Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde MIHAEE'E » 04 Ian 2015, 13:16

cu sau fara mustar ? :lol:
eu zic ca mai merge si o ceapa sparta in 4 si un vinisor de Dragasani ! si nu mai vezi nici aripioara de pitigoi !.... :mrgreen:
MIHAEE'E

Mesajde Ioan Guist » 04 Ian 2015, 20:20

nae scrie:
daniel-mihail scrie::lol: in albinute,

La Dragasani au zburat 3-4 chioare ; ma dispera pitigoii - anual :D

Frate Nae, inchide stupii pana la prima pala de zbor.Chiar daca inchizi pentru 5-6 zile si deschizi dupa aia, pitigoii s-au mutat la alt fast food.
Si eu am pus sunca in pom si carnati.Nu s-o atins nimeni ca era rece probabil :lol: Mai buna era albina.
Am inchis si i-am deschis la zbor de curatenie..
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde nae » 04 Ian 2015, 21:10

Ioan Guist scrie:Frate Nae, inchide stupii pana la prima pala de zbor.Chiar daca inchizi pentru 5-6 zile si deschizi dupa aia, pitigoii s-au mutat la alt fast food.
Si eu am pus sunca in pom si carnati.Nu s-o atins nimeni ca era rece probabil :lol: Mai buna era albina.
Am inchis si i-am deschis la zbor de curatenie..

E o solutie ; slanina nu le place-am pus- , carnati am pt mine :D si vinul de Dragasani '14 nu e bun nici de salata .
nae

Mesajde Ioan Guist » 04 Ian 2015, 21:13

Carnatiul mananca-l sanatos.
Vinul baga-l in sirop la primavara. Mai creste-i aciditateta. ;)
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Trantorul@ » 04 Ian 2015, 23:37

Daca tot se discuta de pasaret ..... cat am vazut astazi si cata galagie faceau nu am vazut niciodata intre 200 - 300 lejer de tot felul , galagie de se auzea de la zeci de metri, pe capacele stupilor plin de boabe de prorumb pe care nu le pot inghiti si daca as inchide sigur nu ar pleca pentru ca mai ciugulesc de la pasarile de curte de pe la vecini si tot loco stau ..... doar plasa ar fii o solutie sa nu mai ajunga pe scandurile de zbor .... am vreo doi asa de agitati de ieri si azi ieseau la atac si amorteau prin zapada ( 4-6 grade) , probabil o sa-mi termine cativa pasarile astea ....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde codrin br » 05 Ian 2015, 10:35

Trantorul@ scrie:Daca tot se discuta de pasaret ..... cat am vazut astazi si cata galagie faceau nu am vazut niciodata intre 200 - 300 lejer de tot felul , galagie de se auzea de la zeci de metri, pe capacele stupilor plin de boabe de prorumb pe care nu le pot inghiti si daca as inchide sigur nu ar pleca pentru ca mai ciugulesc de la pasarile de curte de pe la vecini si tot loco stau ..... doar plasa ar fii o solutie sa nu mai ajunga pe scandurile de zbor .... am vreo doi asa de agitati de ieri si azi ieseau la atac si amorteau prin zapada ( 4-6 grade) , probabil o sa-mi termine cativa pasarile astea ....

Ma alatur si eu la ce ai scris cu privire la pasaret (anul acesta iernez pe o vatra noua). .....Si ma rog pana la primavara sa fie bine.....ca altceva nu mai am de facut (lazi orizontale fără aerisire in dos), adica fac cate ceva incerc sa reduc pierderile. Noroc ca mai am stupi si in alta parte pe alta vatra unde nu am astfel de probleme. Toate cele bune va doresc.
Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi!
"De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfîșiem." - Mihai Eminescu
codrin br

Mesajde Florin Dobre » 05 Ian 2015, 22:08

Trantorul@ scrie:.... am vreo doi asa de agitati de ieri si azi ieseau la atac si amorteau prin zapada ( 4-6 grade) , probabil o sa-mi termine cativa pasarile astea ....

La mine unu-i ca si dus. Nu cred insa ca de la pitigoi. Nu cred sa deranjeze atat de tare cativa pitigoi. Cred ca s-au imbrancit cainii in el...era capat de rand. Le-am inchis cainilor accesul la stupi.

Am vazut albine moarte la un metru in fata. Am verificat rapid. Se pare ca a cazut parte din ghem pe fundul cutiei si kaput. Matca este. De doua zile iese constant cate una si ori ingheata rapid in fata stupului ori zboara si nu se mai intoarce. La urmatoarea etapa de ger care vine, n-are nici o sansa.
Abia acum o sa-mi iau nota corecta in ce priveste iernarea. Daca nici asta nu-i iarna... :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Bambucha » 05 Ian 2015, 22:27

Alerta cod galben 06 ianuarie 2015, ora 14 - 09 ianuarie 2015, ora 10 - vreme deosebit de rece, ger, intensificări ale vântului 8-)

"Cultura morcovului este prezentă pe întreg teritoriul României, dar zonele favorabile le întâlnim în luncile râurilor în Câmpia de Vest, Câmpia Transilvaniei şi pe terenurile irigate din sudul ţării.
O lucrare foarte importantă pentru morcov, care se face de obicei în două reprize, este răritul. Primul rărit se execută cam la 3 săptămâni după răsărire în urma lui plantele rămânând distanţate la 6-7 cm pe rând.
Al doilea rărit urmează după alte două trei săptămâni, după care plantele rămân distanţate la 12-14 cm pe rând. Morcovii rezultaţi de la cel de-al doilea rărit pot fi daţi în consum; cei din primul rărit nu pot fi folosiţi, deoarece sunt prea mici.
Recoltarea se efectuează eşalonat la soiurile timpurii (iunie-iulie) şi într-o singură fază, toamna târziu (septembrie-octombrie), după căderea brumelor la soiurile destinate păstrării şi consumului de iarnă."

Imagine

Sa mai si glumim un pic! :P
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Florin Dobre » 05 Ian 2015, 22:28

Cat dai pe legatura? Au si frunze. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 05 Ian 2015, 22:30

Ce glume ''nene'' ?, astia sunt scobitori .
Morcovul apicol e sanatos/balsoi si maroniu :lol: :lol: :lol:
nae

Mesajde mausica » 05 Ian 2015, 22:32

Florin Dobre scrie:Cat dai pe legatura? Au si frunze. :D

Se ia numai la legatura??? :lol: :lol: Am trecut la nivelul superior ? ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Florin Dobre » 05 Ian 2015, 22:32

nae scrie:Ce glume ''nene'' ?, astia sunt scobitori .
Morcovul apicol e sanatos/balsoi si maroniu :lol: :lol: :lol:

Aoleo Nae...n-ai prins nici un zbor de curatire? :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Bambucha » 05 Ian 2015, 22:33

Am vreo 2 nuclei cam sus, dar inca n-au dat frunzele :lol:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Florin Dobre » 05 Ian 2015, 22:33

mausica scrie:Se ia numai la legatura??? :lol: :lol: Am trecut la nivelul superior ? ;)

Tu cumperi sau vinzi? :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 05 Ian 2015, 22:37

Florin Dobre scrie:Aoleo Nae...n-ai prins nici un zbor de curatire? :lol:

Ba da .
Am bagat 3 rame in toamna si vreau sa scot 4 si.. nu-mi da :? , nici cu ghiocul .
nae

Mesajde Bambucha » 05 Ian 2015, 22:38

mausica scrie:Se ia numai la legatura??? :lol: :lol: Am trecut la nivelul superior ? ;)

"soiuri autohtone şi străine;
hibrizi cu potenţial de producţie mare 60-70 t/ha din grupă de precocitate:
semitardivă 120-140 zile de la răsărire-recoltare Chantenay Red Core,Estival, Karlena,Tip Top, Berlanda F1, Fontana F 1, Futuro; tardivă 140-160 zile de la răsărire - recoltare: Uriaş de Berlicum, Bantry, Record, Kamaran F1, Nogales F1, Tardia F1, CanioF1, Feria F1, Major F1, :P 8-)

Imagine
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE