Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Surprize la tratamentul cu Varachet Forte

Mesajde nae » 12 Oct 2014, 22:48

proapis13 scrie:Ai care ar fi legatura intre rama oarba si braula...????....ca tot deschisesi vorba.....

N-are treaba nici cu braula nici cu acarapis woodi-acarianul traheal(nu garantez pt scrierea numelui)
Da ,''noi'' tratam bio .
nae

Mesajde akmm » 13 Oct 2014, 07:33

Despre braula numai de bine.Chiar daca sta calare pe matca nu face altceva decat sa astepte laptisor.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde cosming » 13 Oct 2014, 18:12

Si-o fi placere mare pe matca sa fie gadilata ca la schimb doar imparte laptisorul cu musca. De ce doar pe matca si nu direct in celulele cu larve necapacite. Mai are si ifose pune puiet doar in ramele cu miere capacita. Vreau muste in stup dar care fac miere nu doar consuma.Oare ce pagube produce, inafara faptului ca familia se dezvolta greu primavara? E adevarat ca tratamentul pentru varroua elimina(combate) braula?
cosming

Mesajde nae » 13 Oct 2014, 18:28

cosming scrie: E adevarat ca tratamentul pentru varroua elimina(combate) braula?

Fluvalinatul .
Sau descapacesti cu cutitul NU furculita si cand il vezi pe matca o ''recoltezi'' o pudrezi intr-un pahar sau dai 2 fumuri de tigara tot acolo si dupa ce pica ''b'' o dai fam = operatiunea sa nu dureze doua zile :lol:
nae

Mesajde nae » 13 Oct 2014, 18:30

akmm scrie:Despre braula numai de bine.Chiar daca sta calare pe matca nu face altceva decat sa astepte laptisor.

Daca va raspund se poate interpreta ca hartuire deci n-o fac , '' numai de bine '' .
nae

Mesajde cosming » 13 Oct 2014, 18:56

nae scrie:
cosming scrie: E adevarat ca tratamentul pentru varroua elimina(combate) braula?

Fluvalinatul .
Sau descapacesti cu cutitul NU furculita si cand il vezi pe matca o ''recoltezi'' o pudrezi intr-un pahar sau dai 2 fumuri de tigara tot acolo si dupa ce pica ''b'' o dai fam = operatiunea sa nu dureze doua zile :lol:

Fac tratementul de toamna cu varachet forte ca la carte cu ultimul dupa ce nu mai era puiet si sambata verific stupii. Unde era o braula ? direct pe podisor. Zi tu sa nu te apuce dracii? :mrgreen: In rest s-au grupat pe cate 6-7 intervale cu mierea capacita toata si treaca de la mine si ceva turta s-o duca bine. Si nu le-am iertat nici cu tutunul dar macar n-am vazut varroua asa ca iau partea plina a paharului. Pana si miere anul asta mi-au dat doar ca sa le las in pace:D
cosming

Mesajde nae » 13 Oct 2014, 19:10

cosming scrie:Fac tratementul de toamna cu varachet forte ca la carte cu ultimul dupa ce nu mai era puiet si sambata verific stupii. Unde era o braula ? direct pe podisor. Zi tu sa nu te apuce dracii?

Fratele meu alb , sunt in ceata .
Recunosc n-am vazut braula pana acum (diferenta e in nr picioarelor =ochiometric / in rest sunt dif , ca braula e paduche iar varroa si acarapis sunt acarieni ...)
V= amitraz (Varroa + acarapis- braula )
VF = amitraz +taufluvalinat (varroa+acarapis + braula )
Eu sunt posedat = m-au apucat de mult :lol:
nae

Mesajde cosming » 13 Oct 2014, 21:05

nae scrie:
cosming scrie:Fac tratementul de toamna cu varachet forte ca la carte cu ultimul dupa ce nu mai era puiet si sambata verific stupii. Unde era o braula ? direct pe podisor. Zi tu sa nu te apuce dracii?

Fratele meu alb , sunt in ceata .
Recunosc n-am vazut braula pana acum (diferenta e in nr picioarelor =ochiometric / in rest sunt dif , ca braula e paduche iar varroa si acarapis sunt acarieni ...)
V= amitraz (Varroa + acarapis- braula )
VF = amitraz +taufluvalinat (varroa+acarapis + braula )
Eu sunt posedat = m-au apucat de mult :lol:

Uite eu acum apreciez musca ca macar zboara sa-si procure hrana; braula zice Ritter ca ar fi o musca cu aripi atrofiate. In prospectul de varachet forte scrie doar de varroua in cel de mavrirol e inclusa si braula. Deci pe pielea mea ,pardon albina ,vf nu merge pe braula. La anul ma dotez si cu mavrirol. Promit ca-ti fac un insectar cu braula :mrgreen:
cosming

Mesajde TDI » 13 Oct 2014, 21:21

Taufluvalinat. N-are aripi de loc diptera asta. Ar fi interesant de fugărit muste prin stup.
TDI

Mesajde cosming » 13 Oct 2014, 21:31

TDI scrie:Taufluvalinat. N-are aripi de loc diptera asta. Ar fi interesant de fugărit muste prin stup.

eu acum spun ce scrie in cartea bolile albinelor , ca a gresit autorul sau traducatorul habar n-am. Ai cumva vreo carte/material care trateaza comportamentul albinei la -20c?
cosming

Mesajde nae » 13 Oct 2014, 21:42

Si eu si TDI am scris fluvalinat (tau) da matale nu vrei si pace .
Fluvalinat sau mavrik = sbstanta din mavrirol
CITESTE prospectul sau pe sticla VF are amitraz + taufluvalinat ! ;)
nae

Mesajde TDI » 13 Oct 2014, 21:50

cosming scrie:
TDI scrie:Taufluvalinat. N-are aripi de loc diptera asta. Ar fi interesant de fugărit muste prin stup.

eu acum spun ce scrie in cartea bolile albinelor , ca a gresit autorul sau traducatorul habar n-am. Ai cumva vreo carte/material care trateaza comportamentul albinei la -20c?

Cosming ia-te de mana cu joohny! Numai lui ii place sa contrazica pe baza de manual, si, de dragul de a contrazice.
Comportamentul albinei la -20 grade. Interesant! La ce are cules atunci? :D
TDI

Mesajde cosming » 13 Oct 2014, 22:37

TDI scrie:
cosming scrie:

Cosming ia-te de mana cu joohny! Numai lui ii place sa contrazica pe baza de manual, si, de dragul de a contrazice.
Comportamentul albinei la -20 grade. Interesant! La ce are cules atunci? :D

Ideea era de a diferentia musca-diptera de acarian. Nu ai o astfel de carte accept si sec un nu am :mrgreen: dar cand e frig nu can Karna trecuta cand punem plapuma pe stup? Scuze de off topic
cosming

Mesajde TDI » 13 Oct 2014, 22:53

Sincer exista Google si Youtube.
Varroa Destructor si Braula Coeca.
TDI

Mesajde cosming » 13 Oct 2014, 23:30

TDI scrie:Sincer exista Google si Youtube.
Varroa Destructor si Braula Coeca.

Si totusi la ce temperaturi infasuram stupii cu polistiren textile sau alte cele? Ii lasam asa in cutia de lemn indiferent de frig?
cosming

Mesajde TDI » 13 Oct 2014, 23:38

De la 12500-15000 de albine, 15-18 kg hrana. Colonie sănătoasă. Îi pui o diafragma sau 2. Polistiren in capac. Carpe absorbante pe podisor. Aerisire, in principiu 1 cm pe 1 cm pentru fiecare rama de albine - se poate mai mare. Nu mai ai treaba cu el. Cu cat populatia de iernare creste si rezerva de hrana creste, cu atât ai mai putine griji.
TDI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE