BotaPaul scrie: Nae , parerea mea este urmatoarea : nu cred ca cineva care detine 100 fam albine sau posibil mult mai multe sa fi neglijat aceste 100 fam moarte deja , sa nu uitam caci au o oarecare valoare , nu cred ca au fost atat de neglijate. Ceva se intampla , nu deageaba majoritatea stuparilor se plang . Eu unul nu am mai avut asa familii slabe niciodata , mentionez ca si in alt topic varooa la greeu !! Parca nici tratamentele nu mai au efectul din anii precedenti , le tot afumi si tot cad paduchii..
Fratele meu , cati boi am vazut in viata ..., ma doare capul ; unul iti scrie acum .
Sunt ''T'' cauze :
- in perioada X n-ai bani pt tratamente
-in Y lipsesti fortuit o perioada lunga
+ alte cauze ; in toate posesorul e un BOU .
Am fost rugat sa fac tratamente sau cuiburi ...
Cunosc prieteni care fac asta pt alti prieteni ...
Am 600 Kg apimel /caiet /pe obrazul unui PRIETEN ...
Am avut o promisiune de ''sclav pe plantatie'' = am sunat , intrebat , rugat PRIETENI sa ma ajute in primavara pana veneam eu ...
Din august pana acum am in jur de 10 ''tratamente'' - nu mai stiu exact = cu alifie chinezeasca , cu tactik pe servetele , cu tactik vaporizat , cu VF vaporizat , cu VF fumigat
Cine pune TURTE acum cand n-ai 1.5 Kg mancate e meserias ca are 100 fam NU ?
Cunosc soferi care lasa masina la intrare intr-un oras mare si merg cu taxi-ul , au permis dinainte sa ma nasc sau la parcarea cu spatele ii ajuta copilul minor .