paul scrie:Ted, scuze, n-am inteles prea bine daca doamna sau domn .

In fine ...
Daca tot tii la familia asta si nu vrei s-o desfiintezi, scutura toate albinele intr-un stup fara rame, pune-le ceva mancare (sirop) intr-un hranitor si lasa-le asa vreo 3 zile. Dupa aceste 3 zile pune-le rame la loc si da-le o regina imperecheata in cutiuta dar sa nu rupi piedica la cutiuta . Lasi asa vreo 2 zile dupa care rupi piedica si lasi albinele sa elibereze regina !
LE ... nu pui inapoi ramele care au puiet de trantor !
Buna ziua!
Ted=Dana,nu va speriati,nu "Dana-international"!Cand am sa ma mai "destept" in ale calculatorului am sa incerc sa-mi deschid si o pagina personala.
Dupa ce le-am scuturat din stup,am adus stupul inapoi pe aceeasi pozitie cu 3 rame goale in el.Citisem pe forum, nu mai stiu unde,dar se vede ca nu am retinut corect,daca nu le puneam rame era perfect!
Dimineata aduceu polen!Am vorbit de ieri sa cumparam o matca,la cat am pierdut in vara asta (in general,nu cu albinele),ce mai conteaza 50 de lei?Am scos ramele,am pus hranitor,deseara punem un pic de sirop si o sa urmam pasii indicati.Albine sunt multe in stup,sper sa fie bine.Am sa scriu ce am reusit sau n-am reusit sa facem.
Ramele cu puiet de trantor le-am pus la congelator!
Multumesc!