Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde Jean Valjean » 08 Aug 2014, 23:04

BUNKA scrie:Faci confuzii de nume, e tot Mihai dar alt Mihai.

Nu fac nici o confuzie, stiu bine ce vorbesc cand vorbesc, iar daca gresesc am invatat sa-mi recunosc greseala si sa mi-o asum.

BUNKA scrie:la un moment dat ai zis ca nu mai faci laditele ca ai ramas fara servici, adica eu am bagat banii in material dupa care ce trebuia sa fac sa returnez banii ca ai ramas tu fara slujba, eu nu m-am suparat si am zis ca le fac si cand o sa te restabilesti atunci o rezolvam...ironia sortii..te-ai restabilit tu, si m-am dus eu la vale, cine e de vina???

Placa asta mi-o bagi de fiecare data, desi stii bine ca nu e asa. Ai bagat banii mei in materialul pentru stupii altora Bunka, altfel as fi avut stupii acum.

Hai sa-ti reamintesc. Pe data de 16 decembrie 2013 fac transfer bancar de 1000 Ron din contul sotiei mele in contul actualei tale sotii, acesti bani reprezentand avansul pentru 15 stupi in valoare totala, conform intelegerii, de 2380 lei, eu trebuind sa achit diferenta de 1380 lei la sfarsitul lui martie sau cel taziu inceputul lui aprilie, iar tu sa-mi trimiti stupii in a treia decada a lunii aprilie. Numai ca eu, intre timp, am ramas intr-adevar fara job si ingrijorat fiind ca tu-mi faci stupii si eu nu ti-i pot plati, la jumatatea lunii februarie te-am sunat sa te intreb daca te-ai apucat cumva de stupii mei si sa te anunt de situatie. Mie asta mi se pare buna credinta si buna cuviinta. Tu mi-ai spus foarte linistit ca nu te-ai apucat de ei (desi insistasei sa-ti dau avansul din timp, pentru a-mi face stupii in perioada hivernala, cand ai timp) si ca nu este nici o problema daca voi lua doar 10, ca tu oricum ai comenzi, ca sa stau linistit, ca si daca mi-i faceai aveai cui sa-i dai . A ramas ca mai vorbim cand am banii, poate intre timp imi gasesc job si voi lua totusi 15 (ce baiat fain, mi-am zis!)
Ok, zis si facut.

Pe 25 aprilie te sun si-ti spun ca pana la urma ramane comanda pentru 10 stupi, cu livrare dupa salcam. " Ce inseamna dupa salcam la tine?" m-ai intrebat tu. 25 mai am raspuns. Ai zis "ok, trimite-mi prin PM configuratia pe care o voiai, ca eu nu mai stiu ce configuratie voiai" (sic!) Si ti-am trimis.
Pe 12 mai primesc raspuns de la tine in care-mi zici ca nu stii daca poti sa-mi faci stupii pana la 1 iunie si daca e ok data de 10 iunie.
Te-am sunat si ti-am spus ca e destul de tarziu pentru mine si am ajuns la intelegerea ca pana la 1 iunie sa-mi trimiti doar fundurile, corpurile si capacele, ca sa am in ce sa bag roii, urmand sa-mi trimiti caturile si podisoarele la o data ulterioara. Banuind ca vor aparea intarzieri, m-am apucat sa fac roinite din OSB, asa cum reiese si din pagina mea.

Pe 3 iunie (era marti) te sun sa vad ce se intampla cu stupii mei si tu ma intrebi senin "tie ce ti-am promis, ca nu mai stiu ce ti-am promis?"Adica eu trebuia sa am stupii de trei zile si tu nici macar nu stiai ce mi-ai promis! Iar eu iti platisem avansul de 6 luni deja.
Apoi tu singur ai zis ca pana vineri ii am, adica pana pe 6 iunie (data total nerealista pe care eram convins deja ca nu o vei respecta).

Pe 20 iunie am o discutie telefonica cu tine in care iti cer sa-mi dai tu singur, fara sa-ti impun eu nimic, o data la care voi avea stupii. Repet, sa-ti dai tu singur un termen de executie, nu eu, pe care sa-l respecti, fie ca e intr-o luna, la toamna, la iarna sau la anul. Si tu singur ai decis 15 iulie 2014. Tu singur, fara sa ti-o cer eu. Tot atunci mi-ai spus ca tu faci 80-100 de stupi pe luna, dar intre astia nu gaseai loc sa-mi trimiti si mie macar 5. Tot atunci, cand te-am interbat cand as putea avea banii inapoi ca sa-mi iau stupii din alta parte, mi-ai spus ca tot in jurul datei de 15 iulie, ca tu i-ai investit in materiale.

Pe 10 iulie te-am sunat sa te intreb care este situatia, am sau nu stupii pe 15 iulie ?! Mai stii ce mi-ai raspuns? " Cred ca o sa-i fac!" Si mai stii ce mi-ai spus ? " Oricum, sunt convins ca intr-un fel sau altul ti-ai rezolvat problema cu roii". Da, o rezolvasem, roisera de mult timp, din lipsa de spatiu.

Acestea fiind zise Bunka, te rog sa spui daca e minciuna cele spuse de mine mai sus. Atat.
Si sa nu mai spui ca nu am mai vrut sa iau stupii, ca stii bine ca nu e asa.

In fine, eu te sfatuiesc sa-ti recunosti greselile, ca din cauza asta ai ajuns in situatia asta. Puteai foarte bine sa-mi spui ca nu poti sa-i mai faci si ca nici nu mai ai banii. Nu sa-mi dai tot felul de termene. Pentru ca asta miroase a bataie de joc din partea ta. Sau a inselaciune, daca privim juridic problema.

Si sa inveti sa nu mai faci promisiuni fara acoperire, iar atunci cand faci o promisiune sa te tii de cuvant.
Nici nu stii cat valoreaza propriul cuvant. Sper sa nu ajungi sa-i pretuiesti valoarea atunci cand nu-l mai ai.

In ceea ce ma priveste, am o rugaminte: nu ma atentiona tu pe mine sa nu ajung in situatia de a-mi fii rusine, ca toata viata m-am ferit de asta si stiu bine ce inseamna. Tu, din pacate, nu.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Bambucha » 08 Aug 2014, 23:56

nae scrie:DE CATI BANI ATATA PESTE .
La cum trateaza clientul (''rahat de avans'' :shock: ) ce angajat sa ai = atat' POATE , atat' are ; ce tot o dati in balarii !?

Intre actele acestui show, imi permit si eu un intermezzo.
Am mai auzit vorba asta pe undeva :D Poate e in alta parte valabila, nu insa si in Romania. Poti sa-l ingropi pe Dorel si-n aur poleit, faianta tot stramba o pune...
Prostia dar mai ales lehamitea crasa si dezinteresul total fata de lucrul bine facut, reflecta traiul nostru de zi cu zi al romanilor, mult prea obisnuiti cu pomana si cerseala.
Exceptiile din pacate sunt mult prea rare (Asta insemnand de la introdusul unui cui drept intr-o scandura, pana la lozinca clientul este rege).
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ovidiu_78 » 09 Aug 2014, 00:02

Si eu am intampinat probleme de livrare la timp, dar slava Domnului am avut parte de intelegere, si am livrat dupa aia...toata lumea a fost multumita...intradevar mai bine faci tu singur decat sa apelezi la altii care nu se ridica la inaltimea asteptarilor tale...dar trebuie sa stii cat pot sa te intinzi, adica nu visa la nu stiu cati stupi pe luna x atatia lei=esec...eu fac doar atatia cat imi permite timpul fara a neglija familia mea, si sunt multumit....si da exista rapid, calitate si ieftin doar nu cantitativ, adica zeci sau sute de stupi, si eu am ales sa fac mai putini dar calitate si pret bun

Legat de incredere, trebuie sa ai in oameni...eu doar de la 3 pers am luat avans pt stupi, erau intradevar comenzi mai mari, in rest nu iau niciodata=in caz de ceva neprevazut nimeni nu poate sa sara la mine sa imi reproseze ceva, iar daca e calitate, client vei gasi la ei indiferent ca s-a sucit omul sau nu....

toata viata e suishuri si coborashuri.....nu te dezcuraja, daca cazi te ridici si mergi mai departe

Bafta
Ultima oară modificat de ovidiu_78 pe 09 Aug 2014, 00:10, modificat 1 dată în total.
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde andrei_calinescu » 09 Aug 2014, 00:03

Bambucha scrie:
La cum trateaza clientul (''rahat de avans'' :shock: ) ce angajat sa ai = atat' POATE , atat' are ; ce tot o dati in balarii !?

Intre actele acestui show, imi permit si eu un intermezzo.
Am mai auzit vorba asta pe undeva :D Poate e in alta parte valabila, nu insa si in Romania. Poti sa-l ingropi pe Dorel si-n aur poleit, faianta tot stramba o pune...
Prostia dar mai ales lehamitea crasa si dezinteresul total fata de lucrul bine facut, reflecta traiul nostru de zi cu zi al romanilor, mult prea obisnuiti cu pomana si cerseala.
Exceptiile din pacate sunt mult prea rare (Asta insemnand de la introdusul unui cui drept intr-o scandura, pana la lozinca clientul este rege).

Uite de aia, prefer sa iau stupi de polistiren de la Lyson.
Nu mai am treaba cu mucegaiul, cu noduri, cu e lemn uscat sau verde.
Si mai ales, polonezul e altceva frate, in prinvinta ADN-ului muncitoresc. Ca si ungurul de altfel.
andrei_calinescu

Mesajde nae » 09 Aug 2014, 11:25

Bambucha scrie:

Poti sa-l ingropi pe Dorel si-n aur poleit, faianta tot stramba o pune...

Nu va impartasesc parerea , eu cred ca sunt : -multi meseriasi romani , -angajati harnici/devotati,...
Ce e specific romanesc e ca se trezeste Dorel intr-o zi si se ''unge'' patron ; patron care e si maistru si director de personal/tehnic/aprovizionare/desfacere ...
Cine te obliga d-le sa angajezi nepriceputi ?, aduci un neamt daca poti , daca nu .. mai stai o tura .
''rahat de avans''= cu banii si pe banii tai faci ce vrei ; pe ai mei nu , faci ce-ti cer .
nae

Mesajde andrei_calinescu » 09 Aug 2014, 11:47

"fac transfer bancar de 1000 Ron din contul sotiei mele in contul actualei tale sotii"

Ei uite, aia e cauza mai copii. V-ati bagat muherurile in bussiness.
Mai bine ca la arabi , ei cu afacerile, ele cu kinderii, cuscusu' si telenovelele.
andrei_calinescu

Mesajde patrascu » 09 Aug 2014, 15:10

Ieftin , bun, repede si mult nu exista. Eu unul stau cu banii in caciula sa fac niste cutii si nu putine. Nu ma pod decide am vazut cutii lucrate in multe ateliere la tamplari acasa dar cam toate lasa de dorit. Am probat pe pielea mea toti laudatii de mesteri de m-a costat cat nu facea. Ma stramb de ras cand mai apare cate unul si dupa ce a batut trei cuie vorbeste de ar fi mare tamplar si mai mult isi trimite singur mesaje de multumire. Din ce am vazut la Bunka lucreaza calitate (chiar si nemultumitii sunt multumiti de produse). Sper sa va intelegeti pana la urma si sa iesiti in castig toti.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Jean Valjean » 09 Aug 2014, 15:55

Patrascule, tie ti se pare ca noi aici de calitatea produselor vorbim? Crezi ca as fi fost nebun sa dau comanda de stupi la Botosani eu fiind din Dambovita, daca as fi avut dubii cu privire la calitatea produselor?
Jean Valjean

Mesajde Jean Valjean » 09 Aug 2014, 15:59

andrei_calinescu scrie:"fac transfer bancar de 1000 Ron din contul sotiei mele in contul actualei tale sotii"

Ei uite, aia e cauza mai copii. V-ati bagat muherurile in bussiness.
Mai bine ca la arabi , ei cu afacerile, ele cu kinderii, cuscusu' si telenovelele.

Andrei Calinescu, am rugamintea la tine ca atunci cand faci referiri la sotia mea sa adopti o atitudine mai respectuoasa.
Multumesc.
Jean Valjean

Mesajde BUNKA » 09 Aug 2014, 16:07

nae scrie:Ba, voi ma disperati = angajatul e vinovat/paznicul e puturos..., muierea ... , doar voi sunteti virtuosi :(
La 700 / luna sau mai putin vrei sa masoare cu sublerul?, sau sa-ti conduca firma ?
DE CATI BANI ATATA PESTE .

Bine-ai venit Nae !

Eu am platit 18 mil / salariat + darile la stat, se ducea la douazeci si... si am avut doi, deci peste 40 de milioane pe luna pt amandoi.
La inceput bagau ca migu` sa ma impresioneze, sa arda motoarele nu alta dupa care au inceput sa frece lulaua cat ma ocupam eu de aprovizionare si livrari.
Nae, pot aparea foarte multe probleme cand te apuci sa fii legal, blocaj financiar, muncitori care nu muncesc de cat sunt platiti etc, de ce nu chiar si management defectuos si aici probabil e vina mea, altul cu mai multa experientza in locul meu ii zbura din primele doua saptamani insa lege nu-ti permite sa faci orice cu angajatul chiar si atunci cand e doar in perioada de proba !
Imi place motoul lui Jean Valjean...eu sunt din categoria celor ce risca, si uneori dai cu oistea in gard asa cum a zis Mishu, se poate intampla, poti sa dai faliment, sa te imbolnavesti sa-ti pice o caramida peste degete, sa iei tzeapa de bani, etc...cei care se inhama sa devina persoane juridice se expun la foarte multe riscuri.
In Romania toata lumea se plange de lipsa locurilor de munca, dar sunt putini cei care isi asuma riscul de a deveni angajator, noi suntem doi tineri unul mai nebun ca altul, si am vrut sa facem o chestie dar cand angajezi oameni de peste 40 de ani formati in sistemul vechi care nu stiu cum sa fure o secunda de pauza ca sa mai aiba si maine de lucru la aceeasi lucrare asta e rezultatul.
Romanii nu au cultul muncii, eu stiu a munci insa sunt putini cei care stiu sa faca asta.
Nu e de ajuns sa tai un cub de material, daca l-ai taiat prost nu esti bun de nimic, daca nu stii sa faci lucrul calumea pana la capat sa fie un produs finit, degeaba ai transpirat...munca ta nu are valoare !
Acum stau in fatza voastra gata sa-mi iau castane, le iau si am invatzat ceva din asta...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 09 Aug 2014, 16:13

BUNKA scrie:Faci confuzii de nume, e tot Mihai dar alt Mihai.

Nu fac nici o confuzie, stiu bine ce vorbesc cand vorbesc, iar daca gresesc am invatat sa-mi recunosc greseala si sa mi-o asum.

Petre, nu cred ca stii foarte clar cum stau lucrurile...al treilea client de care vorbesti nu e Mishu, lucrarea lui Mishu e facuta acum 4-5 ani in urma, utilajele adica abricht plus circular au fost 58 mil, iar numai prima parte a lucrarii a fost peste 100 mil, au mai urmat apoi in anul urmator inca o parte de lucrare care a fost executata si platita, Mishu nu are nici o datorie la mine si nici eu la el...suntem fit, plata utilajelor a fost facuta din banii pe lucrare deci nimic pomana...restul ce mi-am facut eu freza si ce am mai cumparat dupa nu are nici o treaba cu Mishu sau cu altcineva !
Nu stiu ce povesti ai auzit dar lucrurile stau exact asa cum am scris eu aici.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 09 Aug 2014, 16:15

TDI scrie:Si dac-or fi mai multi, eventual vreo 1500.

Asa e...1500 + ore suplimentare undeva la 18-19 mil si cu ce am platit la stat se duce peste 20mil de muncitor.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 09 Aug 2014, 16:18

Acestea fiind zise Bunka, te rog sa spui daca e minciuna cele spuse de mine mai sus. Atat.
Si sa nu mai spui ca nu am mai vrut sa iau stupii, ca stii bine ca nu e asa.

In fine, eu te sfatuiesc sa-ti recunosti greselile, ca din cauza asta ai ajuns in situatia asta. Puteai foarte bine sa-mi spui ca nu poti sa-i mai faci si ca nici nu mai ai banii. Nu sa-mi dai tot felul de termene. Pentru ca asta miroase a bataie de joc din partea ta. Sau a inselaciune, daca privim juridic problema.

Si sa inveti sa nu mai faci promisiuni fara acoperire, iar atunci cand faci o promisiune sa te tii de cuvant.
Nici nu stii cat valoreaza propriul cuvant. Sper sa nu ajungi sa-i pretuiesti valoarea atunci cand nu-l mai ai.

In ceea ce ma priveste, am o rugaminte: nu ma atentiona tu pe mine sa nu ajung in situatia de a-mi fii rusine, ca toata viata m-am ferit de asta si stiu bine ce inseamna. Tu, din pacate, nu.

Asa e cum ai zis Jean...termenele nu am reusit sa le respect din cauza problemelor in care am intrat fara voia mea, voi face comanda la dublul sumei trimise de tine ca sa-mi spal pacatele si dupa aia gata nu mai fac la nimeni pe comanda !
BUNKA

Mesajde Mircea_63 » 09 Aug 2014, 16:19

Mishu05 scrie:Pentru moderatori: nu va mai sfiiti atata cu "comercialul" asta ca nu e voie pe forum.... Nu suntem domnisoare la pension ....

Eu sunt domnisoara la pension! :oops: As fi preferat sa nu va deschilotati pe forum.

BUNKA scrie:ai venit la mine ai mancat si dormit la mine
Ce frumos suna! :? ...Penibil. :(

Sunteti membri vechi, care si-au castigat pe merit respectul, iar acesta e atat de fragil incat naiba sa-l ia, se poate sparge ca nimic.

Doar o minune ar face sa aveti un schimb de replici, o discutie camaradereasca in urma careia unul sau o parte din voi sa spuna:
-Da dom`le, iarta-ma, ai dreptate!
In mod banal, obisnuit sau ordinar (ceea ce e acelasi lucru), se ajunge repede la:
-Pe banii mei, la masa mea, in casa mea.

Daca as intreba:
-Ce suma ceri ca sa te tiganesti cu cutare?
S-ar potrivi cu sumele aflate in discutie?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 09 Aug 2014, 16:20

ovidiu_78 scrie:Si eu am intampinat probleme de livrare la timp, dar slava Domnului am avut parte de intelegere, si am livrat dupa aia...toata lumea a fost multumita...intradevar mai bine faci tu singur decat sa apelezi la altii care nu se ridica la inaltimea asteptarilor tale...dar trebuie sa stii cat pot sa te intinzi, adica nu visa la nu stiu cati stupi pe luna x atatia lei=esec...eu fac doar atatia cat imi permite timpul fara a neglija familia mea, si sunt multumit....si da exista rapid, calitate si ieftin doar nu cantitativ, adica zeci sau sute de stupi, si eu am ales sa fac mai putini dar calitate si pret bun

Legat de incredere, trebuie sa ai in oameni...eu doar de la 3 pers am luat avans pt stupi, erau intradevar comenzi mai mari, in rest nu iau niciodata=in caz de ceva neprevazut nimeni nu poate sa sara la mine sa imi reproseze ceva, iar daca e calitate, client vei gasi la ei indiferent ca s-a sucit omul sau nu....

toata viata e suishuri si coborashuri.....nu te dezcuraja, daca cazi te ridici si mergi mai departe

Bafta

Deja mi s-a luat, nu mai iau nici o comanda de la nimeni, daca o mai fi sa fac ceva va fi doar pe stoc/stas/etc...fara avansuri, fara termene, fara ni
BUNKA

Mesajde BUNKA » 09 Aug 2014, 16:22

Jean Valjean scrie:Patrascule, tie ti se pare ca noi aici de calitatea produselor vorbim? Crezi ca as fi fost nebun sa dau comanda de stupi la Botosani eu fiind din Dambovita, daca as fi avut dubii cu privire la calitatea produselor?

Mersi...o sa fie calitate si la dublul sumei cum am zis si sper sa ma ierti ca ti-am incurcat calculele !
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?