Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde Jean Valjean » 30 Ian 2015, 01:14

Ma tot uit de ceva vreme , ca sa-mi fac o ideee cu privire la posibilitati, dupa o masina cu care sa-mi pot transporta stupii. Ceva ieftin, care sa nu coste mult intrtinerea , cu care sa pot transporta maxim 40 de stupi/transport.

Cautand, am dat si peste anunturile astea:
http://www.tocmai.ro/vw-t4-price-motor-1900-cc-1993-21611882.html?utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouse-retargeting
http://www.tocmai.ro/vw-t4-lada-3m-1900-disel-21444631.html

Ce nu inteleg eu: cum naiba e posibil ca astia sa vanda o masina ca asta, adusa din afara, la 1500 de euro, in conditiile in care pe site-urile de afara sunt la preturi cel putin egale?
Adica, cu cat sa fi luat acesti samsari masina din aafara astfel incat, dupa ce adauga costurile de transport sa o poata vinde la 1500 € ?
Sau cat de mic sa fie adaosul?
Sa fie oare vreo problema cu actele? Sau cu functionarea lor? Cunoaste cineva fenomenul, mersul lucrurilor, dedesubturile afacerii, ca sa ma lamureasca si pe mine?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde petru71 » 30 Ian 2015, 01:34

Jean Valjean scrie:Ma tot uit de ceva vreme , ca sa-mi fac o ideee cu privire la posibilitati, dupa o masina cu care sa-mi pot transporta stupii. Ceva ieftin, care sa nu coste mult intrtinerea , cu care sa pot transporta maxim 40 de stupi/transport.

Cautand, am dat si peste anunturile astea:
http://www.tocmai.ro/vw-t4-price-motor-1900-cc-1993-21611882.html?utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouse-retargeting
http://www.tocmai.ro/vw-t4-lada-3m-1900-disel-21444631.html

Ce nu inteleg eu: cum naiba e posibil ca astia sa vanda o masina ca asta, adusa din afara, la 1500 de euro, in conditiile in care pe site-urile de afara sunt la preturi cel putin egale?
Adica, cu cat sa fi luat acesti samsari masina din aafara astfel incat, dupa ce adauga costurile de transport sa o poata vinde la 1500 € ?
Sau cat de mic sa fie adaosul?
Sa fie oare vreo problema cu actele? Sau cu functionarea lor? Cunoaste cineva fenomenul, mersul lucrurilor, dedesubturile afacerii, ca sa ma lamureasca si pe mine?

Jeane,
sunt doar batrane rau de tot. Nu e nici un secret. Ei le cumpara pe bani marunti. Tu le cumperi si bagi in ele de trei ori pretul in cativa ani.
Si masina pe care sa poti conta tot nu o sa ai. Stai linistit. Vrei masina decenta, cauta ceva sub 8 ani.
Si in cazul acestora exista un risc. Da' e mult mai mic.
Nu spun ca nu ai putea nimeri una putin calarita, care sa mearga ok fara investitii majore.
Da' e loterie curata... :mrgreen:
petru71

Mesajde popik50 » 30 Ian 2015, 01:39

Anunturile si preturile mi se par reale, utilitarele avand peste 20 de ani. Faptul ca au preturi similare cu masinile din tarile respective tine de faptul ca au oameni care cauta asa ceva pe la anumiti proprietari care vor sa scape de ele si le dau pe nimic. Transportul se face de cele mai multe ori pe platforma, unde intra mai multe masini si astfel se reduce mult din pretul de transport daca ar fi venit pe rotile proprii. Cred ca si comosionul este unul mic...in rest vad ca are mai multe masini de vanzare si nu cred ca are probleme cu actele.
popik50

Mesajde Jean Valjean » 30 Ian 2015, 02:16

Ca sunt batrane inteleg. Ca o masina decenta are sub 8 ani, sa zicem ca iar inteleg , desi decenta este un termen relativ - intamplarea face sa conduc la serviciu o masina de 16 ani pe care chiar ma bazez chiar daca apar, din cand in cand, mici probleme. Tocmai conducand aceasta masina mi-am dat seama ca pana la urma pentru a-ti realiza obiectivul nu e nevoie de bani multi si tehnologie recenta.

In cazul meu, si al altor apicultori de genul meu, am nevoie de o masina cu care sa fac, sa zicem, 3000 de Km pe an. Pentru ce sa bag foarte multi bani intr-o masina recenta?
In ceva recent as baga bani doar daca as folosi-o si la altceva. De exemplu, iau un Ford Transit, ma folosesc de el in pastoral, iar in rest fac transport sau il inchiriez (dau un exemplu, nu stiu daca as face asta). Nu vand nici o utilitate in a baga cateva mii de euro intr-o masina pe care sa o folosesc la cateva drumuri pe an iar in rest sa stea degeaba.

Apare in discutie si alt aspect: de ce sa-ti iei masina pentru atata lucru, cand ai putea sa o inchiriezi? Da, e o intebare buna. Insa cand inchiriezi nu vine oricine sa care stupi, nu intotdeauna atunci cand vrei tu si nu intra oricine cu masina oriunde vrei tu. Si pe termen lung, tot la banii aia ajungi.

Asa mi se pare mie la prima vedere.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Mishu05 » 30 Ian 2015, 02:32

Noroc,
Acum multi ani am sesizat chestia asta pe anunturile de masini mici, automobile. Vw, Skoda, Audi, Bmw. In germania 5000e , la noi 4000e si cu dotari mai multe si km mai putini. Explicatiile erau:
- luau masini lovite , le reparau si le vindeau. pret extrem de mic la achizitie
- km dati inapoi ( asta era 100% adevarat, nu incape discutie, nu exista masina cu km reali vanduta de samsari)
- negociere extrema cu proprietarii in germania, tiganie practic. scoteau pret foarte-foarte bun, nu conta cum puneau problema, pretul mic sa fie.

La exemplele date de tine cu vw transporter: sunt masini vechi, luate pe nimic, aranjate ( vopsite) sa arate cat de cat ok , sa placa ochiului. Poti sa ai noroc, poti sa nu.
Mic exemplu personal: skoda octavia din 2001, impecabila, 2700e luata de la samsar dar parea om ok , curtea plina de masini in bucuresti.totul ok.
Dupa 2 luni crapa cutia de viteze. Cand o desfacem, sudata o roata mare dintata, chestie clar facuta in romania, nu in germania. Cost cutie SH 200e+ manopera aferanta . Merge si acum dupa aproape 1 an si in afara de chestia asta nu pare sa fie altceva in neregula.
Explicatia mea ( eu zic adevarata dar poate ma insel desi nu cred). Masina respectiva era "stricata", neamtul a dat-o pe nimic fiind cutia stricata si o cutie noua + manopera costand mult. Masina a fost adusa pe platforma. Probabil a dat pe ea maxim 1000-1400e si a dat-o cu 2700. Buba e alta:
- sudura respectiva a fost facuta cu picioarele. Erau cateva puncte, suprafata destul de mare, se putea face bine si mai tinea ani de zile. Nimic nu i-a impiedicat sa o faca corespunzator, daca tot au desfacut-o si apoi au montat-o la loc. Insa stilul romanesc de a face lucrurile pe jumatate s-a manifestat din plin.
La autoutilitare..uite-te te rog la modelul ala in germania sa vezi cum arata toate si la ce pret. Sunt ruginite cu uzura foarte pronuntata. Ei le aduc "vrac" le aranjeaza sa arate bine si daca motorul /cutia functioneaza si poti sa dai o tura cu ea..e o masina cinstita, sa zicem. Insa pregateste-te cu inca 1000e daca apare ceva ( sigur va aparea).
Singura chestie sa zicem OK ar fi ca actele in general sunt in regula. Baietii cu asta se ocupa de ani de zile si nu isi dau cu firma in cap pentru cateva sute/mii de euro. Fac si ei un ban pentru ca exista nisa asta ( care nu e nisa deloc, e foarte mare) in Romania a oamenilor care nu isi permit SH de 8-12 000e ( sau mai mult in cazul camioanelor si autoutilitarelor mai mari) si nici macar 4-5000e. Asa ca se vand si la 1500-3000e.
Ca idee generala cu cat e mai ieftina cu atat e mai bine sa fii un om norocos.
Mishu05

Mesajde B-father » 30 Ian 2015, 16:00

eu am luat acum trei ani un transporter din 96 cu 215000 la bord si in afara deniste bucsi la electromotor nu am vut nimic de lucrat la ea
e drept ca nu am luat-o de la samsari si am dat 5000 pe ea dar si-a cam scos banii
sunt masini extrem de simple si rezistente numai ca nu poti pune prea mult pe ele ca nu tin suspensiile.
B-father

Mesajde Donbazil » 30 Ian 2015, 16:36

Jeane,
sunt doar batrane rau de tot. Nu e nici un secret. Ei le cumpara pe bani marunti. Tu le cumperi si bagi in ele de trei ori pretul in cativa ani.
Si masina pe care sa poti conta tot nu o sa ai. Stai linistit. Vrei masina decenta, cauta ceva sub 8 ani.
Si in cazul acestora exista un risc. Da' e mult mai mic.
Nu spun ca nu ai putea nimeri una putin calarita, care sa mearga ok fara investitii majore.
Da' e loterie curata... :mrgreen:[/quote]

Sal'tare!

Chestia cu "batranetea"poate tine, - da poate-i doar o poveste....Io am luat duba Mercedes, 1000 MB, cu 25 de ani vechime!.....Dar e Mercedes!....In afara de ulei ( dál bun), si motorina ( vara juma/juma cu ulei comestibil), nu am bagat numic in ea decat "talpa"...Si fac peste 10.000 de Km intr-o vara cu pastoralu'....
Sal'tare!
Donbazil

P.S. A mea are doar 370 de mii de km. Un amic, mi-a spus ca la 1.000.000 de km. i-a facut R.K. la motor - si inca-i in stare buna, deci, se poate!!!!
Donbazil

Mesajde catalin.profiri » 15 Feb 2015, 18:20

Foloseste cineva Mercedes 410 pentru stupi ? Ma poate ajuta cu ceva comentarii legate de fiabilitate, consum ?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde Closcutz » 15 Feb 2015, 18:40

Mercedes este vestita pentru fiabilitatea excelenta! Am impresia ca proapis foloseste asa ceva ;)
Closcutz

Mesajde catalin.profiri » 15 Feb 2015, 18:49

Asa e, insa a lui e simpla pe spate. 410 ar avea roti duble.
Este construita pentru MMTA 4600kg, in general detarata la 3500 la noi. Din aceste 2 motive intreb daca aveti idee de consum.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde mausica » 15 Feb 2015, 18:56

Mai mult de 15% nu are cum sa ia.De obicei astea cu dublu ia mai mult ca si cele pe simplu(e logic).Eu pe simplu la un drum de Ungaria incarcat cu 1,300kg stau in 9,2% mers 80-100 km/h
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde CristianBee » 15 Feb 2015, 19:00

Consuma putin mai mult decat un LT 35 care este simplu pe spate deci cam pana in 15 % incarcata . A mea este cu 5500 kg si consum incarcata 12-13 % pe dealuri si maxim a 4-a . In rest daca este goala 8-9 % .
CristianBee

Mesajde CATALIN » 15 Feb 2015, 19:01

incarcat cu 1,300kg stau in 9,2% mers 80-100 km/h

un consum exagerat...ce masina ai?MERCEDES :roll:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde mausica » 15 Feb 2015, 19:06

CATALIN scrie:
incarcat cu 1,300kg stau in 9,2% mers 80-100 km/h

un consum exagerat...ce masina ai?MERCEDES :roll:

Parerea ta,crezi nu crezi asta e,nu te obliga nimeni.Asta e consumul scos la ultimul drum in toamna la unguri,unde nu sunt dealuri,munti doar drum drept si mers constant .E vb despre un Transit ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde CATALIN » 15 Feb 2015, 19:37

.E vb despre un Transit ;)

unul detin si eu...din 96batran...dublu pe spate basculabil
in afar cu peste 2 tone abea daca sare de 7,5...motor 2400 fara turbo
pai acum astia mai noi sa manance mai mult? si simple?si cu turbo? si 80-90la ora?deloc fortat!!!
era doar o parere
imi cer scuze pt interventie...
ps.acum mai e vb si de sofer ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Closcutz » 15 Feb 2015, 19:48

CATALIN scrie:
.E vb despre un Transit ;)

unul detin si eu...din 96batran...dublu pe spate basculabil
in afar cu peste 2 tone abea daca sare de 7,5...motor 2400 fara turbo

Mai taie un pic din ele... Eu am Renault Master simpla pe spate, din 2007, motor 2500, 150cp si bate spre 9%. De cele mai multe ori nu merg cu cine stie ce greutate, dar cam ala e consumul. Daca as merge numai pe autostrada poate ar fi un pic mai mic, poate :?
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE