Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: remorca apicola

Mesajde proapis13 » 12 Dec 2014, 19:11

vio-trutza scrie:Domnule Marian,acum ati inteles ce am vrut sa scot in evidenta cu acea intrebare cu tenta usor ironica?
PS. Eu cred ca puteti trage cu camioneta dv o remorca mai mare de 750 kg.

O fi fost ea ironica remarca dar nu am vazut :mrgreen: si nici zambilicii ; ;) :? :o :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde popik50 » 12 Dec 2014, 19:39

Toamna trecuta am dat examen pentru categoriile C si respectiv CE, am considerat ca, pentru un viitor in apicultura acestea sunt necesare. Am citit legislatia si pot spune ca din cand in cand e bine sa mai aruncam cate un ochi, nu strica. Aveam categoria B de 15 ani, dar mereu stateam sa calculez ce si cum, cat am voie sa trag dupa auto, ce rulota pot trage dupa mine si de multe ori dadea cu virgula... etc... Cineva spunea ca MMA a remorcii nu poate sa depaseasca MP a autovehicului tragator, asa este dar, asta e valabila in cazul categoriei B. Cand ai celelalte categorii se schimba treaba, de exemplu, eu cu Fordul meu care are masa proprie de 1980 kg trag o remorca cu MMA de 2,5 tone(deci depaseste MP a masinii de teren). In cartea tehnica a masinii se specifica, ca poate tracta o remorca cu sistem de franare de pana la 2,8 tone. Deci aici sunt alte reguli.Daca ai categoria CE nu te mai doare capul.
Acum legat de categoria B, cred ca Jenica a explicat foarte bine...
popik50

Mesajde 7Rame » 12 Dec 2014, 22:15

Un Iveco 2.8 de '96, punte dubla, maxim autorizat 3,5 tone. Pune-i contrarcuri, si daca ai varianta mare de bena (4,2 sau chiar 5m) pui pe ea cel putin 60 verticali 1/1 cu cat. Tonaj?./. Pai da, daca de obicei nu tragi tot din stupi, si-i lasi la 45_50kg deja ai vreo 3 tone. Plus greutatea masinii.
Sa ai motor, normal, aranjat, sa nu te lase.
Apoi ia o remorca de 1500, axa simpla, sa nu bata la ochi, si inmatriculeaz-o la 750kg. Da-i cu ea pe carlig, ca am presupus ca ai motor, ala intercoler de 118CP (ma rog sa mai fi ramas vreo 100Cp sanatosi 100%) si mai baga si acolo stupi de vreo 1700-2000kg.
Mergi cu grija, si ai sa vezi ca ai carat cca 100 buc. Politia? Eu nu am vz cantar noaptea, sincer.
Toata treaba asta te costa, daca esti gospodar sub 4000-4500 euro.
Problema e sa ai 100 de stupi! :D
Altfel, faci transport la altii, si tot rezolvi ceva.

Da, e spate, si te lasa, goala mai ales chiar si pe iarba, dar cu remorca plina ari padurea cu ea. Repet, remorca simpla, sa stea greutatea si pe carlig. Si e vechitura, nemtii o arunca!! Da' manaca jar!
Stupii!! Stupii sa fie de belea, in rest no problem. Ca daca e invers, very problem.

Si ai 3500+750 in acte.
Daca nu ai peste 50, nu are rost sa ai masina. Eu nu vad de ce, mai bn inchiriezi. Stii ca tot ansamblul asta costa, cauciucuri, piese, motorina (ca merg si cu 10km/h) asigurari, etc. Uzura, care la un moment dat tot pe tine te va costa. Daca ai tupeu, si tot mergi cu berlina in fata cu oamenii la descarcat, poti fi si fara acte, dar sa ai curaj. Actele costa cca 20 mil/an, bani buni de motorina. Utilitara si remorca le lasi in padure, pt urmatorul tur, tu te misti cu berlina, sa nu te expui. ETC etc!! :D
Sub 50 folosesti berlina si remorca. Si mai bagi eventual un drum, depinde de remorca.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde Adi Hodis » 13 Dec 2014, 03:37

7Rame scrie:Un Iveco 2.8 de '96, punte dubla, maxim autorizat 3,5 tone.
...

Da, e spate, si te lasa, goala mai ales chiar si pe iarba, dar cu remorca plina ari padurea cu ea. Repet, remorca simpla, sa stea greutatea si pe carlig. Si e vechitura, nemtii o arunca!! Da' manaca jar!
Stupii!! Stupii sa fie de belea, in rest no problem. Ca daca e invers, very problem.

...

Daca te-a prins ploi in teren, pe drumuri de tzara, cum se zice, apai sa te asiguri de tractor. Ca de nuuu ! ... asa dai cu basca de pamant, incat nu-ti mai vine a o pune-n cap. :lol:

Semneaza ... io, care am dat si cu picioru-n basca !. :lol:

4x4 e sfant ... iar unde ramane 4x4, acolo numai tractoru-i salvarea. Pacat ca tractoarele nu fuge ca si auto ... :(
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Closcutz » 13 Dec 2014, 08:53

Ce
Adi Hodis scrie:Daca te-a prins ploi in teren, pe drumuri de tzara, cum se zice, apai sa te asiguri de tractor. Ca de nuuu ! ... asa dai cu basca de pamant, incat nu-ti mai vine a o pune-n cap. :lol:

4x4 e sfant ... iar unde ramane 4x4, acolo numai tractoru-i salvarea. Pacat ca tractoarele nu fuge ca si auto ... :(

Ce fel de 4x4 folositi?
Closcutz

Mesajde un OM » 13 Dec 2014, 09:21

"Ana", normal!
un OM

Mesajde Closcutz » 13 Dec 2014, 09:30

Ce inseamna ,,Ana"? Sau o dam pe,,Monastirea Argesului"?
Closcutz

Mesajde 7Rame » 13 Dec 2014, 10:58

Adi Hodis scrie:
7Rame scrie:Un Iveco 2.8 de '96, punte dubla, maxim autorizat 3,5 tone.
...

...

Daca te-a prins ploi in teren, pe drumuri de tzara, cum se zice, apai sa te asiguri de tractor. Ca de nuuu ! ... asa dai cu basca de pamant, incat nu-ti mai vine a o pune-n cap. :lol:

Asta e stiuta, treaba. 100% adevar.
Tu Adi stii cate numere de tractoristi am in telefon? Cam de prin toate zonele. :D Preventiv.
Normal, de ex, cum am prins acest an, am tras si cu 2 tractoare de o masina, sa o scoatem. Sau, cel mai rau, am folosit...o caruta, si un cal!
TROLIU, de 8-10t, numai sa ai de ce sa-l agati'
De regula, cele mai mari probleme sunt la rapita, ca e graba, e tonaj, si de cele mai multe ori "e ploaie si namol"
La floare se mai poate astepta, iar la maracine/menta nu mai e nicio graba.
In salcam/tei, unde merg eu, nu am nicio problema, nici macar la apa care a fost in acest an.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde popik50 » 13 Dec 2014, 15:31

Pentru mine un 4x4 ramane sfant. Nu am ramas niciodata impotmolit, si sincer, am trecut si prin mlastini de aproape juma de metru. Asta e jucaria mea pentru moment :D
Fişiere ataşate
SAM_0699_opt.jpg
SAM_1290_opt(1).jpg
popik50

Mesajde david88 » 02 Ian 2015, 15:50

si eu folosesc tot 4x4 (honda crv, 2.0, 150cp, GPL) si o remorca cu doua axe de1.5 t cu care transport 42stupi varsati. Pentru nevoile mele momentan ansamblul este suficient si necostisitor.
Acum doua saptamani am facut stelaj pe remorca: 32 verticali cu trei caturi 1/2. Vedem la anul cum se comporta :)
david88

Mesajde cristi_vidican » 02 Ian 2015, 15:55

david88 scrie: Acum doua saptamani am facut stelaj pe remorca: 32 verticali cu trei caturi 1/2. Vedem la anul cum se comporta :)

Vreme poze! Vrem poze! :D
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cobi » 02 Ian 2015, 22:21

cristi_vidican scrie:
david88 scrie: Acum doua saptamani am facut stelaj pe remorca: 32 verticali cu trei caturi 1/2. Vedem la anul cum se comporta :)

Vreme poze! Vrem poze! :D

Subscriu !!! :D
cobi

Mesajde cosmin iepure » 05 Ian 2015, 23:17

Pentru cine stie un sprinter 413 mai poate sa traga o remorca incarcata cu 40 de stupi si el sa fie incarcat la aceasi capacitate,d.p.d.v.practic.
cosmin iepure

Mesajde csaa » 05 Ian 2015, 23:28

cosmin iepure scrie:Pentru cine stie un sprinter 413 mai poate sa traga o remorca incarcata cu 40 de stupi si el sa fie incarcat la aceasi capacitate,d.p.d.v.practic.

Da
csaa

Mesajde lache » 06 Ian 2015, 21:01

A folosit cineva un DAIHATSU TERIOS ,( 4x4, 1,3 l) cu o remorca de 750 kg incarcata la maxim in teren accidentat ?
lache

Mesajde Closcutz » 07 Ian 2015, 00:05

Remorca de 750 kg masa maxim admisa este cu o singura punte si are suprafata foarte mica, deci nu incap prea multi stupi nici macar pe doua nivele. In teren accidentat remorca va batai stupii cam rau. Daca esti foarte atent si nu ai prea multi stupi o scoti la liman, dar cred ca mai linistit esti daca apelezi la o camioneta sa ti-i care si tu cu ansamblul deservesti stupina:cari caturi cu rame, bidoane cu apa, centrifuga, acareturi.
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE