Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: remorca apicola

Mesajde Bambucha » 10 Dec 2014, 21:17

poate ajuta
calculator optimizare masina tractoare + rulota(remorca)

http://www.towcar.eu/basic_index.php
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde vio-trutza » 12 Dec 2014, 00:32

In certificatul de inmatriculare al autoturismului marca Volkswagen model Golf IV, motorizare 1895 cm cubi cu greutatea proprie de 1395 kg si masa totala maxim autorizata de 1900 kg , se specifica faptul ca autoturismul poate tracta o semiremorca cu sistem de franare cu masa maxima de 1300 kg si fara sistem de franare cu masa de 600kg.
Ce parere aveti?
vio-trutza

Mesajde cristi_vidican » 12 Dec 2014, 09:43

vio-trutza scrie:In certificatul de inmatriculare al autoturismului marca Volkswagen model Golf IV, motorizare 1895 cm cubi cu greutatea proprie de 1395 kg si masa totala maxim autorizata de 1900 kg , se specifica faptul ca autoturismul poate tracta o semiremorca cu sistem de franare cu masa maxima de 1300 kg si fara sistem de franare cu masa de 600kg.
Ce parere aveti?

Părere proastă :lol:
Cazul meu e similar cu al tău. Și mi-aș dori să poată să tragă mai mult la cârlig.
Deși știu că ar trage de remorca cu stupi, nu-mi prea vine să-i pun cârlig.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde geangu » 12 Dec 2014, 09:45

Golful nu este masina pt. apicultura. La apicultura trebuie autoutilitara si recomandat 4x4.
geangu

Mesajde cristi_vidican » 12 Dec 2014, 09:54

geangu scrie:Golful nu este masina pt. apicultura. La apicultura trebuie autoutilitara si recomandat 4x4.

Nu știi tu de ce-i în stare Golful. :lol:
Dacă alții trag cu Loganul, să nu pot eu cu Golful?
Acum, depinde de fiecare, câți stupi are, că apicultură se poate și cu 10 stupi care-i bagi în Golf.
Dar, pentru cei care sar de un anumit nr, e bine să ai ceva care să nu te lase.
Am dus stupii cu un prieten care are T4. Am pus pe remorcă vreo 40 de stupi și în el încă ceva.
Pe șosea îi duce bine, dar când am intrat pe teren și a dat de iarbă, acolo a rămas (era o mică pantă). Așa că am descărcat și i-am dus pe toți cu roaba 100 de m.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cobi » 12 Dec 2014, 10:03

vio-trutza scrie:.... autoturismul poate tracta o semiremorca cu sistem de franare cu masa maxima de 1300 kg si fara sistem de franare cu masa de 600kg.

In talonul nou nu sunt precizate greutatile (in carte scrie MMA cu sistem franare 1300 kg). Daca am o remorca cumparata cu MMA 1500 kg, cum poate dovedi agentul contrarul? Ipotetic vorbind, car cu remorca doar stupi si nu depasesc greutatea maxima admisa (autoturism +remorca), pentru cat B.
cobi

Mesajde stupul10 » 12 Dec 2014, 12:25

cobi scrie:
vio-trutza scrie:.... autoturismul poate tracta o semiremorca cu sistem de franare cu masa maxima de 1300 kg si fara sistem de franare cu masa de 600kg.

In talonul nou nu sunt precizate greutatile (in carte scrie MMA cu sistem franare 1300 kg). Daca am o remorca cumparata cu MMA 1500 kg, cum poate dovedi agentul contrarul? Ipotetic vorbind, car cu remorca doar stupi si nu depasesc greutatea maxima admisa (autoturism +remorca), pentru cat B.

1

Sal . Nu scrie in noile certificate in schimb scrie in cartea tehnica a masini
stupul10

Mesajde zip2006 » 12 Dec 2014, 12:46

Fratilor ,politia se uita prima data in permis sa vada ce categorii ai ....daca vede C sau CE in secunda doi te pune in miscare daca te vede ca ai stupi indiferent de ce remorca ai ..asa ca da-ti pentru C cel putin.
zip2006

Mesajde vio-trutza » 12 Dec 2014, 13:17

Parerea mea este ca nu conteaza cata greutate ai in momentul respectiv pe ea ,conteaza ce este specificat in actele masinii si ale remorcii.
Politia rutiera nu cred ca este autoritate competenta sa iti catareasca masin plina sau goala.
Daca esti posesor de permis categoria B ,poti conduce o autoutilitara cu MMA de 5 tone , daca ea are goala doar 2,5 tone?
Ar fi ideal sa aiba toti apicultorii categoriile C+E si sa aiba autoutilitare. Dar pentru 15-20 stupi eu cred ca nu se merita investitia intr-o utilitara. De la 40 de stupi in sus, intradevar altfel se pune problema.
vio-trutza

Mesajde ricu_sib » 12 Dec 2014, 13:50

Nu, nici vorba.Cu B-ul poti pana la 4200MA , a fost 3500MMA,dar nu stiu din ce motive a modificat legea la 4200.Eu zic ca e foarte bine si asa.
ricu_sib

Mesajde cobi » 12 Dec 2014, 14:34

stupul10 scrie: Nu scrie in noile certificate in schimb scrie in cartea tehnica a masini

Da, dar cartea de id a masinii o am acasa; imi permite legea :)
zip2006 scrie:politia...daca vede C sau CE in secunda doi te pune in miscare daca te vede ca ai stupi indiferent de ce remorca ai ....

De ce?! Daca nu depasesc MMA!
cobi

Mesajde vio-trutza » 12 Dec 2014, 14:51

ricu_sib scrie:Nu, nici vorba.Cu B-ul poti pana la 4200MA , a fost 3500MMA,dar nu stiu din ce motive a modificat legea la 4200.Eu zic ca e foarte bine si asa.

Eu am dat acel exemplu deoarece am citit ca poti conduce o autoutilitara care are masa proprie mai mica de 4250 kg.
Asta am inteles eu din ce scrie in lege: cu categoria B se poate conduce un ansamblu format din auto taragator si semiremorca cu masa maxima la ambele de 4250 kg. Aceasata lege a fost modificata pt. a ne alinia la legislatia UE(de la 3500kg la 4250 kg).In acelasi timp nu poti tracta cu un auto o remorca care are MMA mai mare decat greutatea lui proprie. De aceea am dat exemplul cu golful care nu poate tracta mai mult de 1390 kg(greutatea sa proprie). Si cum remorca de 1350kg sau 1390 kg nu se fabrica , atunci el poate tracta o remorca cu MMA de maxim 1300 kg.
Un agent de circulatie cand se uita in certificat si vede masa proprie la un auto de 1900 kg si remorca care o tracteaza are MMA de 2000 kg , clar el stie ca tu nu ai voie sa tractezi acea remorca cu acel auto.
Cand se tracteaza cu aceeasi masina o remorca cu MMA de maxim 1800 kg sa zicem nu mai este nici o problema.
Daca pune RAR-ul sau AND(nu stiu sigur care este competenta sa faca acest lucru) pe cantar remorca, si ea cu incarcatura, depaseste greutatea de 1800 kg , aceea este contraventie.
Deci cu actegoria B se poate conduce orice auto care nu depaseste MMA de 3500 kg sau un ansamblu care nu depaseste 4250 kg.

PS. Chestia cu doua axe imi este inca neclara :?
vio-trutza

Mesajde jenica67 » 12 Dec 2014, 15:28

Domnule, vorbesti de doua chestii absolut diferite. Politia se uita sa respecti ce scrie in documente. Daca remorca este de 2000 kg si tu poti trage cu masina 1300 kg, chiar daca remorca este goala si are numai 460 kg, tu ai incalcat legea, ca ai tras o remorca dintr-o categorie care tie nu iti este permisa. Apropo de lege, unde ai citit tu ca poti conduce cu categoria B o autoutilitata de 4250 kg ?? Al dpoilea caz, este cand respecti greutatea permisa in documente, adica ai o remorca de 1100 kg si poti trege cu masina 1300 kg, dar tu ai pe remorca pus 1500 kg. La asta nu se baga politia, numai daca este cu Autoritatea Rutiera Romana, iar astia au si cantar, te cantareste si constata diferenta si abia atunci te penalizeaza.
jenica67

Mesajde proapis13 » 12 Dec 2014, 15:32

vio-trutza scrie:Politia rutiera nu cred ca este autoritate competenta sa iti catareasca masin plina sau goala.
Daca esti posesor de permis categoria B ,poti conduce o autoutilitara cu MMA de 5 tone , daca ea are goala doar 2,5 tone?

Tu citesti ce prostii scrii aici ??? :o sau nu-ti citesti decat propriile postari ??/
Din cate stiu ai carnet de conducere si ar trebui sa cunosti legislatia rutiera
Am mai scris cu ceva postari in urma ; am camioneta de pot sa car cu ea maxim 3500kg si o remorca de 750 kg dupa ea
mai simplist tot ansamblul masina+remorca sa nu depaseasca 4250kg; simplu nu ???? ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde vio-trutza » 12 Dec 2014, 18:54

jenica67 scrie:Domnule, vorbesti de doua chestii absolut diferite. Politia se uita sa respecti ce scrie in documente. Daca remorca este de 2000 kg si tu poti trage cu masina 1300 kg, chiar daca remorca este goala si are numai 460 kg, tu ai incalcat legea, ca ai tras o remorca dintr-o categorie care tie nu iti este permisa. Apropo de lege, unde ai citit tu ca poti conduce cu categoria B o autoutilitata de 4250 kg ?? Al dpoilea caz, este cand respecti greutatea permisa in documente, adica ai o remorca de 1100 kg si poti trege cu masina 1300 kg, dar tu ai pe remorca pus 1500 kg. La asta nu se baga politia, numai daca este cu Autoritatea Rutiera Romana, iar astia au si cantar, te cantareste si constata diferenta si abia atunci te penalizeaza.

Acelasi lucru am vrut sa il spun si eu. Poate ca nu am stiut sa ma exprim.
Deci cu actegoria B se poate conduce orice auto care nu depaseste MMA de 3500 kg sau un ansamblu care nu depaseste 4250 kg.

Iar legat de autoutilitara de 4250 kg, nu am specificat si imi asum gresala de exprimare, nu am citit in lege . Am citit undeva pe internet insa nu imi mai aduc aminte unde , ca poti conduce o autoutilitara indiferent de MMA cu categoria B dar sa nu depaseasca greutatea (pe cantar) de 4250 ceea ce este o interpretare eronata a legii. De altfel eu nu stiu sa existe autoutilitara cu MMA de 4250.
Acest lucru am vrut sa il scot in evidenta prin postarile de mai sus.
vio-trutza

Mesajde vio-trutza » 12 Dec 2014, 19:04

proapis13 scrie:
vio-trutza scrie:Politia rutiera nu cred ca este autoritate competenta sa iti catareasca masin plina sau goala.

Tu citesti ce prostii scrii aici ??? :o sau nu-ti citesti decat propriile postari ??/
Din cate stiu ai carnet de conducere si ar trebui sa cunosti legislatia rutiera
Am mai scris cu ceva postari in urma ; am camioneta de pot sa car cu ea maxim 3500kg si o remorca de 750 kg dupa ea
mai simplist tot ansamblul masina+remorca sa nu depaseasca 4250kg; simplu nu ???? ;)

Domnule Marian,acum ati inteles ce am vrut sa scot in evidenta cu acea intrebare cu tenta usor ironica?

PS. Eu cred ca puteti trage cu camioneta dv o remorca mai mare de 750 kg.
vio-trutza

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE