Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde geangu » 06 Ian 2015, 19:35

Eu pun infestatia mai mare anul acesta cu varooa pe seama faptului ca nu am avut fenomenul de blocare al cuiburilor si de asemenea pe aglomerarile mari de stupi unde multi transformati peste noapte in stupari au neglijat fenomenul varooa.Cat priveste CCD nu stiu daca s a demonstrat in Romania dar sunt sigur ca culesul de floarea soarelui devine din ce in ce mai toxic.
geangu

Mesajde paul » 06 Ian 2015, 19:40

geangu scrie:Eu pun infestatia mai mare anul acesta cu varooa pe seama faptului ca nu am avut fenomenul de blocare al cuiburilor

Dezvolta ... te rog !
Blocare a cuiburilor cu ce ? :shock:
Eu am avut stupii blocati cu pastura si am (avut) varooa la greu ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde geangu » 06 Ian 2015, 22:40

Ce schema de tratament ai aplicat? Ce perioada ai avut cuibul blocat?
geangu

Mesajde paul » 07 Ian 2015, 18:29

geangu scrie:Ce schema de tratament ai aplicat? Ce perioada ai avut cuibul blocat?

Cuibul a fost blocat cam in perioada 15 iulie-15 august ! Am facut prostia sa mut stupii de la padure unde i-am avut la tei la ... floarea soarelui . Floare care in zona mea nu da niciodata nectar ci doar polen. Ajunsesem sa am 2 rame cu puiet la sfarsitul lui iulie. I-am adus acasa, m-am bagat cu siropul pe ei si i-am reechilibrat !
Tratamente ... Varachet forte de 4 ori incepand cu 15 august ! Fara scheme ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde B.K » 08 Ian 2015, 09:53

Paulica ,Falticeni de ce judet esti?
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 08 Ian 2015, 14:00

TDI scrie:Cui nu-i convine populatia la iernare, cui nu-i convine productia de pe ultimul an, sa se gandeasca foarte serios sa-si schimbe vatra. Ideal, intr-o zona fara alti stupi in jur, sau cu foarte putini stupi in jur. E solutia solutiilor, altfel pastoralul nu exista.

Oricum degeaba.
Daca ai stupi demult mor de batrani, geaba va bateti capu.
Trebuieste stupi tanari si traiesc fara sa mance atat iarna.
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde geangu » 08 Ian 2015, 14:16

Paule, daca tot sezonul nu ai facut nici un tratament, la ce te asteptai sa gasesti dupa floarea soarelui ?
geangu

Mesajde Adi Hodis » 08 Ian 2015, 14:17

Nicolaie Astaifoaiei scrie:Oricum degeaba.

Cit manca un stup tinar Nicolaie ?. Sa nu-mi zici ca, atit cit ii trebuie, ca ... m-ai terminat !. :lol:
Zi cit ? ... cite kilograme ?. De mincare bre. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alexx » 08 Ian 2015, 14:34

Nicolaie Astaifoaiei scrie:
TDI scrie:Cui nu-i convine populatia la iernare, cui nu-i convine productia de pe ultimul an, sa se gandeasca foarte serios sa-si schimbe vatra. Ideal, intr-o zona fara alti stupi in jur, sau cu foarte putini stupi in jur. E solutia solutiilor, altfel pastoralul nu exista.

Oricum degeaba.

What....speek romanian language..... :lol: :lol:
alexx

Mesajde 7Rame » 08 Ian 2015, 19:25

Oricum degeaba.

Am trait sa citesc si asta.
Puteti explica mai detaliat, va rog?.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde paul » 08 Ian 2015, 19:35

geangu scrie:Paule, daca tot sezonul nu ai facut nici un tratament, la ce te asteptai sa gasesti dupa floarea soarelui ?

Tu faci tratamente ... in sezon ??? Adica in perioada in care culeg (nectar, polen) ??? :shock:
Tratamente primavara nu fac deoarece cred ca au o eficienta minima !
paul

Mesajde nae » 08 Ian 2015, 19:52

Multe lucruri sunt bune si frumoase .
Recunosc ca am respectat cartea si nu am ''tratat'' in sezon sau am oprit stimularea la ''fix si un sfert''; n-o mai fac ;) .
Cand lucrurile sunt bine facute si la timpul lor e alta treaba .
Cand albina ecuzioneaza inainte de S cu aripile arse sau ''topaie'' prin fata :D ce mai conteaza un puf de amitraz la o tona de otrava venita de la combinatul din zona ?
La cata otrava ingerezi zilnic ne impiedicam de-o ''pala'' de amitraz ? :?
nae

Mesajde geangu » 08 Ian 2015, 20:15

paul scrie:
geangu scrie:Paule, daca tot sezonul nu ai facut nici un tratament, la ce te asteptai sa gasesti dupa floarea soarelui ?

Tu faci tratamente ... in sezon ??? Adica in perioada in care culeg (nectar, polen) ??? :shock:
Tratamente primavara nu fac deoarece cred ca au o eficienta minima !

Am impresia ca faci niste cofuzii , sezon nu inseamna ca extragi mereu, cules de intretinere nu inseamna cules de productie, de cate ori ai extras anul trecut? Cate culesuri de productie ai avut?
Cine te a oprit dupa extractia de la salcam sa faci tratamente? Crezi ca daca faci in august e mai putin toxic decat daca faci tratament in iunie imediat dupa salcam?

PS. Care este legatura dintre polen si amitraz? extragi cumva pastura?
geangu

Mesajde alexx » 08 Ian 2015, 20:23

7Rame scrie:

Oricum degeaba.

Am trait sa citesc si asta.
Puteti explica mai detaliat, va rog?.

......ma minunez nici eu nu am mai auzit :lol: :lol: :lol: :lol: iar de detalii no way
alexx

Mesajde paul » 08 Ian 2015, 20:40

geangu scrie: Cine te a oprit dupa extractia de la salcam sa faci tratamente? Crezi ca daca faci in august e mai putin toxic decat daca faci tratament in iunie imediat dupa salcam?

Care ar fi fost eficienta tratamentelor cu 7-8 rame puiet capacit si treimea superioara a ramelor cu puiet pline cu puiet capacit de trantor ??? :shock:
Sa tratez doar ca sa ma aflu-n treaba ??? :(
paul

Mesajde geangu » 08 Ian 2015, 22:35

Imediat dupa extractia de la salcam faci un tratament, daca ai avut un cules puternic "matca a batut pas de defilare" si tratamentul are efect si mai mare.Dupa acest tratament facii roii numai cu puiet capacit, dupa inca 10 zile mai faci un tratament atat la roi cat si la familii.Desigur ca eficienta nu este aceeasi ca in octombrie dar avand in considerare ca varooa se inmulteste exponential aceste tratamente ajuta foarte mult chiar daca omoara si numai o treime dintre paduchi.
De obicei intre salcam si tei sau intre salcam si faneata sunt cel putin 2 saptamani si caturile sunt fara miere , acum e momentul pt. tratamente.

PS.Mai pune si tu mana si citeste un prospect si ai sa intelegi de ce se fac tratamentele la intervale de 7-10 zile.
geangu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR