Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde vecinul » 12 Ian 2015, 11:27

Tocmai ca nu stiu ce sa le fac!miere necapacita au cam 10%,dar am observat,condensul e cam mare, si nu stiu de ce?
vecinul

Mesajde vecinul » 12 Ian 2015, 11:35

Mai trebuie si alta fanta de aeresire, inafara de cea de la urdinis?care are cam 2cm!
vecinul

Mesajde CORNEL V. » 12 Ian 2015, 11:40

Uite aici gasesti
viewtopic.php?f=4&t=931
CORNEL V.

Mesajde vlad » 12 Ian 2015, 11:41

in prima zi care e mai calduroasa baga mana in ei . alege ce rame ai mai curate de diaree , razuieste de pe speteze petele de diaree , perie albinele de pe celelalte rame ( preferabil ar fi sa faci si ceva unificari ) , strangi cuiburile la maxim ( poti baga pentru cateva ore stupul in casa ca sa se aranjeze cuibul ), apoi il scoti afara si deschizi urdinisul ( cate 1 cm pt fiecare rama ) , pui podisorul si-i lasi o fanta de aerisire ( sau departezi cativa mm scandurelele ) si schimbi si ceea ce aveai pe podisor . in cutie nu mai bagi polistirene , ziare si alte minuni . lasi cutia cu cate rame ai in ea + diafragma si atat . poate au o sansa . implica-te ! spunea nea janese . bafta !
vlad

Mesajde vecinul » 12 Ian 2015, 13:35

Multumesc foarte mult!sa auzim numai de bine.
vecinul

Mesajde octavi » 12 Ian 2015, 19:05

imi spuneti si mie e normal ca la unele familii sa ma ghemurile in partea de sus iar la altele erau jos de nici nu se vedea albina azi am dat o vizita fiind soare erau unele la zbor altele scoteau albine moarte pe urdinis
octavi

Mesajde MIHAEE'E » 12 Ian 2015, 21:10

octavi scrie:imi spuneti si mie e normal ca la unele familii sa ma ghemurile in partea de sus iar la altele erau jos de nici nu se vedea albina azi am dat o vizita fiind soare erau unele la zbor altele scoteau albine moarte pe urdinis

daca a fost asa cald, ca au iesit albinele la zbor, ghemul normal se mai desface si eu vad normal sa fi fost albine in toate pozitiile stupului ! nu ai tras si tu un ochi la astia care au ghemul foarte jos?!.... cineva cu mai multa experienta iti va da un raspuns :!:
MIHAEE'E

Mesajde un OM » 12 Ian 2015, 21:46

Pentru a avea o idee cat mai exacta despre marimea ghemului de iernare, cat si a pozitiei, familia este observata la temperaturi mai mici, gen -3-4 gr. Temperaturile cu mai multe grade in plus il poate face pe incepator sa traga concluzii gresite, de genul are nevoie urgenta de mancare.
un OM

Mesajde vecinul » 13 Ian 2015, 02:02

Mai am si eu o intrbare!sus in capac mai trebuie vre o fanta de aeresire?ca nu am decit prin urdinis!
vecinul

Mesajde un OM » 13 Ian 2015, 07:59

Mareste doar urdinisul. Cartile zic 1 cm de rama, tu mareste cu inca jumatate.
un OM

Mesajde vecinul » 14 Ian 2015, 00:12

Astazi am controlat toti stupii,albinele erau desfasurate pe 4-5-6 rame,restul de rame care nu aveau albine, le-am scos,condens aveau putin,am marit urdinisurile si am dat cite 2 gauri in capac.albinele aratau bine.pe rame nu am vazut decit 2-3 pete,la un stup.ce spuneti ar fi o cale de scapare???multumesc mult!
vecinul

Mesajde MIHAI BALS » 14 Ian 2015, 00:14

vecinul scrie:Astazi am controlat toti stupii,albinele erau desfasurate pe 4-5-6 rame,restul de rame care nu aveau albine, le-am scos,condens aveau putin,am marit urdinisurile si am dat cite 2 gauri in capac.albinele aratau bine.pe rame nu am vazut decit 2-3 pete,la un stup.ce spuneti ar fi o cale de scapare???multumesc mult!

tu faci misto de noi?
meriti nr.1 !(zmeura de...platina)
MIHAI BALS

Mesajde vecinul » 14 Ian 2015, 00:55

Stati un pic, ca nu inteleg nimic dn acest mesaj!vorbesc de ceilalti stupi care-i mai am ca doi am pierdut deja
!scuze daca vam deranjat!!!
vecinul

Mesajde proapis13 » 14 Ian 2015, 00:59

vecinul scrie:Stati un pic, ca nu inteleg nimic dn acest mesaj!vorbesc de ceilalti stupi care-i mai am ca doi am pierdut deja

Dar tu ce crezi ca a inteles cineva ceva din mesajul tau ??? :?
Sa nu te mire vreodata faptul ca in locul unui raspuns o sa te trezesti...ignorat :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde MIHAI BALS » 14 Ian 2015, 01:04

vecinul scrie:Stati un pic, ca nu inteleg nimic dn acest mesaj!vorbesc de ceilalti stupi care-i mai am ca doi am pierdut deja

astaifoaiei,fit-ar pielea ta sa-ti fie!
VA cunosc dintr-o 1000!
ce IQ ai?
cum scapasi de FILTRU?
ai...vecine?
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 14 Ian 2015, 01:21

pe mine nu ma deranjezi mah!
ca...nu m-a deranjat...nimeni...niciodata!
(si nu s-a nascut OMUL sa ma IENERVEZE!)
de ce te tot clonezi tu?
frustrari?
ai fost abuzat in copilarie?
cine?(te-a abuzat)
mama sau tata...sau...vecinul/vecina?
MIHAI BALS

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR