O capra in viataO dimineata ca oricare alta...Aceleasi obiceiuri, acelasi ritm, etc. Ieri m-am trezit putin mai obosit si am zis ca-i bine sa beau cafeaua acasa, chiar daca intarzi 5-10min la treaba. Din alea 10min s-a facut aproape o ora. Chiar si eu mi-am zis in gand ca nu-i a buna, trebuie sa plec ca am multe de facut. Sa recuperez din timp, mi-am propus sa merg pe centura ca ajung mai repede.
Din Militari pana pe centura nu fac mult, asa ca m-am oprit in prima benzinarie sa mai iau o cafea si un pachet de tigari. Acum si cu 5 minute in sus sau in jos, oricum am intarziat..
Inca adormit, cu tigara in bot si cu cafeaua in poala, am reusit sa ma apropi de centura, dupa vreo 5 minute de stat la coada la iesirea spre Domnesti. Un militian "facea" ordine. Dar o facea praf...
La trecerea peste calea ferata s-a dus p**** de suflet si cafeaua, direct pe blugi. Asta urma sa fie ziua mea nasoala....nu ca n-as avea destule.
De nervi mai scot o tigara. Deja ma uitam pe harta in gand dupa o benzinarie. Daca nu mi se ridica acul la cafea, vad alb-negru si cu purici.
N-am reusit sa merg 10km ca dintr-o data ma simt nevoit sa trag stanga de volan, intrand pe contrasens, evitand un caine.
In clipa aia am crezut ca l-am luat sub roti dar la ce denivelari sunt pe centura, oricum nu-mi dadeam seama prea bine. Ma uit in oglinda si vad cainele topaind pe mijlocul soselei. Iar
Bai sa-mi bag, ala este iepure si cred ca l-am calcat de sare asa ca prostul.Pun avariile, trag pe dreapta, cobor, pun mana la frunte si ma uit ca prostul dupa iepure. Deja ma gandeam ce pot sa-i fac. Ori il tai sa nu se chinuie, ori il duc la veterinar.
Iepurele nicaieri.
A scapat inseamna, a luat-o pe camp...Deja nervii erau intinsi ca fasolea pe arac, nu pot sa explic in cuvinte ce temperatura aveam. Imi venea sa ma intorc acasa, mi-era ca daca toata ziua imi merge asa..e nasol. Si vorba aia, aveam niste treburi de nu stiam cum sa le gasesc rezolvarea.
Brusc aud goarna unui TIR. Iar
Cand ma uit, iepurele pe mijlocul soselei din nou. N-am mai realizat, am actionat din instinct cred. Am rupt-o la fuga dupa el pe mijlocul soselei. O mana o tineam intinsa in spate, una in fata. Toata lumea ma claxona. Alergam ca prostul dar nu stiam unde. Nici nu mai vedeam iepurele. Dupa niste metri am cedat...m-am dat langa marginea soselei si am pus curul pe balustrada. N-am mai alergat asa din clasa a 8-a, de cand dadeam probe la sport. Ma ustura pe gat efectiv. Era a 3-a oara cand mi-am bagat toate alea in toti si in toate.
Pe partea opusa imi sare din nou in ochi. De data asta vad un IED!!! O fi de la cafea, de la alergat, de la nervi ? Ma uit in stanga, in dreapta, ma asteptam sa vad o turma, niste oi/capr, plm, ceva! Nimic!
Masinile circulau in ambele sensuri. Plm, asta e! Iar mainile intinse, semne sa opreasca, strigaturi, tot tacamul. Da-i si alearga din nou Fabiane! Cu greu reusesc sa prind iedul de un picior din spate. In momentul ala n-am mai simtit oboseala, usturime in gat, nimic, prinsesem IEDUL ! Simteam in ceafa ochii soferilor, ba unul chiar radea ca vaca la bec.
Bucuros nevoie mare ca reusisem, am luat-o usurel spre masina, cu ochii pe camp sa vad vreo stana ceva. Ma gandeam eu ca trebuie sa fie prin zona. Atunci am realizat cat am alergat, cand am vazut ca masina mea era la vreo 200m de mine.
.........................................................................................................
Pus capra in masina, ia si suna, rezolva problema acum, na!
M-am dus la prima farmacie, am cumparat biberon, lapte praf si hai pe treaba. Intr-un final am ajuns si la una din lucrari. Primul lucru cand am ajuns a fost sa cer apa calda sa fac un lapte. Asta de zic eu, undeva la iesirea din Afumati spre Urziceni, la un depozit. Se uitau saracii oameni la mine si nu intelegeau problema.
Apa calda, lapte, biberon...in plm, doar nu si-o fi luat copilul cu el.Dupa scurte lamuriri, unul imi ia biberonul din mana
-Lasa tata ca stiu io, ca am avut si io din astea-. , altul
-Hai sa-mi arati capra-, altul
-Ma lasi sa-l scot sa facem poze?-
Mai baieti, uitati, astea sunt cheile, in fata langa scari e masina, capra e in fata la picioare. Faceti ce vreti, spalati-o, taiati-i unghiile, puteti sa-i puneti si bigudiuri, numai spuneti-mi unde e aparatul ala sa-mi iau o cafea!
..........................................................................................................
Am scurtat cat am putut. Peripetii au fost mai multe....
Sa ma pomeniti, uitati capra mea de oras:

Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.