Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Distanta stupinei de localitati/vecini

Mesajde joohny » 27 Ian 2015, 15:30

Va salut.Este numai o initiativa deocamdata.Inca nu este votata si abia peste citeva luni daca ajunge sa se voteze.Am mai inteles ca nu o sa se voteze.Sanatate.
joohny

Mesajde reformistul » 27 Ian 2015, 15:52

joohny scrie:Va salut.Este numai o initiativa deocamdata.Inca nu este votata si abia peste citeva luni daca ajunge sa se voteze.Am mai inteles ca nu o sa se voteze.Sanatate.

Si parlamentarii de Vaslui au primit scrisori "de dragoste" din partea mea pe tema asta. Si cei din Bacau, Neamt, Suceava, Botosani, Galati, Vrancea, etc..

Acum trecand de la una la alta: am primit raspuns de la o parte dintre ei. Unii mi-au solicitat amendamente ca tot se va discuta pe fondul legii. Deci va astept cu propuneri concrete: articol, alineat, continutul care si sub ce forma trebuie modificat. Mai mult de atat nu pot face de unul singur. Sanatate tuturor. :)
reformistul

Mesajde lucky5strike » 27 Ian 2015, 18:00

Eu zic sa solicitam inghetarea articolului 13.

Si nici un proiect de modificare la legea 383 sa nu se execute fara discutii prealabile cu asociatii sau grupuri reprezentative.

Cica nota de fundamentare... au cumva impresia ca noi suntem acciza la motorina, s-o umfle cum vor?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 27 Ian 2015, 18:01

Au stat vreodata cu rama in mana, domnii delegati ai poporului?

Propun in cunostinta de cauza?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde valter » 27 Ian 2015, 21:17

eu cred ca trebuie sa pregatim o strategie...mai buna decat cea de la impunerea impozitului pe veni...unde am mers in bermude ori sort.

Nu va puteti imagina ce este in sufletul unui apicultor atunci cand se intempla un incident... care cica'' li se rupe lu' nea Psd''.

Romania are cei mai multi analfabeti...din statistici. V-a avea din ce in ce mai multi...si in genere rau intentionati.

Sunt multe variante:
-sa-dam jos de la putere pe astia...si sa vina altii(pnl) cu neonicotinoide , OMG la scara nationala;
-sa mutam stupii pe luna;
-sa facem pastoral toti si scadem incarcatura pe intravilan;

Singura solurie este educatia si acceptarea disconfortului pe care-l genereaza prezenta albinei, oilor, vacilor, celor din jur si sa imitam UE...unde stupii stau in curte fara restrictii.

ps. Daca sunt dat afara din intavilan cu albina... simultan, concomitent si in acelasi timp sa fie dati afara si cei cu mai mult de doua vaci, zece porci, cinci zeci de oi... mai mult de atat sa li se asigure fiecaruia un amplasament.
Ia zi nea PSD e fezabila...si v-am votat... rupemeas mana cu un cat de miere produsa in pastoral.
Ultima oară modificat de valter pe 27 Ian 2015, 21:23, modificat 1 dată în total.
valter

Mesajde Gheară Tăinuită » 27 Ian 2015, 21:22

reformistul scrie:
joohny scrie:Va salut.Este numai o initiativa deocamdata.Inca nu este votata si abia peste citeva luni daca ajunge sa se voteze.Am mai inteles ca nu o sa se voteze.Sanatate.

Si parlamentarii de Vaslui au primit scrisori "de dragoste" din partea mea pe tema asta. Si cei din Bacau, Neamt, Suceava, Botosani, Galati, Vrancea, etc..

Acum trecand de la una la alta: am primit raspuns de la o parte dintre ei. Unii mi-au solicitat amendamente ca tot se va discuta pe fondul legii. Deci va astept cu propuneri concrete: articol, alineat, continutul care si sub ce forma trebuie modificat. Mai mult de atat nu pot face de unul singur. Sanatate tuturor.

un prilej la îndemână ar fi la slobozia..
la târgul apicol de la slobozia din 05-07 februarie..
mai precis în data de 05
poate vin delegaţii ale asociaţiilor de apicultori (alea multe şi mărunte şi cu ochii doar după fonduri ......şi nu după fondul problemei)..
poate vin sindicatele...
poate vine aca..
poate vin apicultorii interesaţi....
fiindcă e foarte probabil să vină şi reprezentanţii madr... :o
să ne spună, printre altele...
de ce pndr va începe, în cel mai fericit caz, în trimestrul II din 2015 :oops:
cu toate că se numeşte 2014 - 2020..
de ce apia nu are terminate formularistica şi procedurile de decontare pentru motorină :oops: ...
deşi hg 1170 stabileşte clar termenul până la care să fie gata
şi mai ales, care este poziţia madr faţă de chestia asta cu consiliul local :roll: ..

revin cu o idee de la o postare anterioară
iniţiativa cu pricina este a unor specialişti în agricultură din psd..
unii sunt de formaţie veterinari, agronomi, economişti..
alţii sunt penali, baroni locali, traseişti,
întru-un cuvânt.... bezmeticiţi
ministrul agriculturii este pc
chiar dacă iniţiativa vine din rândul partidului aflat la guvernare...
nu e obligatoriu să fie agreeată şi de madr..
mai ales dacă madr este conştientizat că... va fi deranj..
că mai mult s-ar pierde decât s-ar câştiga
şi dacă madr care este structura de specialitate a guvernului dă un punct de vedere negativ proiectului în procedura legislativă...
guvernul va fi nevoit să-l adopte
iar lucrurile vor merge într-o direcţie favorabilă apicultorilor...

la urma urmei are şi micul agricultor un cuvât de spus în guvern,
nu credeţi ?? ;)
Gheară Tăinuită

Mesajde geangu » 27 Ian 2015, 23:13

Valter are dreptate este vorba si de educatie, eu am trei vetre, pe una dintre ele nu pot sa o folosesc deoarece vecinii care au casa la 60,70 de metrii de mine nu suporta albinele. Pe o alta vatra am stupii intre case si inimeni nu zice nimic , chiar daca i mai inteapa, deoarece in acel sat foarte multi au cate 5, 10 stupi din mosi stramosi si sunt invatati cu albinele.
De asemenea nu trebuie sa ignoram nici acei stupari care trag stupii me marginea drumului si provoaca antipatii.
geangu

Mesajde tudorascu » 28 Ian 2015, 10:06

Pai cum vine asta, vecini care au casa la 60 de metri fac comentarii, si nu poti folosii vatra?!!! Atunci tu esti vinovat.
tudorascu

Mesajde Mircea_63 » 28 Ian 2015, 13:56

Valter, din pacate cred ca spre asta se tinde. Tot ce inseamna ferma, micro-ferma, sa fie scos in extravilan. Zona de locuit sa fie pentru oameni, iar cresterea animalelor sa fie in zona lor, in locuri dedicate, speciale etc Ca asta nu se va intampla neaparat maine, dar peste sa zicem zece ani, asa va fi.
Cu mici derogari pentru hobby, precum aia de stau cu porcul in casa. Ca e hobby, poate vei putea sa ai cativa stupi in gradina, dar putini si daca vecinii caraie... ai zburat.

Nu sustin si nu discut ca e bine sau rau, doar observ ca asta e tendinta pe termen lung. Ce va fi, vom vedea.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Bambucha » 28 Ian 2015, 17:00

Mircea_63 scrie:Nu sustin si nu discut ca e bine sau rau, doar observ ca asta e tendinta pe termen lung. Ce va fi, vom vedea.

Nu, nu asta ar trebui sa fie tendinta!
Daca o luam asa putem sa spunem ca suntem deranjati si de la zgomotul pe care-l fac copiii cand se joaca si deci ar trebui sa le interzicem acestora sa mai iasa afara din casa deoarece polueaza fonic :shock: unde ajungem? Hallo!?

Albina face parte din natura si din mediul care ne inconjoara, si trebuie ca atare tolerata. In tarile civilizate nici nu incape vorba de interzicerea albinelor, ele sunt peste tot tolerate atat in mediul rural cat si in mediu urban. Prin lege ele sunt dimpotriva, protejate!

Ne-am gasit noi mai cu mot sa scornim tot felul de hachite si soparle, astfel incat sa dam curs interzicerii albinelor (fiindca asta este de fapt scopul propunerii si reaua credinta din spatele acestei initiative aberante, scopul celor 10 m, stiut fiind faptul ca in Romania terenul intravilan este foarte faramitat). Ei nu domnilor (indiferent de la ce partid sunteti PSD, PC sau PNL) , cu albina trebuie sa traim, este unul din cele mai curate animale, si reprezinta un barometru al mediului in care traim.
Sub pretextul ca se pune in pericol viata oamenilor, desi se stie ca o familie de albine acopera 40 km2, aceasta propunere ambigua de amendare a unei legi functionale echilibrate, nu va face cinste! :evil:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde lucky5strike » 28 Ian 2015, 17:12

Observ pe unii care pareti a sustine ideea de vatra in extravilan.

Extravilan in satele din sud, de obicei inseamna camp deschis.

Halal!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 28 Ian 2015, 17:13

S-au aprobat in '07-'13 atatea mii de proiecte pe apicultura... mara majoritate inca in derulare. La semnare, conditiile cerute au fost indeplinite..

Sa acceptam schimbarea regulii in timpul jocului?

S-o creada ei...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 28 Ian 2015, 17:33

Orice schimbare sau adaugire/completare la un proiect cu fonduri europene in derulare costa de la 200 la 600 RON :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kiloz » 28 Ian 2015, 20:42

Lucrurilor bine facuta! Noi avem de ros osul celor zece metrii,iar pndr si neonicotoniodele trec fara observatii!

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat în data de 26 ianuarie 2015 la Reuniunea Consiliului Uniunii Europene Agricultură şi Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles. Din delegaţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a făcut parte și George Octavian Turtoi – secretar de stat.
Cea mai importantă discuție pe care am avut-o cu comisarul Phil Hogan s-a referit la stadiul în care se află negocierile privind aprobarea PNDR 2014-2020. Sigur că nu avem așteptări privind aprobarea oficială a Programului în acest moment, pentru ca acest lucru nu se va întâmpla până când nu va fi aprobat bugetul la nivel european, dar în luna martie 2014 vom avea o aprobare ”neoficială”, până atunci România având posibilitatea să deschidă pe răspunderea statului membru anumite măsuri – cele de investiții și cele pentru tinerii fermieri. Ne-am angajat în fața fermierilor că le vom pune la dispoziție fonduri europene din primele luni ale anului și vrem să ne ținem de promisiune”, a declarat ministrul Daniel Constantin.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde adytza » 29 Ian 2015, 13:56

Bambucha scrie:
Mircea_63 scrie:Nu sustin si nu discut ca e bine sau rau, doar observ ca asta e tendinta pe termen lung. Ce va fi, vom vedea.

Nu, nu asta ar trebui sa fie tendinta!
Daca o luam asa putem sa spunem ca suntem deranjati si de la zgomotul pe care-l fac copiii cand se joaca si deci ar trebui sa le interzicem acestora sa mai iasa afara din casa deoarece polueaza fonic :shock: unde ajungem? Hallo!?

Albina face parte din natura si din mediul care ne inconjoara, si trebuie ca atare tolerata. In tarile civilizate nici nu incape vorba de interzicerea albinelor, ele sunt peste tot tolerate atat in mediul rural cat si in mediu urban. Prin lege ele sunt dimpotriva, protejate!

Ne-am gasit noi mai cu mot sa scornim tot felul de hachite si soparle, astfel incat sa dam curs interzicerii albinelor (fiindca asta este de fapt scopul propunerii si reaua credinta din spatele acestei initiative aberante, scopul celor 10 m, stiut fiind faptul ca in Romania terenul intravilan este foarte faramitat). Ei nu domnilor (indiferent de la ce partid sunteti PSD, PC sau PNL) , cu albina trebuie sa traim, este unul din cele mai curate animale, si reprezinta un barometru al mediului in care traim.
Sub pretextul ca se pune in pericol viata oamenilor, desi se stie ca o familie de albine acopera 40 km2, aceasta propunere ambigua de amendare a unei legi functionale echilibrate, nu va face cinste! :evil:

Foarte corect tot ce ai spus. Subscriu in integralitate. Ai redat esenta acestei incercari marsave de schimbare a legii. Si mai trist este faptul ca au aparut deja printre noi apicultori care se pare ca le convine modificarea. Cica, dupa socotelile lor,spera ca vor ramane mai putini apicultori,astfel vor fi mai putini in pastoral si nu vor mai fi calcati pe bombeuri. :shock:
adytza

Mesajde paul » 03 Feb 2015, 22:48

M-am intalnit astazi (intamplator) cu unul dintre initiatorii acestui proiect . I-am explicat in linii mari cum sta treaba, a manifestat bunavointa si ma asteapta zilele urmatoare(vineri, sambata) la cabinetul de parlamentar pentru ... clarificari ! Partea proasta-i ca nu stiu cum sa-mi fac timp . Vineri program prelungit la serviciu (pana la orele 20), sambata sedinta, care de regula se intinde tot pana in jurul orelor 19-20 ! Doar in pauza de masa daca trag o fuga . ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA