In pagina 2 este mentionat ca HMF si PH corespunde cerintelor (nu se mentioneaza valoarea):
http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=9&t=643&start=16
Aici se combate articolul din scanarile de la pag 2 unde se mentiona folosirea a 2g de sare lamaie la 1kg zahar.
Nu este nimic de lamurit referitor la articol.Sau mai bine zis asa nu prea trebuie facut.2 grame de sare de lamaie coboara PH-ul solutiei catre cifra 2.Nectarul si mierea au PH=4,5 - 5,5.Referitor la HMF au fost facute analize si a corepuns."
Un alt citat:
"Personal am facut tone si tone de zahar invertit.Ininte de '89 veneau cei de la ACA cu masina,luau mierea si-ti lasau zaharul.Cum era pe atunci,zaharul se termina repede si multi il primeau prin noiembrie cand aparea cel din noua recolta.Asa a fost pusa la punct aceasta reteta pe atunci,de nevoie."
"In urma unei discutii pe forumul vechi cu colegul Valter am preparat un astfel de concentrat invertit pe care l-am pastrat 15 luni.Nu a cristalizat in acest timp."
Am un borcan cu sirop nediluat pe balcon fara urma de cristalizare, nici pe rame nu am observat cristalizare...