Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Septembrie- Pregatirile de toamna

Mesajde lucky5strike » 15 Sep 2014, 17:54

Argumentul e ca nuca-n perete... DM umbla toata ziua dupa matci "rusesti". :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 15 Sep 2014, 18:01

lucky5strike scrie:Argumentul e ca nuca-n perete... DM umbla toata ziua dupa matci "rusesti". :roll:

Stupina lui are 200 de stupi. Ai patronului 3000+2000, pt care cred că umblă mai mult. Dacă ați putut vedea, la el în stupină lucra când plouă, seara și când angaja toată echipa pentru extracții.
Am uita să spun că patronul are BK, poate doar BK. Și DM are BK care e la fel de bun în producție. Avantajele celor rusești este că au un pronunțat caracter SMR, comparativ cu BK, care nu-l are.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Re: Apis Mellifera Fraieritus

Mesajde lucky5strike » 15 Sep 2014, 18:15

Aici e ontopic. Ce sa-i faci, nu toti avem 1 stup pe 5 ha proximitate, nici rusul de vecin bun...
------
Daca imi aduc bine aminte, am testat un Buckfast cam pe la al doilea Faget. Era asa o moda pe atunci, discutii furtunoase...

Acelasi "buckfast" in Franta face ravagii de ani buni. Productii de 15-20 pe fam., la intreprinderi fel de mari... scump, bun, cu pretentii. Si francezii umbla de la un timp dupa est-europene... ieftin, bun, fara pretentii.

Dar voi dati-i inainte cu Buckfast F40, la 60-400E bucata va inflori familia, stupina, campia, Romania.... Trebuie sa fie savuros sa incasezi 60E pe o "random mated". Da, tre' sa manance gura neamtului cate ceva, nu? Tre sa aiba PIB. Tre sa ia miere romaneasca la 2 poli... o zi...

Apoi sa ii vanda cafea, zahar, bere... tot anul... la cati poli ii vrea muschiul...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 15 Sep 2014, 18:37

Inchei, urmatoarea interventie va fi daca le vad pe raft la Lidl.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Bambucha » 15 Sep 2014, 19:04

Testati, verificati, masurati, evaluati si dupa aia ... "taiati"! ;)
Cu putina rabdare treci marea.
Mi se pare mie sau e o atmosfera destul de incrancenta dupa acest an apicol? Incrancenat si simandicos e si numele topicului de altfel...
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ignatov andrei » 15 Sep 2014, 19:44

cristi_vidican scrie:
ignatov andrei scrie:N-am auzit decat bancuri si povesti cu BK !
N-am auzit de o stupina cu BK, unde sa vezi stupii... unu si unu, adica pe 5-6 caturi 1/2 ! Doar niste ragalii de familii pe langa una "mai rasarita", adica pe doua corpuri 1/1 (echivalentul a 4 caturi 1/2), asta... una la 10.000 familii (a se intelege ca nu se pune lada de jos, adica o lada 1/1) !!!

De românul acesta ați auzit? viewtopic.php?f=22&t=2501
Dar de patronul lui?
Dar de stup ridicat în 10?
Scuze de off topic!

De ce-ti place sa ma plictisesti ?!?
Eu vorbeam de Romania, nu de laureatii Premiului Nobel, americani... de origine romana !!! ;)
ignatov andrei

Mesajde cristi_vidican » 15 Sep 2014, 22:26

ignatov andrei scrie:Eu vorbeam de Romania, nu de laureatii Premiului Nobel, americani... de origine romana !!! ;)

Am un prieten care a ajuns la peste 200 de stupi. Când era la început, nu prea știa cine produce mătci în țara asta și i-am recomandat pe cineva. Am fost prea puțin mulțumit. Era marfă românească. Apoi l-am direcționat spre BK, ca să încerce. A fost foarte mulțumit. Apoi i-am dat Carnica (produsă în Ungaria), la care m-am oprit eu. Eu am fost mulțumit, el nu. A mai luat și de la alții. Când l-am întrebat ce i-a plăcut cel mai mult și ce a ales, mi-a răspuns fără ezitare: BK!
cristi_vidican

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 06:16

Cristi, pe mine nu ma intereseaza numarul de stupi sau familii, pe mine ma intereseaza valoarea apicultorului si puterea acelor familii !

Cand veti avea, tu si prietenii tai, familii de puterea pe care o au familiiile mele si ale prietenilor mei, atunci sa vii cu astfel de "argumente forte" !!!

"Voi" criticati rasele, nu matcile, pentru ca... "asa e moda" si pentru ca... nici nu va pricepeti !!!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 06:56

Mai e o problema...
Eu am vorbit "la modul general" !!!
Ce ai cu mine... "Tu" ?!? :?:
ignatov andrei

Mesajde catalin.profiri » 16 Sep 2014, 08:24

Ce va mai place voua sa va impungeti...
Daca omului ii merge bine si ii place BK ce aveti cu el? Daca altul merge pe matci de roire ce aveti?
Cumparati 10-20 de la fiecare, vedeti diferenta si actionati in consecinta.

Cat despre familiile cu 5 caturi, in Romania, vreau sa vad si eu asta. Nu in poze, ci pe viu. Poate doar daca nu le extrageti la 2 culesuri... :roll:

Offtopic: nu vad sa se fi luat Cristi de dvs cu vre-un mesaj. In schimb dvs o faceti. De ce? Pana la urma e doar o parere diferita. :?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde alt stupar » 16 Sep 2014, 08:39

ignatov andrei scrie:Cand veti avea, tu si prietenii tai, familii de puterea pe care o au familiiile mele si ale prietenilor mei, atunci sa vii cu astfel de "argumente forte" !!!

"Voi" criticati rasele, nu matcile, pentru ca... "asa e moda" si pentru ca... nici nu va pricepeti !!!

Ignatov... noi am mai avut discutia asta.
Pe ce te bazezi cand sustii cele de mai sus ? Ai vazut tu personal cam ce putere au stupii lui Vidican sai ai "prietenilor sai" ?
Ai aratat tu pe undeva filmat clar ce "monstrii" de stupi intretii tu ???
Ca de pus o poza cu o lada cu sapte magazii deasupra vad ca ai pus. Si... cam atat ! :lol:
Si... ti-am mai spus si asta... nu confunda visele cu realitatea ca dauneaza !

Ps. nu-ti fa iluzii degeaba, macar atata tot "pricep" si ei, cat sa vada ca au de-a face cu un "apicultor" povestitor, cel mai tare din parcare ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 09:19

alt stupar scrie:
ignatov andrei scrie:Cand veti avea, tu si prietenii tai, familii de puterea pe care o au familiiile mele si ale prietenilor mei, atunci sa vii cu astfel de "argumente forte" !!!

Ignatov... noi am mai avut discutia asta.
Pe ce te bazezi cand sustii cele de mai sus ? Ai vazut tu personal cam ce putere au stupii lui Vidican sai ai "prietenilor sai" ?
Ai aratat tu pe undeva filmat clar ce "monstrii" de stupi intretii tu ???
Ca de pus o poza cu o lada cu sapte magazii deasupra vad ca ai pus. Si... cam atat ! :lol:
Si... ti-am mai spus si asta... nu confunda visele cu realitatea ca dauneaza !

Ps. nu-ti fa iluzii degeaba, macar atata tot "pricep" si ei, cat sa vada ca au de-a face cu un "apicultor" povestitor, cel mai tare din parcare ;)

Adica... voi de ce ati avea dreptul sa laudati matcile straine, iar eu sa nu laud matcile din tara si crescatorii adevarati, care dau clasa vestului ??? :?

Dati si crescatorilor romani banii pe care-i dati strainilor, plus si subventiile pe care strainii le primesc, si mai vorbim !!! ;)

Daca tu crezi ce spui, atunci... asa sa ramana... stai jos, bravo !!! :lol:
ignatov andrei

Mesajde alt stupar » 16 Sep 2014, 09:30

ignatov andrei scrie:
Adica... voi de ce ati avea dreptul sa laudati matcile straine, iar eu sa nu laud matcile din tara si crescatorii adevarati, care dau clasa vestului ??? :?

Ce fac ? Dau clasa vestului ???
:lol: :lol:
Bun, o zi inceputa cu o gluma buna este o zi senina, chiar daca afara ploua, precum astazi. :lol:

In alta ordine de idei, daca e dupa tine "crescatorii adevarati, care dau clasa vestului" prin Romania cica ar fi doar doi... tu si cu tine ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde PAGANEL » 16 Sep 2014, 09:56

Vesnica problema a romanilor. Tot ce este made in .... e bun. Daca e din RO,..caaah. Da mai dal in... pe Ignatov. Ce se tot da crescator de matci? Are site de prezentare? NU. Cere 100-1000 de euro pe matca? Nuuu. Deci.. se c.. pe el aiurea. Eu care am vazut matci de la el :roll: si am facut si prostia sa le arat la prieteni, m-am convins. Nu sunt carpatine, da nici bucfast, sunt matci de Antartica. Fac miere de foca, morsa, sau orca.Dupa sezon. Si matcile astea de banchiza, mi-au uimit prietenii. Eu, fara experienta, sunt dat pe spate, da nu se pune, ca nu am experienta, dar amicii mei...vorbesc singuri, de cand au vazut. Dati in el, de a facut saracu bataturi. Nu mi-a dat voie sa scriu, ca.. imi este mentor, da nu mai rabd frate. E mai taios in replici, dar e bun. Dar numai el este asa pe forum?
Si pentru cei care nu il cunosc, sa stiti ca de felul lui este un om modest. Acele postari care par taioase, sunt datorate indignarii. Mintea lui nu concepe prostia si minciuna. Deci, nu cred ca este singurul crescator de matci bune, dar este probabil cel mai bun. Si acum injurati-ma cat vreti :lol:
Ultima oară modificat de PAGANEL pe 16 Sep 2014, 10:01, modificat 1 dată în total.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde cristi_vidican » 16 Sep 2014, 09:59

ignatov andrei scrie:Dati si crescatorilor romani banii pe care-i dati strainilor, plus si subventiile pe care strainii le primesc, si mai vorbim !!! ;)

Problema e că cei din vest au un renume și istorie în spate, și dacă vrei să cumperi de la ei stai la coadă și aștepți cuminte.
Într-o zi ajung și la dumneavoastră. ;)
cristi_vidican

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 10:05

cristi_vidican scrie:
ignatov andrei scrie:Dati si crescatorilor romani banii pe care-i dati strainilor, plus si subventiile pe care strainii le primesc, si mai vorbim !!! ;)

Problema e că cei din vest au un renume și istorie în spate, și dacă vrei să cumperi de la ei stai la coadă și aștepți cuminte.
Într-o zi ajung și la dumneavoastră. ;)

Stai sanatos la ce coada vrei tu !!!
"Noi" n-am avut, nu avem si nici nu vom avea "istorie si nume" !!!
Sanatate !!!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE