Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde FLORINELU » 20 Oct 2014, 12:41

al mai mare e seful?
FLORINELU

Mesajde duma » 20 Oct 2014, 15:23

FLORINELU scrie:al mai mare e seful?

Cam asa ceva nea Florine , numai ca dumnidica am daramat turnul ....sa vad sfarsitul asta de saptamana ce rame scot din el ! voi filma totul si incerc sa imi iau un " cameraman " dedata asta :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 21 Oct 2014, 11:16

Cand te apuci de treaba sa ma chemi, am invatat niste smecherii de la cameramanul de la nunta :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 21 Oct 2014, 12:32

Liviule cred, ca Duminica e ultima data când le mai deranjez scoțând ramele de după diafragmă și dacă nu sunt goale stau sa ma gândesc sa le pun peste rame ca și Marin Lelea ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 21 Oct 2014, 14:15

duma scrie:Liviule cred, ca Duminica e ultima data când le mai deranjez scoțând ramele de după diafragmă și dacă nu sunt goale stau sa ma gândesc sa le pun peste rame ca și Marin Lelea ;)

Atunci nu ma poti lua de cameraman, sunt la nunta la Ardeal :D
Scoate tot ce mai ai in plus in lada, care mai au miere, da-o in centrifuga cand e o zi cu mult soare. Daca le pui peste ramele de cuib, ai sansa sa-ti curga mierea din celule peste ghem si... nu-i bun.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 21 Oct 2014, 15:09

O pun capacita 3/4 restul ma gândesc ca nu va curge ca este tot mai frig! Dar am sa ma gândesc de doua ori înainte sa deschid podisoarele sa știu ce sa fac ca va fi răcoare și sa nu le țin prea mult deschise!
P.S. Iar la chef?? Te invidiez!!
duma

Mesajde duma » 22 Oct 2014, 09:57

duma scrie:
Cam asa stau stau la ora asta .....dupa nunta lui Liviu nu am mai apuc mare lucru sa fac a doua zi insa pe fuga am aruncat un ochi si prin cuiburi ! Promit ca voi filma si ce am in lazi ceea ce este cel mai important zic eu !
Astept critici ! :lol:

Salutare ! la ultima postare am o intrebare la Voi toti ! daca ati avea stupina mea cea din videoclip cum ati face sa intoarceti stupii cu rdinisul catre SUD si eu asi mai vrea sa mult 2,4,6,8,10,12, pe aceeiasi linie mai in fata 4,5-5 metri sa le resfir un pic sa fie mai aerisite si in cazul in care fac roi in stupina sa am loc sa pun lada langa stupul de baza .
Astept cu interes parerile voastre dar sa fie va rog " stupina " voastra ca asa din carti stiu si eu ;) practica ma omoara !!
duma

Mesajde Florin Dobre » 22 Oct 2014, 11:14

http://www.accuweather.com/ro/ro/timiso ... =11/1/2014
Urmaresti prognoza si cand constati ca urmeaza 3-4 saptamani fara zbor(maxim 10 grade) ii muti pe ce pozitie doresti.
La primul zbor se vor reorienta. Va fi un pic de invalmaseala dar nu-i bai.
Am facut o manevra ca asta in decembrie 2013 cand am avut un zbor de curatire si n-am fost multumit de cum au iesit o parte din stupi. Nu-i vedea soarele cum trebuie. Am intors toata stupina la 90 de grade. La urmatorul zbor din ianuarie n-au fost probleme...poate un pic de suprapopulare spre vechea pozitie.
Si eu astept perioada de frig ca sa repozitionez cativa.
Toata treaba e sa-i manevrezi cu grija sa nu scuturi ghemul.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 22 Oct 2014, 18:34

Florin Dobre scrie:http://www.accuweather.com/ro/ro/timisoara/290867/november-weather/290867?monyr=11/1/2014
Urmaresti prognoza si cand constati ca urmeaza 3-4 saptamani fara zbor(maxim 10 grade) ii muti pe ce pozitie doresti.
La primul zbor se vor reorienta. Va fi un pic de invalmaseala dar nu-i bai.
Am facut o manevra ca asta in decembrie 2013 cand am avut un zbor de curatire si n-am fost multumit de cum au iesit o parte din stupi. Nu-i vedea soarele cum trebuie. Am intors toata stupina la 90 de grade. La urmatorul zbor din ianuarie n-au fost probleme...poate un pic de suprapopulare spre vechea pozitie.
Si eu astept perioada de frig ca sa repozitionez cativa.
Toata treaba e sa-i manevrezi cu grija sa nu scuturi ghemul.

Salutare! Eu ma gândeam ca este suficient o săptămână de " liniște ". Am sa țin cont de 2-3 săptămâni de liniște, știu trebuie sa fiu foarte atent la manevrarea lor sa nu cada ghemul, de aceeia vroiam sa fac mișcarea înainte de a intra intr-un totul în iarna sa evit chestia cu ghemul.
duma

Mesajde FLORINELU » 22 Oct 2014, 18:42

aceasta este o miscare pe care o faci pe raspunderea ta ca sa nu fie altii de vina daca iese prost,eu am facut asemenea mutari,dar intoarcere cu 180 de grade as face numai iarna. oricum o faci trebuie sa iasa bine.
FLORINELU

Mesajde duma » 22 Oct 2014, 21:04

FLORINELU scrie:aceasta este o miscare pe care o faci pe raspunderea ta ca sa nu fie altii de vina daca iese prost,eu am facut asemenea mutari,dar intoarcere cu 180 de grade as face numai iarna. oricum o faci trebuie sa iasa bine.

Nea Florine
Am studiat prognoza ( lui Florin Dobre ) :D toată ziua stau cu ochii pe ia de ceva vreme insa mai mult de 3 zile nu pot sa ma iau ....daca se schimba ploile ???? Insa după cele spuse de Florin si Matale cred ca voi proceda astfel .....a-și muta numerele pare 4,5 - 5 metri in linie dreapta câte 50 cm la 2 zile sau o saptamana ( cred ca aceasta distanța este ok intre stupii din spate si cei din fata ) si după prima zăpada cand totul este bocnă .....cu mare grija săi întorc catre sud , precizez ca acum sunt catre Nord si cand vine zborul de curățire să își faca si zborul de orientare in locația noua .Cu grija si foarte usor întorși nu cred ca pică ghemul chiar asa de usor .......ca doar nu ii arunc din pod ?!
duma

Mesajde FLORINELU » 23 Oct 2014, 07:38

exact asa as fi facut si eu,doar ca nu as astepta pana e prea frig,ca in caz ca mai pica cate una din ghem sa se poata ridica.
FLORINELU

Mesajde duma » 17 Noi 2014, 19:11

Salutare! Nu am dat bir cu fugiții, doar ca am fost cam ocupat și din când în când am mai aruncat câte un ochi și pe aici. Asa stau eu astăzi cu ale mele....multumit sunt, zic eu!!!! Dumnezeu cu mila de acum în colo.
duma

Mesajde un OM » 17 Noi 2014, 20:09

Pana la primavara mai poti aseza inca un rand sau doua de stative. Inainte de vreun zbor de curatire sau dupa o perioada de 2-3 saptamani de la zborul de curatire, timp in care albinele nu zboara, poti face o rarire a stupilor pentru a face loc roilor sau familiilor ajutatoare.
Problema cu rarirea stupior o faci mai lejer in cazul in care vei pleca in pastoral. La revenirea pe actuala locatie o faci cum vrei.
un OM

Mesajde FLORINELU » 17 Noi 2014, 20:20

frumos Duma,imi place ce vad,sant cm aproape de gard dar pana la primavara e bine asa fiindca ii protejeaza de vant peste iarna,acelasi lucru si cu raritul,dar gratiile antisoareci sper ca nu ai de gand sa le pui tot la primavara,s-ar putea sa ai deja ceva musafiri prin lazi,nu e exclus fiindca acum e vremea lor.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 17 Noi 2014, 20:21

Sau ii poti aduce la mine pana la primavara, ma laud vecinilor cu ei, dupa care "plec in pastoral" :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?