poate ajuta
calculator optimizare masina tractoare + rulota(remorca)
http://www.towcar.eu/basic_index.php
vio-trutza scrie:In certificatul de inmatriculare al autoturismului marca Volkswagen model Golf IV, motorizare 1895 cm cubi cu greutatea proprie de 1395 kg si masa totala maxim autorizata de 1900 kg , se specifica faptul ca autoturismul poate tracta o semiremorca cu sistem de franare cu masa maxima de 1300 kg si fara sistem de franare cu masa de 600kg.
Ce parere aveti?
geangu scrie:Golful nu este masina pt. apicultura. La apicultura trebuie autoutilitara si recomandat 4x4.
vio-trutza scrie:.... autoturismul poate tracta o semiremorca cu sistem de franare cu masa maxima de 1300 kg si fara sistem de franare cu masa de 600kg.
cobi scrie:vio-trutza scrie:.... autoturismul poate tracta o semiremorca cu sistem de franare cu masa maxima de 1300 kg si fara sistem de franare cu masa de 600kg.
In talonul nou nu sunt precizate greutatile (in carte scrie MMA cu sistem franare 1300 kg). Daca am o remorca cumparata cu MMA 1500 kg, cum poate dovedi agentul contrarul? Ipotetic vorbind, car cu remorca doar stupi si nu depasesc greutatea maxima admisa (autoturism +remorca), pentru cat B.
stupul10 scrie: Nu scrie in noile certificate in schimb scrie in cartea tehnica a masini
zip2006 scrie:politia...daca vede C sau CE in secunda doi te pune in miscare daca te vede ca ai stupi indiferent de ce remorca ai ....
ricu_sib scrie:Nu, nici vorba.Cu B-ul poti pana la 4200MA , a fost 3500MMA,dar nu stiu din ce motive a modificat legea la 4200.Eu zic ca e foarte bine si asa.
vio-trutza scrie:Politia rutiera nu cred ca este autoritate competenta sa iti catareasca masin plina sau goala.
Daca esti posesor de permis categoria B ,poti conduce o autoutilitara cu MMA de 5 tone , daca ea are goala doar 2,5 tone?
jenica67 scrie:Domnule, vorbesti de doua chestii absolut diferite. Politia se uita sa respecti ce scrie in documente. Daca remorca este de 2000 kg si tu poti trage cu masina 1300 kg, chiar daca remorca este goala si are numai 460 kg, tu ai incalcat legea, ca ai tras o remorca dintr-o categorie care tie nu iti este permisa. Apropo de lege, unde ai citit tu ca poti conduce cu categoria B o autoutilitata de 4250 kg ?? Al dpoilea caz, este cand respecti greutatea permisa in documente, adica ai o remorca de 1100 kg si poti trege cu masina 1300 kg, dar tu ai pe remorca pus 1500 kg. La asta nu se baga politia, numai daca este cu Autoritatea Rutiera Romana, iar astia au si cantar, te cantareste si constata diferenta si abia atunci te penalizeaza.
Deci cu actegoria B se poate conduce orice auto care nu depaseste MMA de 3500 kg sau un ansamblu care nu depaseste 4250 kg.
proapis13 scrie:vio-trutza scrie:Politia rutiera nu cred ca este autoritate competenta sa iti catareasca masin plina sau goala.
Daca esti posesor de permis categoria B ,poti conduce o autoutilitara cu MMA de 5 tone , daca ea are goala doar 2,5 tone?
Tu citesti ce prostii scrii aici ???sau nu-ti citesti decat propriile postari ??/
Din cate stiu ai carnet de conducere si ar trebui sa cunosti legislatia rutiera
Am mai scris cu ceva postari in urma ; am camioneta de pot sa car cu ea maxim 3500kg si o remorca de 750 kg dupa ea
mai simplist tot ansamblul masina+remorca sa nu depaseasca 4250kg; simplu nu ????
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori