de jenica67 » 11 Mar 2015, 09:05
Am vazut pozele tale puse si pot sa spun ca si eu am observat mierea zaharificata intr-o iarna, la o familie mai slaba, dar cauza eu nu o pun pe seama siropului de zahar invertit, deoarece eu tin siropul in atelier care nu este inchis 100 % si este exact aceiasi temperatura ca afara. Desi a trecut iarna siropul 2:1,nu are nici un cristal in el, sa zici ca ar avea tendinta de cristalizare. Siropul il face sotia mea si il face cu 8-10 feluri de ceai din cele folosite la protofil. Nu am observat nici o data probleme, dar la cate tipuri de zahar au aparut, nu pot eu sa garantez ca totul este ok. De altfel Gica ne-a spus sa folosim numai zahar cristal. De aceia am mai spus, ca nu incerc sa conving sa se foloseasca obligatoriu siropul invertit. Dar cand se spun atatea prostii despre acesta si mai aduce si prejudicii la imaginea regretatul Gica si aud asta de la cineva, care nu recomanda folosirea siropului invertit, iar lui i-au murit albine din lipsa de hrana, chiar ca nu mi se pare in masura sa dea sfaturi. Problema noastra ca cu internetul asta se scriu tot felul de prosti, cele mai multe nesemnate, iar unii le iau de bune. Prostia cu invertirea siropului cu 1 kg zahar, 150 de ml apa si 1 ligurita de sare de lamaie, au vazut-o si eu in La Taifas, dar luam totul de bun ?? Ati vazut ca a avut cineva curajul, sa isi puna semnatura pe asa o prostie, ca sa o sustinem ??