E prima lui postare. Fiti blanzi!
Salutare Raresucule! Ce-ti fac albinele?
Florin Dobre scrie:E prima lui postare. Fiti blanzi!
Salutare Raresucule! Ce-ti fac albinele?
gica.mosu scrie:NO COMENT....Si cand vezi pi unii care umbla la stupi blindatiFelicitari...copile=da-I'nainte cu tupeu
valy scrie:ii admir in tacere pe cei ce umbla in lazi fara masca si manusi ,poate trebuie sa citesc mai mult si despre selectie .e
Mircea_63 scrie:Valy, facea la fel si eu: dadeam cu otet, ma panicam daca se aseza o albina pe mana. Acum ma duc la ele cu mana goala sau daca totusi le stiu mai nervoase ma clatesc pe maini cu alcool in care am dizolvat resturi din stup, un ceva asemanator cu propolisul. Las sa se usuce si umbla albinele pe maini, dar foarte rar inteapa. Cred ca inainte mirosul de otet le indica aparitia dusmanului, doar ca le era scarba sa se aseze pe mana, iar dupa evaporarea otetului incepeam sa mi-o iau.
Trecusem la manusi, dar era rau de tot. Atacau bezmetice manusile si uneori trecea si acul. Le-am spalat pana s-au subtiat si s-au facut scoarta. Acum umbla pe maini, ma gadila, dar mai rar inteapa.
Important sa te vindeci de frica si asta vine odata cu imunizarea. De durut doare, de asta nu scapi, dar dupa cateva minute ai scapat. Pana la imunizare ma chinuiau mancarimi cumplite si umflaturi vreme de 3-4 zile. Imi era groaza cand luam o intepatura stiind ce urmeaza.
O sugestie: lucreaza cu mana goala si in caz de intepaturi, ia antialergice. Vei suporta mult mai usor chinul si in final vine si imunizarea. In schimb nu are sens sa faci pe eroul si sa te duci fara masca. Oricat de blande sunt, nu stii cand ti-o iei din senin, iar la fata e mai dureros.
Frica nu este altceva decat un instinct de conservare mai dezvoltat. E rusinoasa, dar nu e periculoasa. Lipsa fricii, in schimb, este foarte periculoasa.
valy scrie:de atunci nu-mi mai raspunde la salut.
valy scrie:nu mai are nimic acum. a stat umflat vreo 3 saptamani ,nu stiu daca a fost la medic ....
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 58 vizitatori