de Mishu05 » 30 Ian 2015, 02:32
Noroc,
Acum multi ani am sesizat chestia asta pe anunturile de masini mici, automobile. Vw, Skoda, Audi, Bmw. In germania 5000e , la noi 4000e si cu dotari mai multe si km mai putini. Explicatiile erau:
- luau masini lovite , le reparau si le vindeau. pret extrem de mic la achizitie
- km dati inapoi ( asta era 100% adevarat, nu incape discutie, nu exista masina cu km reali vanduta de samsari)
- negociere extrema cu proprietarii in germania, tiganie practic. scoteau pret foarte-foarte bun, nu conta cum puneau problema, pretul mic sa fie.
La exemplele date de tine cu vw transporter: sunt masini vechi, luate pe nimic, aranjate ( vopsite) sa arate cat de cat ok , sa placa ochiului. Poti sa ai noroc, poti sa nu.
Mic exemplu personal: skoda octavia din 2001, impecabila, 2700e luata de la samsar dar parea om ok , curtea plina de masini in bucuresti.totul ok.
Dupa 2 luni crapa cutia de viteze. Cand o desfacem, sudata o roata mare dintata, chestie clar facuta in romania, nu in germania. Cost cutie SH 200e+ manopera aferanta . Merge si acum dupa aproape 1 an si in afara de chestia asta nu pare sa fie altceva in neregula.
Explicatia mea ( eu zic adevarata dar poate ma insel desi nu cred). Masina respectiva era "stricata", neamtul a dat-o pe nimic fiind cutia stricata si o cutie noua + manopera costand mult. Masina a fost adusa pe platforma. Probabil a dat pe ea maxim 1000-1400e si a dat-o cu 2700. Buba e alta:
- sudura respectiva a fost facuta cu picioarele. Erau cateva puncte, suprafata destul de mare, se putea face bine si mai tinea ani de zile. Nimic nu i-a impiedicat sa o faca corespunzator, daca tot au desfacut-o si apoi au montat-o la loc. Insa stilul romanesc de a face lucrurile pe jumatate s-a manifestat din plin.
La autoutilitare..uite-te te rog la modelul ala in germania sa vezi cum arata toate si la ce pret. Sunt ruginite cu uzura foarte pronuntata. Ei le aduc "vrac" le aranjeaza sa arate bine si daca motorul /cutia functioneaza si poti sa dai o tura cu ea..e o masina cinstita, sa zicem. Insa pregateste-te cu inca 1000e daca apare ceva ( sigur va aparea).
Singura chestie sa zicem OK ar fi ca actele in general sunt in regula. Baietii cu asta se ocupa de ani de zile si nu isi dau cu firma in cap pentru cateva sute/mii de euro. Fac si ei un ban pentru ca exista nisa asta ( care nu e nisa deloc, e foarte mare) in Romania a oamenilor care nu isi permit SH de 8-12 000e ( sau mai mult in cazul camioanelor si autoutilitarelor mai mari) si nici macar 4-5000e. Asa ca se vand si la 1500-3000e.
Ca idee generala cu cat e mai ieftina cu atat e mai bine sa fii un om norocos.