M-am gandit ca poate mai sunt colegi care vor cauta Mellonex (sau produse inrudite) si se vor intreba de ce nu mai gasesc.
Trebuie spus ca la baza acestor produse a stat B401, din care au aparut Mellonex si Cerapol. Fiecare au diferite variante ale bacteriei Bacillus thuringiensis. Pe langa paduchi, anul acesta, avem parte si de gaselnita si atunci am zis sa gasesc o solutie performanta, cu eficienta de termen lung si care sa fie diferita de sulf. Dupa ce am inceput sa intreb in toate directiile am ajuns la concluzia ca nu se mai gasesc. Atunci am inceput sa caut si afara. Intrand pe la francezi am vazut ca la ei este interzis de cel putin 2 ani
La inceput stuparii francezi s-au revoltat, cum se poate ca la ei sa fie interzis si in tarile vecine sa fie vandut? Au scris la producator si acesta este raspunsul primit:
""...B401 n'a pas été interdit en temps que tel, mais n'est simplement plus vendu. En effet, Bruxelles a changé le produit de catégorie (d'insecticide à biocide), ce qui nous obligeait à faire une nouvelle demande d'homologation (longue et très coûteuse). Nous avons décidé de ne pas le faire et c'est pourquoi nous ne pouvons plus le vendre...."
Sa fiu iertat, dar mie imi pare a "ce acrii sunt strugurii". Printre alte postari pe forumurile lor se pare ca bacteria de mai sus (chipurile o alta varianta) apare si in porumbul modificat genetic si nu face tocmai bine.
Concluziile le trageti singuri, cert este ca
aceste produse nu se mai gasesc.
Sanatate!