Trantorul@ scrie:cosming scrie:Trantorul@ scrie:Abea am intrat in iarna si deja sunt pierderi destul de insemnate in randul familiilor de albine . Am vorbit azi cu un apicultor care stie oaresce apicultori si majoritatea se PLANG , unii cica au pierdut un pavilion intreg deja ( nu mai retin de cate familii , dar destule) ......
Omu cu care am vb. o zis ca pana in Ianuarie nu se uita la ei , macar sa aiba parte de sarbatori chiar daca porcu-i mort in cotet .........![]()
Si eu la cum i-am pregatit ar trebui sa ma mai uit cand bag rame in ei , da vor fii tot timpul exceptii 1-2-5 ...10 care vor fi dati de vremea de afara peste cap sau de ... si vor ajunge la pierzanie adica la selectia naturala , pe care multi o ignora si fac tot felul de artifici sa scoata de cele mai multe ori niste rebuturi neadaptate in primavara ... recunosc si io am facut deastea .............
E de ...... si mai ii destul .
Acum daca le-ai facut tratamentele la zi, le-ai lasat miere si nu i-ai infofolit prea tare sa transpire, zic eu ca e de bine. Cand bagi sau scoti sa restrangi acolo unde e cazul
Frateeeeeeeeee , tu chiar crezi ca eu aveam nevoie de ce ai scris tu mai sus ????
Pai si rebuturile din primavara doar torc frumos acum nu? La unii mai tare la altii mai incet.