proapis13 scrie:Ai care ar fi legatura intre rama oarba si braula...????....ca tot deschisesi vorba.....
N-are treaba nici cu braula nici cu acarapis woodi-acarianul traheal(nu garantez pt scrierea numelui)
Da ,''noi'' tratam bio .
proapis13 scrie:Ai care ar fi legatura intre rama oarba si braula...????....ca tot deschisesi vorba.....
cosming scrie: E adevarat ca tratamentul pentru varroua elimina(combate) braula?
akmm scrie:Despre braula numai de bine.Chiar daca sta calare pe matca nu face altceva decat sa astepte laptisor.
nae scrie:cosming scrie: E adevarat ca tratamentul pentru varroua elimina(combate) braula?
Fluvalinatul .
Sau descapacesti cu cutitul NU furculita si cand il vezi pe matca o ''recoltezi'' o pudrezi intr-un pahar sau dai 2 fumuri de tigara tot acolo si dupa ce pica ''b'' o dai fam = operatiunea sa nu dureze doua zile
cosming scrie:Fac tratementul de toamna cu varachet forte ca la carte cu ultimul dupa ce nu mai era puiet si sambata verific stupii. Unde era o braula ? direct pe podisor. Zi tu sa nu te apuce dracii?
nae scrie:cosming scrie:Fac tratementul de toamna cu varachet forte ca la carte cu ultimul dupa ce nu mai era puiet si sambata verific stupii. Unde era o braula ? direct pe podisor. Zi tu sa nu te apuce dracii?
Fratele meu alb , sunt in ceata .
Recunosc n-am vazut braula pana acum (diferenta e in nr picioarelor =ochiometric / in rest sunt dif , ca braula e paduche iar varroa si acarapis sunt acarieni ...)
V= amitraz (Varroa + acarapis- braula )
VF = amitraz +taufluvalinat (varroa+acarapis + braula )
Eu sunt posedat = m-au apucat de mult
TDI scrie:Taufluvalinat. N-are aripi de loc diptera asta. Ar fi interesant de fugărit muste prin stup.
cosming scrie:TDI scrie:Taufluvalinat. N-are aripi de loc diptera asta. Ar fi interesant de fugărit muste prin stup.
eu acum spun ce scrie in cartea bolile albinelor , ca a gresit autorul sau traducatorul habar n-am. Ai cumva vreo carte/material care trateaza comportamentul albinei la -20c?
TDI scrie:cosming scrie:TDI scrie:Taufluvalinat. N-are aripi de loc diptera asta. Ar fi interesant de fugărit muste prin stup.
eu acum spun ce scrie in cartea bolile albinelor , ca a gresit autorul sau traducatorul habar n-am. Ai cumva vreo carte/material care trateaza comportamentul albinei la -20c?
Cosming ia-te de mana cu joohny! Numai lui ii place sa contrazica pe baza de manual, si, de dragul de a contrazice.
Comportamentul albinei la -20 grade. Interesant! La ce are cules atunci?
TDI scrie:Sincer exista Google si Youtube.
Varroa Destructor si Braula Coeca.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 94 vizitatori