BUNKA scrie:Faci confuzii de nume, e tot Mihai dar alt Mihai.
Nu fac nici o confuzie, stiu bine ce vorbesc cand vorbesc, iar daca gresesc am invatat sa-mi recunosc greseala si sa mi-o asum.
BUNKA scrie:la un moment dat ai zis ca nu mai faci laditele ca ai ramas fara servici, adica eu am bagat banii in material dupa care ce trebuia sa fac sa returnez banii ca ai ramas tu fara slujba, eu nu m-am suparat si am zis ca le fac si cand o sa te restabilesti atunci o rezolvam...ironia sortii..te-ai restabilit tu, si m-am dus eu la vale, cine e de vina???
Placa asta mi-o bagi de fiecare data, desi stii bine ca nu e asa. Ai bagat banii mei in materialul pentru stupii altora Bunka, altfel as fi avut stupii acum.
Hai sa-ti reamintesc. Pe data de 16 decembrie 2013 fac transfer bancar de 1000 Ron din contul sotiei mele in contul actualei tale sotii, acesti bani reprezentand avansul pentru 15 stupi in valoare totala, conform intelegerii, de 2380 lei, eu trebuind sa achit diferenta de 1380 lei la sfarsitul lui martie sau cel taziu inceputul lui aprilie, iar tu sa-mi trimiti stupii in a treia decada a lunii aprilie. Numai ca eu, intre timp, am ramas intr-adevar fara job si ingrijorat fiind ca tu-mi faci stupii si eu nu ti-i pot plati, la jumatatea lunii februarie te-am sunat sa te intreb daca te-ai apucat cumva de stupii mei si sa te anunt de situatie. Mie asta mi se pare buna credinta si buna cuviinta. Tu mi-ai spus foarte linistit ca nu te-ai apucat de ei (desi insistasei sa-ti dau avansul din timp, pentru a-mi face stupii in perioada hivernala, cand ai timp) si ca nu este nici o problema daca voi lua doar 10, ca tu oricum ai comenzi, ca sa stau linistit, ca si daca mi-i faceai aveai cui sa-i dai . A ramas ca mai vorbim cand am banii, poate intre timp imi gasesc job si voi lua totusi 15 (ce baiat fain, mi-am zis!)
Ok, zis si facut.
Pe 25 aprilie te sun si-ti spun ca pana la urma ramane comanda pentru 10 stupi, cu livrare dupa salcam. " Ce inseamna dupa salcam la tine?" m-ai intrebat tu. 25 mai am raspuns. Ai zis "ok, trimite-mi prin PM configuratia pe care o voiai, ca eu nu mai stiu ce configuratie voiai" (sic!) Si ti-am trimis.
Pe 12 mai primesc raspuns de la tine in care-mi zici ca nu stii daca poti sa-mi faci stupii pana la 1 iunie si daca e ok data de 10 iunie.
Te-am sunat si ti-am spus ca e destul de tarziu pentru mine si am ajuns la intelegerea ca pana la 1 iunie sa-mi trimiti doar fundurile, corpurile si capacele, ca sa am in ce sa bag roii, urmand sa-mi trimiti caturile si podisoarele la o data ulterioara. Banuind ca vor aparea intarzieri, m-am apucat sa fac roinite din OSB, asa cum reiese si din pagina mea.
Pe 3 iunie (era marti) te sun sa vad ce se intampla cu stupii mei si tu ma intrebi senin "tie ce ti-am promis, ca nu mai stiu ce ti-am promis?"Adica eu trebuia sa am stupii de trei zile si tu nici macar nu stiai ce mi-ai promis! Iar eu iti platisem avansul de 6 luni deja.
Apoi tu singur ai zis ca pana vineri ii am, adica pana pe 6 iunie (data total nerealista pe care eram convins deja ca nu o vei respecta).
Pe 20 iunie am o discutie telefonica cu tine in care iti cer sa-mi dai tu singur, fara sa-ti impun eu nimic, o data la care voi avea stupii. Repet, sa-ti dai tu singur un termen de executie, nu eu, pe care sa-l respecti, fie ca e intr-o luna, la toamna, la iarna sau la anul. Si tu singur ai decis 15 iulie 2014. Tu singur, fara sa ti-o cer eu. Tot atunci mi-ai spus ca tu faci 80-100 de stupi pe luna, dar intre astia nu gaseai loc sa-mi trimiti si mie macar 5. Tot atunci, cand te-am interbat cand as putea avea banii inapoi ca sa-mi iau stupii din alta parte, mi-ai spus ca tot in jurul datei de 15 iulie, ca tu i-ai investit in materiale.
Pe 10 iulie te-am sunat sa te intreb care este situatia, am sau nu stupii pe 15 iulie ?! Mai stii ce mi-ai raspuns? " Cred ca o sa-i fac!" Si mai stii ce mi-ai spus ? " Oricum, sunt convins ca intr-un fel sau altul ti-ai rezolvat problema cu roii". Da, o rezolvasem, roisera de mult timp, din lipsa de spatiu.
Acestea fiind zise Bunka, te rog sa spui daca e minciuna cele spuse de mine mai sus. Atat.
Si sa nu mai spui ca nu am mai vrut sa iau stupii, ca stii bine ca nu e asa.
In fine, eu te sfatuiesc sa-ti recunosti greselile, ca din cauza asta ai ajuns in situatia asta. Puteai foarte bine sa-mi spui ca nu poti sa-i mai faci si ca nici nu mai ai banii. Nu sa-mi dai tot felul de termene. Pentru ca asta miroase a bataie de joc din partea ta. Sau a inselaciune, daca privim juridic problema.
Si sa inveti sa nu mai faci promisiuni fara acoperire, iar atunci cand faci o promisiune sa te tii de cuvant.
Nici nu stii cat valoreaza propriul cuvant. Sper sa nu ajungi sa-i pretuiesti valoarea atunci cand nu-l mai ai.
In ceea ce ma priveste, am o rugaminte: nu ma atentiona tu pe mine sa nu ajung in situatia de a-mi fii rusine, ca toata viata m-am ferit de asta si stiu bine ce inseamna. Tu, din pacate, nu.