Astazi a fost o zi speciala, am plecat de la servici sa onorez invitatia lui Nea Florin.
Ce pot sa spun - decat ca am trait si inca traiesc intens inceputul primaverii..o zi foarte placuta..cald, 16 grade la umbra, vant slab, perfect de lucrat in stupina...am lasat stupii mei pe alta zi - desi se mai schimba vremea..si am mers pentru prima oara in acea zona foarte frumoasa - stupina Florinelu..
Dealuri, paduri, pasuni, valuri de miei dansand vioi cu cozi spiralate si spatele incovoiat, aer curat, cer senin, liniste, zumzet, albine incarcate cu desagi de polen, albine ce se lupta sa desfaca sigiliul celulei spre o viata scaldata-n soare, in "iubirea florilor"...matci harnice si grabite sa-si intregeasca palatul, sa indeplineasca glasul "spiritului stupului"...
Multumesc Nea Florin pentru invitatie, ma bucur ca am reusit sa va vizitez;
Un om gospodar, locatie perfecta pentru albine sanatoase crescute ca odinioara, in liniste, in mijlocul naturii imbelsugate...apicultura ca la carte, stupi puternici, cules de polen sanatos, polen/pastura in rame langa puiet..
Stupii orizontali mi-au amintit de batranul apicultor ce mi-a aratat pentru prima oara din tainele mistice ale albinelor...scandurelele de deasupra deschise una cate una dezvelind frumusete de familii au facut ca timpul sa incetineasca, zumzetul sa dea continuitate momentului scaldat in soare..
Am incheiat vizita cu o plimbare peste dealurile din spatele gradinii, calcand pe urme de caprioare si mistreti, mangaind mugurii din trena primaverii...
Ca sa fie tabloul complet, am vazut la plecare prima barza de anul acesta, asezata in cuib, conduceam si nu am facut poza, dar este scrisa pe retina...
gata, declar primavara intoarsa acasa...
Sunt incarcat pentru noul an...imi este un somn dupa aerul curat cernut in soare si supradoza de oxigen

...
Multumesc Nea Florin, Multa sanatate si putere...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...