Geany scrie:Buna seara tuturor,ma poate ajuta cineva cu un sfat va rog? Am un prieten care a dat siropde completare 2\1 invertit, reteata lui nea Gica, insa a uitat sa adauge solutia cu sare de lamaie, fierband siropul fara sare de lamaie.Dupa ce l a administrat ca si completare, bineinteles k siropul a cristalizat in rame, iar miere naturala prea multa nu prea exista in stup, cimai mult sirop cristalizat. Mentionez k nu are alte rame goale sau cu miere pentru a le schimba. Ce ar fi de facut? stie cineva? k eu de doua zile ma gandesc si nu am gasit nici o solutie...este vb de 20 de familii care nu au fost in pastoral deloc si nu si au strans nici macar rezerve pt iernare, nefiind facuta nici o extractie anul asta...multumesc
Sa faca bine sa inlocuiasca cat mai repede acel zahar invertit prin fierbere din rezervele de iernare si sa complecteze cu alte cele invertite la rece .... (apiipixuri sau zahar ..... daca mai are populatii indestulatoare in ei)
Sa faca complectarea rezervelor in faguri cei mai goi si cei plini cu zahar cristalizat sa-i tina pentru primavara la stimulat cum scria Florin dar la primavara nu acummmmm ....
O remutare , reprelucrare si chiar si adaugare de invertaza nu-l ajuta cu nimic la fel va cristaliza ...