reformistul scrie:ghitacusman scrie:logic ar fi ca cei neafiliati sa-si ridice carnetul de la medicul veterinar in raza caruia se afla .
Asa am propus si eu si sa se stabileasca prin lege cat costa acest carnet sa nu se faca abuzuri

Având în vedere importanţa subiectului dezbătut ,mă prevalez de logarea rămasă,cu scuzele de rigoare. Părerea mea este : !. Formularea nouă a articolului 2 şi anume...cu respectarea legislaţiei în vigoare...lasă legea în aceeaşi confuzie
(lucru pe care toţi ni-l dorim eliminat) şi anume: --rezolvarea propusă pentru carnetul de stupină este corectă. Legea va avea efect ulterior publicării în Monitorul Oficial.Dar toate celelalte în vigoare(ordine,hotărâri) vor face trimitere la asociaţii,
în acest sens modificarea fiind insuficientă ( a se vedea ord.119 ,cu modificări,şi celelalte).La sistemul unitar de identificare a stupilor trebuie întrerupt lanţul apicultor - asociaţie -ANZ.Formularea din lege ,în baza Constituţiei,trebuie să permită,fără modificări ulterioare,ca apicultorul neasociat să poată lua (aşa cum s-a propus mai sus) carnetul de stupină de la medicul veterinar,iar identificarea stupilor să se facă direct apicultor - ANZ,prin modificarea metodologiei,şi anume:
în locul numărului asociaţiei,să fie nr.999 pentru apicultori neasociaţi.Alte propuneri : -Art.12/3 În locul sintagmei ...apicultorul solicită formei asociative autorizaţia..să fie trecută sintagma --apicultorul solicită comisiei judeţene de pastoral.
Art.3. Să fie facută următoarea completare...Stupinele deplasate în pastoral vor fi identificate direct prin apicultor ,în cazul stupinelor păzite,şi după un panou......în cazul celor nepăzite. Aşa cum s-a mai spus,la art.4/1 distanţa nu corespunde cu cea de la art.13/1 din lege.