---
Ca ME, ma asteptam sa fie ghemul chiar un pic mai jos. Cred ca l-a impins sita libera sus.
Nu ai cumva si ME iernati pe "horn"?
alexx scrie:7Rame scrie:Nicolaie Astaifoaiei scrie:TDI scrie:Cui nu-i convine populatia la iernare, cui nu-i convine productia de pe ultimul an, sa se gandeasca foarte serios sa-si schimbe vatra. Ideal, intr-o zona fara alti stupi in jur, sau cu foarte putini stupi in jur. E solutia solutiilor, altfel pastoralul nu exista.
Oricum degeaba.
Daca ai stupi demult mor de batrani, geaba va bateti capu.
Trebuieste stupi tanari si traiesc fara sa mance atat iarna.
Am trait sa citesc si asta.
Puteti explica mai detaliat, va rog?.
......ma minunez nici eu nu am mai auzit![]()
![]()
![]()
iar de detalii no way
Adi Hodis scrie:D-ale topicului ... cica si ai mei stupi traiesc. Daaa ... nu stiu cati !.
Nicolaie Astaifoaiei scrie:
Geaba te wayti si te minunezi dumeata Alexxule daca nu sti cum scrie cartile ca trebuieste sa faci roiuri tineri mai slabi ca stupi batrani sant prea tari si daca sant tari mancarea mult si gata tot ce au in ramuri. Normal !
lucky5strike scrie:Numai la ME nu ma gadeam...Arata bine, rezerve se vad suficiente...
---
Ca ME, ma asteptam sa fie ghemul chiar un pic mai jos. Cred ca l-a impins sita libera sus.
Nu ai cumva si ME iernati pe "horn"?
Nicolaie Astaifoaiei scrie:Adi Hodis scrie:D-ale topicului ... cica si ai mei stupi traiesc. Daaa ... nu stiu cati !.
Ca nui asculti za auzi cum rasufla ?
Se vede ca nu te pricepi.
Nicolaie Astaifoaiei scrie:alexx scrie:7Rame scrie:Nicolaie Astaifoaiei scrie:TDI scrie:Cui nu-i convine populatia la iernare, cui nu-i convine productia de pe ultimul an, sa se gandeasca foarte serios sa-si schimbe vatra. Ideal, intr-o zona fara alti stupi in jur, sau cu foarte putini stupi in jur. E solutia solutiilor, altfel pastoralul nu exista.
Oricum degeaba.
Daca ai stupi demult mor de batrani, geaba va bateti capu.
Trebuieste stupi tanari si traiesc fara sa mance atat iarna.
Am trait sa citesc si asta.
Puteti explica mai detaliat, va rog?.
......ma minunez nici eu nu am mai auzit :![]()
iar de detalii no way
Geaba te wayti si te minunezi dumeata Alexxule daca nu sti cum scrie cartile ca trebuieste sa faci roiuri tineri mai slabi ca stupi batrani sant prea tari si daca sant tari mancarea mult si gata tot ce au in ramuri. Normal !
nae scrie:Salut colega .
1-incearca sa renunti la numele de ROI la entitatile biologice care trec de 01. 09 = asa vei vedea ca e slab, adica SLABA =familia ; in acest caz ori o desfiintezi ori o intaresti .
2- in conditiile anului '14 sa-ti moara de FOAME la 23.12 = mergi imediat si da-ti un pumn in nas; daca ma asculti inseamna ca te doare si anul acesta o sa le hranesti , daca nu ,NU (si ma injuri).
![]()
3-IMEDIAT pune o TURTA , sau rama = nu intra de umeri?, ii tai si la primavara bati cate un cui pt sprijin dar ii salvezi![]()
IMEDIAT = inca din 23.12 ; o faci pt tine nu pt mine .
Salut .
cristi.ms scrie: 1.ok:)
2. am dat cu capul de perete e ok asa?:)) miere mai au pe rame inspre spatele stupului,dar...se vor duce sau nu pe ea?? asta e dilema mea:)
3.intre rame si podisor e doar 1 cm si...oricum as impinge-o nu incape:) de aceea am dat varianta sa pun rama culcata peste cuib, practic in cat si podisorul,evident, peste cat....ar fi o problema? multumesc!
jenica67 scrie:Pui doua bete peste rame si rama cu miere peste cele doua betisoare. Apoi pui catul dar invers, ca rama sa iti intre degajarile ramelor, apoi mai pui doua bete, un carton sau un polestiren si material izolator, apoi capacul. Da si o gaura centrala in rama, sa aiba acces la ambele fete. Succes !
Closcutz scrie: asezi turta, te duci la biserica si aprinzi o lumanare si poate se mai vestejeste ,,morcovul"!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 17 vizitatori