Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stup ce miroase urat

Mesajde Florin Dobre » 24 Iul 2014, 22:24

E prima lui postare. Fiti blanzi!
Salutare Raresucule! Ce-ti fac albinele?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 24 Iul 2014, 22:32

Florin Dobre scrie:E prima lui postare. Fiti blanzi!
Salutare Raresucule! Ce-ti fac albinele?

Florinee,MA..... DA MA LESI :D ....O fii de-al tau :?: .....Da, ai dreptati=toti gresim :P ....
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 24 Iul 2014, 22:37

http://www.youtube.com/watch?v=cJZfkksT ... 7j-d6yGwtQ

Pe mine ma incanta acest pusti de 12 ani. Ce zici mosule?! 8-)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 24 Iul 2014, 22:48

NO COMENT....Si cand vezi pi unii care umbla la stupi blindati ;) Felicitari...copile=da-I'nainte cu tupeu :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde valy » 06 Aug 2014, 20:10

gica.mosu scrie:NO COMENT....Si cand vezi pi unii care umbla la stupi blindati ;) Felicitari...copile=da-I'nainte cu tupeu :!:

sincer nu-i de ras eu tot blindat umblu pt ca la orice intepatura ma umflu urat de tot ,dar nu pot sa renunt la albine ,m-a prins valul asta e .2 perechi de manusi,combinezon si trening gros.puteti rade dar am un alt servici unde lucrez cu ac de trasat ,sfoara si ruleta si cu miinile umflate nu pot trasa milimetric.sper sa devin imun si sa nu ma mai umflu.ii admir in tacere pe cei ce umbla in lazi fara masca si manusi ,mi-as dori si eu si sper intr-o zi sa reusesc.poate trebuie sa citesc mai mult si despre selectie .e greu sa fii incepator. :D albinele mai si inteapa
:lol:
valy

Mesajde proapis13 » 06 Aug 2014, 20:22

valy scrie:ii admir in tacere pe cei ce umbla in lazi fara masca si manusi ,poate trebuie sa citesc mai mult si despre selectie .e

Nu neaparat sa citesti despre selectie,citeste ce se intampla cu urma lasata de venin in locul unde a intepat albina
spala manusile si echipamentul si da-le cu ceva sa le imprimi un miros neutru
si nu in ultimul rind depisteaza cauzele nervozitatii albinelor ; pot fi multe ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde valy » 06 Aug 2014, 20:35

costumul il spal saptamanal si de regula ma dau cu otet.nu mai sunt rele de la rapita.multumesc
valy

Mesajde Mircea_63 » 06 Aug 2014, 23:10

Valy, facea la fel si eu: dadeam cu otet, ma panicam daca se aseza o albina pe mana. Acum ma duc la ele cu mana goala sau daca totusi le stiu mai nervoase ma clatesc pe maini cu alcool in care am dizolvat resturi din stup, un ceva asemanator cu propolisul. Las sa se usuce si umbla albinele pe maini, dar foarte rar inteapa. Cred ca inainte mirosul de otet le indica aparitia dusmanului, doar ca le era scarba sa se aseze pe mana, iar dupa evaporarea otetului incepeam sa mi-o iau.
Trecusem la manusi, dar era rau de tot. Atacau bezmetice manusile si uneori trecea si acul. Le-am spalat pana s-au subtiat si s-au facut scoarta. Acum umbla pe maini, ma gadila, dar mai rar inteapa.

Important sa te vindeci de frica si asta vine odata cu imunizarea. De durut doare, de asta nu scapi, dar dupa cateva minute ai scapat. Pana la imunizare ma chinuiau mancarimi cumplite si umflaturi vreme de 3-4 zile. Imi era groaza cand luam o intepatura stiind ce urmeaza.

O sugestie: lucreaza cu mana goala si in caz de intepaturi, ia antialergice. Vei suporta mult mai usor chinul si in final vine si imunizarea. In schimb nu are sens sa faci pe eroul si sa te duci fara masca. Oricat de blande sunt, nu stii cand ti-o iei din senin, iar la fata e mai dureros.

Frica nu este altceva decat un instinct de conservare mai dezvoltat. E rusinoasa, dar nu e periculoasa. Lipsa fricii, in schimb, este foarte periculoasa.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 06 Aug 2014, 23:38

Mircea_63 scrie:Valy, facea la fel si eu: dadeam cu otet, ma panicam daca se aseza o albina pe mana. Acum ma duc la ele cu mana goala sau daca totusi le stiu mai nervoase ma clatesc pe maini cu alcool in care am dizolvat resturi din stup, un ceva asemanator cu propolisul. Las sa se usuce si umbla albinele pe maini, dar foarte rar inteapa. Cred ca inainte mirosul de otet le indica aparitia dusmanului, doar ca le era scarba sa se aseze pe mana, iar dupa evaporarea otetului incepeam sa mi-o iau.
Trecusem la manusi, dar era rau de tot. Atacau bezmetice manusile si uneori trecea si acul. Le-am spalat pana s-au subtiat si s-au facut scoarta. Acum umbla pe maini, ma gadila, dar mai rar inteapa.

Important sa te vindeci de frica si asta vine odata cu imunizarea. De durut doare, de asta nu scapi, dar dupa cateva minute ai scapat. Pana la imunizare ma chinuiau mancarimi cumplite si umflaturi vreme de 3-4 zile. Imi era groaza cand luam o intepatura stiind ce urmeaza.

O sugestie: lucreaza cu mana goala si in caz de intepaturi, ia antialergice. Vei suporta mult mai usor chinul si in final vine si imunizarea. In schimb nu are sens sa faci pe eroul si sa te duci fara masca. Oricat de blande sunt, nu stii cand ti-o iei din senin, iar la fata e mai dureros.

Frica nu este altceva decat un instinct de conservare mai dezvoltat. E rusinoasa, dar nu e periculoasa. Lipsa fricii, in schimb, este foarte periculoasa.

Si uite asa - conform celor spuse anul trecut - ai intrat in randul..."sado"!

Totusi... parca nu e dracul chiar asa de negru...!
ignatov andrei

Mesajde valy » 07 Aug 2014, 09:04

da e adevaerat mie frica.Dar sa va povestesc de ce--in primavara fiind la stupii vecinei ,a intrat pe poarta un vecin (beat manga) si tot se uita la mine cum scoteam ramele cu incetinitorul si dupa ce a vorbit cu vecina a venit langa mine mai sa cada peste stupul deschis.A ras de mine ca nu stiu sa scot ramele si mi-a zis Băă asa se scoate rama,uitea asa se scoate si -n secunda doi era cu rama sus indreptul fetei (am inghetat )cand a lasat-o jos incet avea fata si parul tot o albina .Mi-a stat inima am zis ca moare,el nu nimic imi zice la-s ca le arat eu acum si si-a aprins o tigare,si albinele migrau de acum din stup spre el .l-am luat de-o mana si l-am tras afara dintre stupi nu inainte de a tranti capacul la loc.Sincer m-a speriat groaznic doi pumni de albina moarta a scos din par si de pe fata (si-n nas avea albine),NU GLUMESC.o saptamana am fiert in suc propriu mi-era ca moare .cand am revenit sambata urmatoare la stupi el era la poarta cu un cap cit banita ,de atunci nu-mi mai raspunde la salut.sincer imi tremura miinile numai cand imi aduc aminte de fata lui acoperita de albine.
valy

Mesajde Florin Dobre » 07 Aug 2014, 09:23

valy scrie:de atunci nu-mi mai raspunde la salut.

Nu mai vrea sau...nu mai poate sa raspunda? :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde valy » 07 Aug 2014, 09:29

nu mai are nimic acum. a stat umflat vreo 3 saptamani ,nu stiu daca a fost la medic ....
valy

Mesajde PAGANEL » 09 Aug 2014, 07:34

valy scrie:nu mai are nimic acum. a stat umflat vreo 3 saptamani ,nu stiu daca a fost la medic ....

Ori i-ai mai dat si tu cateva, cand l-ai scos pe poarta? Trei saptamani si tot are capul mare? Sigur l-ai tavalit, da noroc ca nu isi mai aduce omu aminte :twisted:
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde valy » 10 Aug 2014, 12:00

nu-mi amintesc nimic :o 8-) :twisted:
valy

Mesajde Rares.apis » 01 Sep 2014, 11:41

Bine ca ati gasit cauza
Rares.apis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE