Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: tratament Varoza metode si metode

Mesajde hntrnth@mailinator.com » 23 Oct 2014, 09:06

Pai tocmai ca vaporizarea se poate face de mai multe ori. Am timp pana la anul sa imi bat capul din ce il voi adapta.
hntrnth@mailinator.com

Mesajde proapis13 » 29 Oct 2014, 22:11

Idee de lucru,varojet home-made si spor la treaba,felicitari colegului :!:
https://www.facebook.com/video.php?v=663985130383834
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 01 Noi 2014, 12:31

Turta cu ceapa si usturoi ajuta albinele
http://atelierdestupi.ro/turtele-cu-cea ... -albinele/
Autorul retetei ne asigura ca ; ,, ceapa si usturoiul impiedica inmultirea paduchilor ''..... :shock: .... :lol: .....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alin75 » 01 Noi 2014, 16:28

Pai la 27 ani si "numai 180" stupi, autorul ne impartaseste din "esperienta" sa.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde nae » 01 Noi 2014, 18:07

8 gr de sare /1 Kg de zahar .
Si eu incerc acidularea dar 8 e mult , cred (liceu mecanic :D )
nae

Mesajde proapis13 » 01 Noi 2014, 18:24

nae scrie:8 gr de sare /1 Kg de zahar .
Si eu incerc acidularea dar 8 e mult , cred (liceu mecanic :D )

Nae,mai reciteste inca odata o sa gasesti una si mai ...gogonata :lol:
proapis13

Mesajde alin75 » 01 Noi 2014, 21:33

Oare de la hrean creste ponta reginei? Sau devin trantorii mai activi?

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde proapis13 » 01 Ian 2015, 20:44

Inca un nou tratament antivaroa ; PROBEE 41
New PROBEE 41 varroa fighting and bee feding solution prepared %100 aromatic hydrolats and oils gave significant results
you must mixe them 1 to 4 water (1 size concentrated solutuon and 4 size water)
For 150 gr.solution add 600 gram water. (diluted water is prefered) Put solution and water inside of spray aparat or smoker aparat and apply solution to beehive by spray aparat from bottom of honeycomb frames or by smoker aparat from entrance of beehive by using 20 gram mixed solution per beehive.
at spray metod , you can use 150 gram concentrated solution for 30-40 beehive
if you smoke with smoker aparat you must smoke from bee entrance of beehive
at smoke metod , you can use 150 gram concentrated solution for 40-50 beehive
this chemcical is good at varoa fighting also very good for bee feding. You can add this solution to bee foods too.
contents are only aromatic vegetables and flowers.
so you can also drink and use as bee feed
Preparat contents
Hydrolats: Thymus Vulgaris, junglans Regia, Pinus Nigra, Urtica Dioica, Matricaria Chamomilla, Celtis Australis , Juniperus Comminus, Salvia Officinalis, Liquidiamber Orientalis, Calendula Officinalis, Lavandula Angistifolia, Melissa Officinalis, Mentha Piperita, Lavandula Stoechas, Mytrus Communis Laurus Nobilis, Hypericum Perforatum, Rosmarinus Officinalis.
Oils: Thymus Vulgaris, Nigella Sativa, Pinus Nigra, Cedrus Atlantica, Lavandula Angistifolia, Ardıç Yağı Juniperus Communis, Rosmarinus Officinalis, Lavandula Stoechas, Foeniculum Vulgare, Mentha Piperita, Urtica Dioica, Simmondsia Chinensis, Hypericum Perforatum, Junglans Regia, Corylus Avellana, Sesamum İndicum, Amygdalus Communis, Calendula Officinalis, Prunus Americana (seed oil), Allium Sativum, Laurus Nobilis, Salvia Officinalis, Laurus Nobilis
%100 herbal, no toxic ,can drinkable by man too
You can also add it to bee food.
When it smells inside of beehives any place varroas are killed easily and quickly
https://www.facebook.com/sedefaricilik/ ... 98/?type=1
proapis13

Mesajde ignatov andrei » 03 Ian 2015, 13:50

Daca "grijulii" nostri de comercianti (manca-i-ar tata) au scos odorizante care dubleaza productia si maresc cantitatea de puiet, pe toamna, cu 286%, fiti siguri ca vor scoate si odorizante cu miros de trantori, gravate cu celule de trantori si atunci sa vezi cum vom scapa de acarieni !!! :lol:
ignatov andrei

Mesajde alt stupar » 03 Ian 2015, 19:58

alin75 scrie:Oare de la hrean creste ponta reginei? Sau devin trantorii mai activi?

Numai bine,
Alin

Ponta sau pohta...? :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Hans » 12 Ian 2015, 22:49

Buna ziua tuturor,
sincer sa fiu n-am prea vrut sa scriu aceste rinduri, dar se fac unele afirmatii in legatura cu tratamentul antivarroa din Germania care nu prea corespund realitatii.
Cele ce urmeaza va rog sa le luati doar cu titlu informativ si nicidecum ca recomandari sau altceva. Cine nu doreste sa le citeasca , sa ignore pur si simplu aceste rinduri.
Va multumesc!
Eu sint apicultor in Germania de cca. 25 de ani, si cam tot atitia ani am fost si in Romania mostenind de la tatal meu stupina. Sint membru in Uniunea Apicultorilor din Germania cam tot de 25 de ani. Vreau sa precizez de la inceput ca in Germania este totul foarte reglementat si trebuie sa respecti niste reguli stricte ,altfel s-ar putea sa ai probleme...! Legat de tratamentul antivarroa sint foarte putine produse chimice admise ( cum este Perizinul, dar care nici acestea nu mai prea sint folosite pe de o parte pentru rezultatele mediocre , pe de alta parte pentru remanenta in miere, respectiv ceara). Astfel in general se folosesc produse naturiste precum : acidul formic, acidul lactic si acidul oxalic. Daca se administreaza corect (si daca foloseti capsorul cind faci tratamentele) se obtin rezultate destul de bune - eu spre ex.am intrat in iarna cu toate familiile cu exceptia uneia care a sucombat (murit) probabil din lipsa matcii. ( mai am unul care cred ca din cauza ca si-a tras foarte tirziu o regina probabil ca nu a reusit sa se imperecheze - l-am lasat asa deoarece vreau sa experimentez si eu cite ceva - astazi l-am controlat scurt = este inca foarte bine populat!).
Tratamentele se fac in tot parcursul anului dar nu mai tirziu de 6 saptamini inaintea culesului cu exceptia roiurilor s-au a familiilor de la care nu se recolteaza miere in vederea comercializarii. Aici "anul apicol" se incheie in a doua jumatate a lunii Iulie cind nu mai exista cules. Dupa ultima stoarcere (cca. 15-20 iulie) se incepe tratamentu cu acid formic 60% ad.uz.vet., si hranirea de completare pentru iernat ( care trebuie incheiata la mijlocul lui august, pentru ca albinele de iarna sa nu mai prelucreze zahar). in luna sept. se reia tratamentul cu acid formic pentru a preintimpina reinvaziunea. In octombrie de ierneaza stupii cit se poate de rece cu fundul deschis , numai sita varroa) iar la cca o saptamina dupa primul inghet , cind teoretic nu mai existe puiet necapacit, se face tratamentul cu acid oxalic. Iesirea din iernat se face " cit mai cald" se face un test varroa daca este cazul se mai face un tratament cu acid formic avindu-se in vedere respectarea celor 6 sapt pina la cules- in timpul culesului se foloseste rama claditoare cu taierea puietului de trintor capacit, roii se trateaza in lipsa puietului cu acid lactic (prin pulverizare).
Foarte rezumativ : c-am asta e....
P.S. Din cauza deosebirilor climatice substantiale cred ca aceasta metoda nu se poate aplica in totalitate in Romania.
Cu stima
Hans

Mesajde cosming » 12 Ian 2015, 23:46

Hans scrie:Buna ziua tuturor,
sincer sa fiu n-am prea vrut sa scriu aceste rinduri, dar se fac unele afirmatii in legatura cu tratamentul antivarroa din Germania care nu prea corespund realitatii.
Cele ce urmeaza va rog sa le luati doar cu titlu informativ si nicidecum ca recomandari sau altceva. Cine nu doreste sa le citeasca , sa ignore pur si simplu aceste rinduri.
Va multumesc!
Eu sint apicultor in Germania de cca. 25 de ani, si cam tot atitia ani am fost si in Romania mostenind de la tatal meu stupina. Sint membru in Uniunea Apicultorilor din Germania cam tot de 25 de ani. Vreau sa precizez de la inceput ca in Germania este totul foarte reglementat si trebuie sa respecti niste reguli stricte ,altfel s-ar putea sa ai probleme...! Legat de tratamentul antivarroa sint foarte putine produse chimice admise ( cum este Perizinul, dar care nici acestea nu mai prea sint folosite pe de o parte pentru rezultatele mediocre , pe de alta parte pentru remanenta in miere, respectiv ceara). Astfel in general se folosesc produse naturiste precum : acidul formic, acidul lactic si acidul oxalic. Daca se administreaza corect (si daca foloseti capsorul cind faci tratamentele) se obtin rezultate destul de bune - eu spre ex.am intrat in iarna cu toate familiile cu exceptia uneia care a sucombat (murit) probabil din lipsa matcii. ( mai am unul care cred ca din cauza ca si-a tras foarte tirziu o regina probabil ca nu a reusit sa se imperecheze - l-am lasat asa deoarece vreau sa experimentez si eu cite ceva - astazi l-am controlat scurt = este inca foarte bine populat!).
Tratamentele se fac in tot parcursul anului dar nu mai tirziu de 6 saptamini inaintea culesului cu exceptia roiurilor s-au a familiilor de la care nu se recolteaza miere in vederea comercializarii. Aici "anul apicol" se incheie in a doua jumatate a lunii Iulie cind nu mai exista cules. Dupa ultima stoarcere (cca. 15-20 iulie) se incepe tratamentu cu acid formic 60% ad.uz.vet., si hranirea de completare pentru iernat ( care trebuie incheiata la mijlocul lui august, pentru ca albinele de iarna sa nu mai prelucreze zahar). in luna sept. se reia tratamentul cu acid formic pentru a preintimpina reinvaziunea. In octombrie de ierneaza stupii cit se poate de rece cu fundul deschis , numai sita varroa) iar la cca o saptamina dupa primul inghet , cind teoretic nu mai existe puiet necapacit, se face tratamentul cu acid oxalic. Iesirea din iernat se face " cit mai cald" se face un test varroa daca este cazul se mai face un tratament cu acid formic avindu-se in vedere respectarea celor 6 sapt pina la cules- in timpul culesului se foloseste rama claditoare cu taierea puietului de trintor capacit, roii se trateaza in lipsa puietului cu acid lactic (prin pulverizare).
Foarte rezumativ : c-am asta e....
P.S. Din cauza deosebirilor climatice substantiale cred ca aceasta metoda nu se poate aplica in totalitate in Romania.
Cu stima

Ce schema de tratament folosesti cu cele trei substante?
cosming

Mesajde Adi Hodis » 13 Ian 2015, 05:10

Hans scrie:Buna ziua tuturor,
...
Cu stima

Buna ziua,
bine venita postarea d-vs ... si bine ar fi sa nu fiti retinut in alte subiecte pe viitor.

Cu bine.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde hntrnth@mailinator.com » 13 Ian 2015, 09:12

Cam astea sunt metodele si in Elvetia si Austria:

http://www.agroscope.admin.ch/imkerei/0 ... ml?lang=en

Accentul este pus pe metodele fizice iar mai apoi, in toamna/iarna, si chimice insa fara pesticide. Testele sunt importante. Am patit la un stup in care nu am vazut un singur paduche, nici DWV sau alte efecte ale virusilor, sa constat dupa test o infestare de 20%.
hntrnth@mailinator.com

Mesajde Hans » 13 Ian 2015, 14:59

Daca se observa varroa cu ochiul liber , s-au si mai grav urmarile infestarii (albine cu aripi deformate, semiparalizate etc. ) este deja foarte tirziu si trebuie facut totul pentru salvarea familiilor, Moment in care Productia de miere nu trebuie sa mai aiba vreo importanta
Hans

Mesajde proapis13 » 13 Ian 2015, 20:16

Tratament natural cu rubarba ; se pune rubarba peste rame, iar albina o rupe in bucatele si o scoate pe urdinis
In timp ce planta este tocata emite acid oxalic si astfel avem un tratament natural anti varoa,de incercat :!:
Fişiere ataşate
rubarba.jpg
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE