Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: D'ale lui State

Mesajde ionut vlv » 29 Iun 2014, 11:34

state,tu ai pompa rotativa nu in linie.combinatiile non motorina merg pe toate motoarele cu pompa distribuitoare chiar daca au turbo sau nu,chiar daca au calculator de injectie +senzori sau nu.nu functioneaza pe amestecuri, motoarele pompe duse si common rail indiferent de generatie.cel cu loganul e unul dintre nestiutori(cu indulgenta),are motor CR si nu o sa mearga niciodata,mai ales combinatia SF benzina + ulei.
stiu ca mai aveam ramase ceva piese pt motorul tau,daca le gasesc ti le dau gratis.am dat doua motoare la fier vechi.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde State » 30 Iun 2014, 00:40

Ionut, n-am testat uleiul pe mai multe motoare, insa am vazut destui nefericiti cu motoare DCI,TDI, care au luat-o in freza. Eu am patit-o cu un Renault in care am bagat Biodiesel. L-au luat toti dracii. Tampenia cea mai mare e ca eram pe drumul de intoarcere din Italia. Am bagat si eu sa vad cum e si am vazut...Abia cand am ajuns la service am aflat de ce. De atunci nu mai bag. Acum am auzit ca si motorina asta obisnuita ar contine minim 5% biodiesel. Nu stiu ce sa zic...

Astazi am fost pe camp sa ma uit la floare. Este inflorita:
Imagine

De curiozitate am intors palestile. Pe fiecare era cate o albina:
Imagine

La urdinis am vazut multe albine care veneau incarcate, semn ca s-au apucat de treaba. :)

@Jean Valjan
Sa stii ca la mine au intrat 18 stupi. 15 cu albina si 3 goi, dintre care 5 aveau magaia pusa. Plus capacele,rame de rezerva, liza, roata de rezerva, bagaje, etc. Daca as fi avut o remorca(sau portbagaj deasupra) in care sa pun lucrurile astea marunte, mi-ar fi incaput lejer 30 de stupi. Consumul nu cred ca a sarit de 7% in conditiile in care nu am depasit 80km/h si am mers pe timp de noapte. Am plecat din Bucuresti la ora 17, Ploiesti-Buzau, iar de acolo am plecat pe la 1:30 spre Bucuresti apoi spre Alexandria. Am ajus la destinatie la 7. Dupa ce am intins de liza prin toate noroaiele si am terminat de asezat stupii, am picat ca musca...
Imagine
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde delorin I » 30 Iun 2014, 06:15

Nu servesti tei deloc? Am fost acum 2 saptamani pe drum catre vulcanii noroiosi, venind dinspre Sarata -Monteoru unde nu mai calcasem niciodata, destul de aproape de zona ta! Am zarit pe harta Basca ta...si m-am gandit la tine:) ! Obisnuit cu un Buzau de tranzit si de campie, nu m-am asteptat sa imi placa atat de mult cele vazute...inclusiv dealuri si munti fara garduri si plini de fanete de munte si albine...fara ca in jur sa vad un singur stup! Un paradis verde...Si inca nu am luat-o in sus catre statiunea de cercetare de unde ma gandesc sa cumpar macar vreo 2 matci...Dar ma gandesc...Te salut!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde stefanmadalin » 30 Iun 2014, 08:45

De ce asa departe de casa? Alexandria?
stefanmadalin

Mesajde State » 30 Iun 2014, 08:49

N-am servit tei pentru ca nu am avut mijloc de transport si timp. La anul cu siguranta. :)
Eu am vatra mai sus de statiune, spre Chiojdu. Daca ai timp, fa o plimbare pe acolo. Sa ma suni inainte , poate sunt prin zona si mergem sa mancam un bulz pe jar, direct la sursa. ;)
State

Mesajde State » 30 Iun 2014, 08:54

stefanmadalin scrie:De ce asa departe de casa? Alexandria?

Pai acolo am la cine sa-i las in curte, ca altfel nu mi-ar conveni sa stau pe camp. Plus ca e o zona mai greu accesibila si nu vin apicultori cu camioanele.
State

Mesajde State » 30 Iun 2014, 09:15

Cred ca am omis o treaba, destul de interesanta as zice.

Eram intr-o zi cu mosul de la tara la un pahar de vorba. Printre multe altele, imi povesteste de o vecina, cam pe la 75 de ani, care umbla in stupi.
-Mai Fabiane, ma, daca o vezi, umbla prin ei mai bine decat mine, zau! Acum nu prea mai vede, dar stie mai multe decat amandoi la un loc.
.............................................................................................................................................

Peste cateva zile ma suna sotia:
-Auzi, ia sa-mi iei si mie un costum din ala de apicultor, sa ma inveti si pe mine sa umblu la albine, ca poate tu nu esti mereu acasa si umblu eu.
:lol:
M-am dus la un magazin in Bucuresti, am luat masura cea mai mica si seara cand a venit, l-a gasit in pat. :D
Ieri a stat langa mine cand i-am verificat si ma asalta cu intrebari. Pana ma gandeam eu ce sa-i raspund, imi trantea si raspunsul. :lol:
-Vezi ca stiu ?
De unde stie, habar n-am! Probabil din discutiile auzite dintre mine si altii, ca niciodata nu am stat sa-i explic.
State

Mesajde liviutzbogos » 01 Iul 2014, 22:10

State scrie:Cred ca am omis o treaba, destul de interesanta as zice.

Eram intr-o zi cu mosul de la tara la un pahar de vorba. Printre multe altele, imi povesteste de o vecina, cam pe la 75 de ani, care umbla in stupi.
-Mai Fabiane, ma, daca o vezi, umbla prin ei mai bine decat mine, zau! Acum nu prea mai vede, dar stie mai multe decat amandoi la un loc.
.............................................................................................................................................

Peste cateva zile ma suna sotia:
-Auzi, ia sa-mi iei si mie un costum din ala de apicultor, sa ma inveti si pe mine sa umblu la albine, ca poate tu nu esti mereu acasa si umblu eu.
:lol:
M-am dus la un magazin in Bucuresti, am luat masura cea mai mica si seara cand a venit, l-a gasit in pat. :D
Ieri a stat langa mine cand i-am verificat si ma asalta cu intrebari. Pana ma gandeam eu ce sa-i raspund, imi trantea si raspunsul. :lol:
-Vezi ca stiu ?
De unde stie, habar n-am! Probabil din discutiile auzite dintre mine si altii, ca niciodata nu am stat sa-i explic.

Baftosule...norocosule...fericitule... :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 02 Iul 2014, 06:51

Vezi ca usor usor sa nu te schimbe ''linistit''.
stefanmadalin

Mesajde State » 02 Iul 2014, 09:44

M-as simti Superman! Ce sa zic mai mult ? Pentru mine e o bucurie imensa. :)
Sambata mergem la control si de data asta o las si pe ea sa cotrobaie prin lazi. Am eu asa o impresie ca a prins-o virusul mai grav decat eram eu la inceput. :lol: Scanteia a fost extractia de la salcam, cand a mancat pentru prima oara miere din stupii nostri. Acum sper sa mancam si de la FS.
State

Mesajde gigibecalul » 02 Iul 2014, 22:10

Stateeeeee! Vezi, mă, că ți-a ruginit grătarul!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde State » 03 Iul 2014, 09:33

Eu n-am vazut gratar neruginit. :lol:
State

Mesajde ignatov andrei » 03 Iul 2014, 09:38

In majoritatea cazurilor, sotiile - care se apuca de apicultura - devin mai bune decat sotii lor... pentru ca au mai multa rabdare!
Bafta!
ignatov andrei

Mesajde State » 03 Iul 2014, 09:39

Asa sa fie ! :) M-as bucura maxim !
Multumesc!
State

Mesajde delorin I » 03 Iul 2014, 16:28

State dormi? Te-ai pus acolo pe sezlong si acolo ai intepenit de cateva zile! Vezi albinele acelea, culeg ceva?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde State » 03 Iul 2014, 16:39

Sunt la o hora cu parintele Closcutz. Si-a adus el aminte ceva si a tinut musai sa ma trezeasca.
Fetitele cica ar baga bine, insa eu nu le-am vazut de duminica. Maine ajung la ele si sper sa fie cum se aude. Daca nu...asta e, m-am obisnuit sa fac sirop. :lol:
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?