Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: D'ale lui State

Mesajde State » 16 Feb 2015, 23:22

Atelierul bostinarului

Imagine

Excelenta fotografie! :)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde State » 07 Mar 2015, 18:10

O LECTIE DE VIATA
State

Mesajde State » 12 Mar 2015, 23:47

O capra in viata

O dimineata ca oricare alta...Aceleasi obiceiuri, acelasi ritm, etc. Ieri m-am trezit putin mai obosit si am zis ca-i bine sa beau cafeaua acasa, chiar daca intarzi 5-10min la treaba. Din alea 10min s-a facut aproape o ora. Chiar si eu mi-am zis in gand ca nu-i a buna, trebuie sa plec ca am multe de facut. Sa recuperez din timp, mi-am propus sa merg pe centura ca ajung mai repede.
Din Militari pana pe centura nu fac mult, asa ca m-am oprit in prima benzinarie sa mai iau o cafea si un pachet de tigari. Acum si cu 5 minute in sus sau in jos, oricum am intarziat..
Inca adormit, cu tigara in bot si cu cafeaua in poala, am reusit sa ma apropi de centura, dupa vreo 5 minute de stat la coada la iesirea spre Domnesti. Un militian "facea" ordine. Dar o facea praf...
La trecerea peste calea ferata s-a dus p**** de suflet si cafeaua, direct pe blugi. Asta urma sa fie ziua mea nasoala....nu ca n-as avea destule.
De nervi mai scot o tigara. Deja ma uitam pe harta in gand dupa o benzinarie. Daca nu mi se ridica acul la cafea, vad alb-negru si cu purici.
N-am reusit sa merg 10km ca dintr-o data ma simt nevoit sa trag stanga de volan, intrand pe contrasens, evitand un caine. :shock:
In clipa aia am crezut ca l-am luat sub roti dar la ce denivelari sunt pe centura, oricum nu-mi dadeam seama prea bine. Ma uit in oglinda si vad cainele topaind pe mijlocul soselei. Iar :shock:
Bai sa-mi bag, ala este iepure si cred ca l-am calcat de sare asa ca prostul.
Pun avariile, trag pe dreapta, cobor, pun mana la frunte si ma uit ca prostul dupa iepure. Deja ma gandeam ce pot sa-i fac. Ori il tai sa nu se chinuie, ori il duc la veterinar.
Iepurele nicaieri.
A scapat inseamna, a luat-o pe camp...
Deja nervii erau intinsi ca fasolea pe arac, nu pot sa explic in cuvinte ce temperatura aveam. Imi venea sa ma intorc acasa, mi-era ca daca toata ziua imi merge asa..e nasol. Si vorba aia, aveam niste treburi de nu stiam cum sa le gasesc rezolvarea.
Brusc aud goarna unui TIR. Iar :shock:
Cand ma uit, iepurele pe mijlocul soselei din nou. N-am mai realizat, am actionat din instinct cred. Am rupt-o la fuga dupa el pe mijlocul soselei. O mana o tineam intinsa in spate, una in fata. Toata lumea ma claxona. Alergam ca prostul dar nu stiam unde. Nici nu mai vedeam iepurele. Dupa niste metri am cedat...m-am dat langa marginea soselei si am pus curul pe balustrada. N-am mai alergat asa din clasa a 8-a, de cand dadeam probe la sport. Ma ustura pe gat efectiv. Era a 3-a oara cand mi-am bagat toate alea in toti si in toate.
Pe partea opusa imi sare din nou in ochi. De data asta vad un IED!!! O fi de la cafea, de la alergat, de la nervi ? Ma uit in stanga, in dreapta, ma asteptam sa vad o turma, niste oi/capr, plm, ceva! Nimic!
Masinile circulau in ambele sensuri. Plm, asta e! Iar mainile intinse, semne sa opreasca, strigaturi, tot tacamul. Da-i si alearga din nou Fabiane! Cu greu reusesc sa prind iedul de un picior din spate. In momentul ala n-am mai simtit oboseala, usturime in gat, nimic, prinsesem IEDUL ! Simteam in ceafa ochii soferilor, ba unul chiar radea ca vaca la bec.
Bucuros nevoie mare ca reusisem, am luat-o usurel spre masina, cu ochii pe camp sa vad vreo stana ceva. Ma gandeam eu ca trebuie sa fie prin zona. Atunci am realizat cat am alergat, cand am vazut ca masina mea era la vreo 200m de mine.
.........................................................................................................
Pus capra in masina, ia si suna, rezolva problema acum, na!
M-am dus la prima farmacie, am cumparat biberon, lapte praf si hai pe treaba. Intr-un final am ajuns si la una din lucrari. Primul lucru cand am ajuns a fost sa cer apa calda sa fac un lapte. Asta de zic eu, undeva la iesirea din Afumati spre Urziceni, la un depozit. Se uitau saracii oameni la mine si nu intelegeau problema. Apa calda, lapte, biberon...in plm, doar nu si-o fi luat copilul cu el.
Dupa scurte lamuriri, unul imi ia biberonul din mana -Lasa tata ca stiu io, ca am avut si io din astea-. , altul -Hai sa-mi arati capra-, altul -Ma lasi sa-l scot sa facem poze?-

Mai baieti, uitati, astea sunt cheile, in fata langa scari e masina, capra e in fata la picioare. Faceti ce vreti, spalati-o, taiati-i unghiile, puteti sa-i puneti si bigudiuri, numai spuneti-mi unde e aparatul ala sa-mi iau o cafea!
..........................................................................................................

Am scurtat cat am putut. Peripetii au fost mai multe....

Sa ma pomeniti, uitati capra mea de oras:

Imagine
State

Mesajde mellis » 13 Mar 2015, 00:04

Frumoasa poveste,
la cum a inceput povestea si ziua ma gandeam ca este vorba de alta capra ;)
deci ziua nu a fost chiar asa rea, avem o poveste nastrusnica si o capra foarte faina (sa vedeti cand se va urca pe dulp ;)).
Sa o stapaniti sanatos, chiar este draguta...
A meritat osteneala sa o salvati...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde daffid mihailov » 13 Mar 2015, 00:35

o vezi pe youtube cu cateva milioane de vizualizari.
animal de companie.
simpatic rau! :D
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde nicus » 13 Mar 2015, 01:01

Parca iti seamana putin, cum "il/o cheama" ?
Mi aduc aminte pe vremea cand locuiam in Bucuresti am avut cam aceleasi trairi numa ca se desfasurau pe la Titan.. ;)
Iar obiectul de studiu era un iepuras ce trebuia sa l predau la destinatar .. si care brusc nu s a mai "indurat" de noi.
Cam scumpi pampersii de iepuri ..nu stiu astia de capre cum sunt :lol:
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde stefanmadalin » 13 Mar 2015, 01:08

Ti-ai bagat dracu-n casa :D :lol:
Fumoasa poveste!
stefanmadalin

Mesajde State » 13 Mar 2015, 01:45

mellis scrie:Frumoasa poveste,
la cum a inceput povestea si ziua ma gandeam ca este vorba de alta capra
deci ziua nu a fost chiar asa rea, avem o poveste nastrusnica si o capra foarte faina (sa vedeti cand se va urca pe dulp.
Sa o stapaniti sanatos, chiar este draguta...
A meritat osteneala sa o salvati...

Multumesc! Hai sa ne tutuim zic.
Adevarul e ca o capra te pune pe picioare cateodata, dar pe centura niciodata. 8-)
Eu nici acum nu realizez ce noroc a putut avea capra asta. Cand vedeam TIR-ul ca trece pe langa ea inchideam ochii. Iti dai seama de cate ori m-am impiedicat alergand.

daffid mihailov scrie:o vezi pe youtube cu cateva milioane de vizualizari.
animal de companie.
simpatic rau!

Daca eram singur, poate ca exista sansa sa apar pe la tv cu treaba asta. Am si alte animale in casa iar o capra era fix ce-mi lipsea. In orice caz, mediul ei trebuie sa fie cu totul altul, asta daca intr-adevar iubesti animalul. A mea, sau mai bine-zis A NOASTRA, va merge langa alte doua iedute la socrii mei. Sotia mea s-a atasat foarte mult de ea(si invers) si chiar daca i-as gasi stapanul nu as mai da-o inapoi. O platesc si o pastram. Ne urmeaza exact cum face cainele nostru. Da din coada(bucurie) de cate ori ne vede. Sare in pat peste noi sa ne jucam cu ea. Ii place sa fie mangaiata si scarpinata mai rau decat o pisica. Etc. Va muri de batranete cu siguranta.

nicus scrie:Parca iti seamana putin, cum "il/o cheama" ?
Mi aduc aminte pe vremea cand locuiam in Bucuresti am avut cam aceleasi trairi numa ca se desfasurau pe la Titan..
Iar obiectul de studiu era un iepuras ce trebuia sa l predau la destinatar .. si care brusc nu s a mai "indurat" de noi.
Cam scumpi pampersii de iepuri ..nu stiu astia de capre cum sunt :lol:

Noi i-am spus Codita, de la faptul ca da din tentativa aia de coada de fiecare data cand ne vede sau ne aude. Este o mandrete de ieduta. Daca avea si coarne imi semana si mai mult. :D

stefanmadalin scrie:Ti-ai bagat dracu-n casa :D :lol:
Fumoasa poveste!

Multumesc!
Sa stii ca nu-i asa. Am citit pe internet despre rasa asta cu urechi scurte(ciula), care de fapt ar fi o rasa spaniola -La Mancha. Citeam in descrierea lor ca sunt foarte blande, jucause, calme si ca adora sa fie rasfatate. S-a potrivit exact la capitolele astea.
Uite cum arata urechile. Probabil ca le cunosti mai bine.
Imagine
State

Mesajde BRUMITA » 13 Mar 2015, 10:13

Dupa poza de la avtar e clar ca aveti stofa de povestitor. ;)
Ati inveselit ziua la multi. Sa va traiasca CODITA . :lol: :lol: :lol:
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde mellis » 13 Mar 2015, 10:28

Daca ar putea vorbi saraca, multe ar mai spune..citind povestea am vazut filmul intamplarii - alergand si gafaind printre masini...o situatie tragico-comica..
Povestea imi aminteste de "oaia din copilarie - Anisoara", bunicul, ca si tot satul aveau cateva zeci de oi, pe langa mieii care ii duceam mereu in casa sa-i incalzim ;), una din ele imi va ramane mereu in suflet, pe numele ei Anisoara. A fost crescuta cu biberonul din cauza ca mama ei a decedat la nastere, si a ramas foarte atasata de noi. Ciobanul satului lua oile dimineata si le ducea la pasune, iar seara le aducea inapoi. De la zeci de metrii daca o strigam - lasa turma in urma si venea in fuga spre noi sa o imbratisam, mereu vesela ca un catel. O asteptam mereu cu ceva bunatati. A murit de batranete din cate stim, sau parca a mancat-o lupul ;(...
Este o norocoasa, Norocoasa Codita..sa va bucurati de ea..
Ma gandesc cat iubesc unii animalele, si ce sunt dispusi sa faca pentru ele, iar altii ...
Multa sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde liviutzbogos » 13 Mar 2015, 20:38

Statica, ori o duci cat mai repede la tara, ori iei lapte de la taran. Lapte praf am dat si eu la miei - am si eu oi si una dintre ele nu a avut lapte si m-am chinuit sa fiu eu oaia... dar am fost berbecul - si nu le place. Defapt le place dar nu le face bine. Ala de care zic o murit de tanar saracu'. Acu' eu i-am dat lapte praf pt vitei, cica este si lapte praf pt miei. Cu ala nu am incercat, nu stiu ce sa zic.
Na, acu' vezi tu ce si cum. Sa va traisca si sa fie sanatoasa si la anul sa faca trei iezi cucuieti :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde ionut iasi » 13 Mar 2015, 22:17

[quote="State"][quote="mellis"]

Multumesc!
Sa stii ca nu-i asa. Am citit pe internet despre rasa asta cu urechi scurte(ciula), care de fapt ar fi o rasa spaniola -La Mancha. Citeam in descrierea lor ca sunt foarte blande, jucause, calme si ca adora sa fie rasfatate. S-a potrivit exact la capitolele astea.
Uite cum arata urechile.

Salutare nea State da aduce ce La Mancha dar doar la urechi,la colorit mai putin si sa stiti ca si ale noastre carpatine sunt cu urechile scurte(ciute)si in special se cauta tapii sa fie asa ca cica s-ar transmite caracterul lactogen al mamei lui....deci ar fi un semn ca ar fi buna de lapte :D dar pana acolo dai matale lapte neaparat caldut din ala special(lapte praf) pt miei/capre si grija mare sa nu o ,,scapi,, in diaree ca e naspa la varsta care o are .Toate cele bune si sa te bucuri sanatos de ea.

PS. Nu a inceput sa faca echilibristica pe marginea mobilei? :lol:
ionut iasi

Mesajde gigibecalul » 13 Mar 2015, 22:27

Ar fi trebuit să denumești altfel povestirea... ”De-a capra pe centură” ar fi sunat mai bine!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde MyBees » 13 Mar 2015, 23:29

State, daca dai de-o vaca la primul drum, ai rezolvat si cu alaptatul... :)
(si asta tot gasit era...)

Imagine
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde petru71 » 16 Mar 2015, 01:17

Fabian,
lasa un pic invertirea zaharului si zi ceva de caprita.
Ca de zahar invertit e plin mos goagle, da' de pui de capra capturat eroic pe centura capitalei mai putin... :mrgreen:
Faina treaba ai executat !
Numai bine !
petru71

Mesajde iulians » 21 Mar 2015, 11:57

Iulia Albu cu gaina si State cu capra!!!! Cum le potriveste Dumnezeu pe toate!
iulians

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?