Mesajde duma » 01 Iul 2014, 09:05

dicu.ion57 scrie:DUMA inca odata i-mi exprim regretul de ce ai patit.Eu am crezut ca cineva rau intentionat a rasturnat stupi.La un moment dat fiecare trecem printr-o perioada mai grea ,dar trebuie sa mergem inainte.Eu am pierdut odata 100 ,dar din cu totul alte motive asa ca stiu prin ce treci.Poate totusi reusesti sa mai recuperezi ceva.

Din ai mei pot spune ca 2 familii sunt ok , am găsit mătcile si ponteaza , sa depopulat ele dar își revin pana la toamna ele , sper sa mai găsesc câteva mătci când m-a voi uita zilele astea .
duma

Mesajde duma » 01 Iul 2014, 09:07

FLORINELU scrie:Duma ,fata de cand ai facut filmuletul acuma sant sigur ca ai o alta stare de spirit si privesti altfel viitorul tau ca apicultor,mai ales ca vremea sa mai indreptat,albinele banuiesc ca aduna din nou ce le trebuie si pana la toamna se refac ele din nou cum ai spus si tu:ca pasarea phoenix. mult succes iti doresc. FLORINELU.

Nea Florine
Ce m-a făcut sa zâmbesc ieri a fost ca am văzut 2 rame in cat cu miere proaspăta de anul acesta de floare ceia ca anul asta saracele numai sirop au văzut , măcar m-a ajuta si floarea care da din belsug nectar .
duma

Mesajde FLORINELU » 01 Iul 2014, 12:43

anul acesta e un an destul de neprielnic pentru albine iar tu ai avut un dublu ghinion,incepator,an prost si teaba cu furtuna,ce mai, triplu ghinion,dar asta nu face decat sa te intareasca,pana la toamna mai este si mai vorbm atunci
FLORINELU

Mesajde un OM » 01 Iul 2014, 13:53

Imi pare rau pentru pierderile avute. Insa obligatoriu trebuie sa mergi inainte. Poate ca o banala franghiuta ajuta, poate o chinga, poate o sarma si niste hotzsuruburi etc. Ar fi usor acum sa aruncam vina, dar apicultorul nu are mereu bani pentru toate dotarile, nu are chiar banalul "timp" ,desi stie ce are de facut, pentru a efectua toate operatiile necesare unei mutari. In urma faptului implinit raman regretele.
Succes in viitor.
un OM

Mesajde cosming » 01 Iul 2014, 14:56

Cand pasiunea e mare si durerea e pe masura la un asa necaz. In poza stupii par intregi, pune-i pe pozitie vezi ce poti recupera din albina, aici cei cu experienta sa dea un sfat, si-ti doresc la anul sa ai 20. Fara niciun fel de regret da-i inainte si mareste stupina.
cosming

Mesajde duma » 01 Iul 2014, 15:11

Florinelu si UN OM
In general am observat ca pe acest forum si pe altele toti isi arata calaiele si butoaiele pline cu miere si conturile pline , insa precum am spus la intrarea mea pe acest forum ca eu am sa postez si greselile ce le fac ca cei care pot si au ochi sa vada sa le evite . Butoaiele pline si dulceata mierii pe multi ii face sa se arunce in aceasta indeletnicire care nu este nici pe departe asa de usoara precum cred ei , munca , atentie , cunostinte , dragoste fata de ele , perseverenta , putere de decizie , investitii si dupa toate acestea care nu sunt toate POATE Dumnezeu ne da sau le da si putina miere ca si rasplata .
Nu am sa renunt si nici pe departe gandul ca nu va fi bine pana in toamna nu ma face sa nu ma ridic dinou ....poate nu am sa fiu la fel de maricel 10 familii dar , din putinul ramas am sa incerc sa renasc . Faptul ca sa intamplat ce sa intamplat imi da puterea de a fi mandru ca am avut albine si voi avea si in continuare si cu siguranta peste ani aceste poze privindu-le imi va da nostalgia gandurilor ca tot ce faci daca ai pasiune si credinta se poate cladii dinou . Acum pe romaneste sa spun asa fiecare sut in fund este un pas in fata ! Acept critici din partea tuturor carora li se pare ca trebuia sa fac una alta si ca ar fi trebuit sa fac altfel , insa aceste critici pentru mine nu isi mai au rostul ! Pentru cei care cred ca postez pentru alt ceva .....am facut acel filmulet ! Pentru cei care au trecut prin pierderi imi aplec capul in fata lor !
P.S.
La anul voi fi tot aici ! ;)
duma

Mesajde irina » 01 Iul 2014, 15:12

Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat.Iti doresc sa-ti refaci stupina cat mai curand.
irina

Mesajde Crysty » 01 Iul 2014, 15:43

duma scrie:Florinelu si UN OM
In general am observat ca pe acest forum si pe altele toti isi arata calaiele si butoaiele pline cu miere si conturile pline ,...................................
P.S.
La anul voi fi tot aici ! ;)

In primul rand imi pare rau ca s-a intamplat ce s-a intamplat. Nu sunt de acord cu motivul din care spui ca s-a intamplat, motiv pe care il expui in filmulet, dar asta tine de optiunea ficaruia din noi si nu trebuie judecata de ceilalalti. Incearca sa vezi si partea plina a paharului, daca aveai 100 si se intampla asta ?!!

In alta ordine de idei eu personal am invatat ceva din intamplarea asta si anume securizarea stupilor. Acum imi dau seama cat de inconstient am fost avand in vedere modul in care am amplasati in acest moment stupii la tei.

In ceea ce priveste butoaiele pe care le arate ceilalti, adevarul este undeva pe la mijloc. In marea majoritate sunt doar niste proiectii artificiale cu scopul de a induce in eroare sau de a crea o imagine falsa si a alimenta un ego
Crysty

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?