Nai foaia unde scrie in carte daia nu raspunzi ?
peterneamt scrie::lol:![]()
cristian bh scrie:Ovidiu ,cred ca colegul vrea sa-ti spuna ca nu tot ce zboara se mananca,si mai ales nu face miere ,
!
Asam vrut sa spui si ieu.
Cum tot ce zboara sa mananca ?
Nare cum . Decat lupiii se mananca intre dansiii , sti de la cine au invatat sa faca asa ?
igo1 scrie:As dori sa știu dacă în loc de turta de zahar făcută cu miere, se poate administra doar miere cristalizata. Peste tot am văzut rețetă care conține zahar. Presupun ca acesta este folosit ca liant pentru ca turta sa nu se scurgă peste albine. Eu însă an miere cristalizata și as dori ca prin ianuarie sa le dau fără zahar. Cum ar trebui sa procedez? Dacă o pun pe o farfurie de plastic vor urca albinele la ea? Sau pot sa o pun în pungi pe care sa le găuresc din loc în loc? Varianta cu punga mi se pare mai la îndemână albinelor însă mie frica sa nu curgă. Va rog un sfat de la cei care au mai făcut. Nu vreau în nici un chip sa dau zahar. Siropul de stimulare tot din miere va fi compus.
TDI scrie:Este zaharul mai bun ca mierea pentru hrănire? Raspunsul simplu, da, zaharul este mai bun. Se pare ca exista mai puține substante solide in zahar, asadar albinele au mai putine reziduuri de eliminat in timpul zborurilor de curatire. Este posibil sa hranim cu miere rămasă de la extractia din toamna, dar trebuie subliniat ca nu trebuie folosită mierea încălzită sub nici o forma, altfel diareea este aproape garantata.
Gândirea alternativă in folosirea zahărului, este ca are o valoare nutrițională mai scăzută, asa încât mierea este cea mai buna hrana pentru iarna."
igo1 scrie:As dori sa știu dacă în loc de turta de zahar făcută cu miere, se poate administra doar miere cristalizata.
akaju scrie:Evolutia unei familii de albine o dirijeaza Dumnezeu.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori