Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iubirea de albine e un zid...

Mesajde mellis » 16 Mar 2015, 00:28

Va multumesc pentru gandurile bune. In lipsa de vreme buna si activitate in stupina, ne-am pus pe rontait antenele albinelor de plus ;)..poza e mai veche dar am reluat activitatea...
Seamana pe mama dar capos ca si tata, noi suntem amandoi balante cu talerele-n vant, el varsator..
Cand ma intreaba unii/altii ce face feciorul - le raspund - ce vrea el..
Astazi vremea si cotidianul m-au lasat sa verific doar 2 roi de anul trecut...
Unul - 5 rame cu albina, a ramas majoritar pe rame 3/4; din dorinta de a trece pe ME am tot marit cuibul cu3/4...Puiet pe 4 fete, elipsa - cam 20/25 cm puiet capacit. Oua la zi; Hrana suficienta, turtele - risipa - nu le-au consumat, decat timid..
Al doilea tot 5 rame albina, rama 1/1, 5 fete aprox 25 cm cu puiet capacit. Oua la zi, albinele linistite, cara polen. Am scos o rama exterioara veche si prost cladita..
Am mai reparat partial paravanul de vant distrus de vanturile din februarie..si la doctor cu feciorul - a luat o viroza urata..se caleste..
Numai de bine...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde irina » 16 Mar 2015, 14:04

paul scrie:De regula, baietii seamana cu ... mamele ! ;)
Am ... baiat ! ;)

De regula.....poate vorbim tocmai de exceptia care confirma regula :lol:
Sa-ti traiasca! ;)
irina

Mesajde irina » 16 Mar 2015, 14:10

mellis scrie:.
Seamana pe mama dar capos ca si tata, noi suntem amandoi balante cu talerele-n vant, el varsator..
Cand ma intreaba unii/altii ce face feciorul - le raspund - ce vrea el..

Obisnuieste-te cu ideea ca o sa faca mereu ce vrea el :lol: Ca doar e varsator!Da' poti avea incredere in el,ca stie ce face ;)
irina

Mesajde mellis » 18 Mar 2015, 01:31

Irina, vorbesti in cunostinta de cauza, am sa cer sfaturi cand vine momentul - de la profesionisti ;)
Eu am ochii caprui, sotia verzi spre galben ;), el albastru senin..Seamana mai mult pe bunici...din 2 in 2 generatii se muta multe gene...
Multumesc de gandurile bune...
mellis

Mesajde mellis » 18 Mar 2015, 02:01

Astazi a fost o zi speciala, am plecat de la servici sa onorez invitatia lui Nea Florin.
Ce pot sa spun - decat ca am trait si inca traiesc intens inceputul primaverii..o zi foarte placuta..cald, 16 grade la umbra, vant slab, perfect de lucrat in stupina...am lasat stupii mei pe alta zi - desi se mai schimba vremea..si am mers pentru prima oara in acea zona foarte frumoasa - stupina Florinelu..
Dealuri, paduri, pasuni, valuri de miei dansand vioi cu cozi spiralate si spatele incovoiat, aer curat, cer senin, liniste, zumzet, albine incarcate cu desagi de polen, albine ce se lupta sa desfaca sigiliul celulei spre o viata scaldata-n soare, in "iubirea florilor"...matci harnice si grabite sa-si intregeasca palatul, sa indeplineasca glasul "spiritului stupului"...
Multumesc Nea Florin pentru invitatie, ma bucur ca am reusit sa va vizitez;
Un om gospodar, locatie perfecta pentru albine sanatoase crescute ca odinioara, in liniste, in mijlocul naturii imbelsugate...apicultura ca la carte, stupi puternici, cules de polen sanatos, polen/pastura in rame langa puiet..
Stupii orizontali mi-au amintit de batranul apicultor ce mi-a aratat pentru prima oara din tainele mistice ale albinelor...scandurelele de deasupra deschise una cate una dezvelind frumusete de familii au facut ca timpul sa incetineasca, zumzetul sa dea continuitate momentului scaldat in soare..
Am incheiat vizita cu o plimbare peste dealurile din spatele gradinii, calcand pe urme de caprioare si mistreti, mangaind mugurii din trena primaverii...
Ca sa fie tabloul complet, am vazut la plecare prima barza de anul acesta, asezata in cuib, conduceam si nu am facut poza, dar este scrisa pe retina...
gata, declar primavara intoarsa acasa...
Sunt incarcat pentru noul an...imi este un somn dupa aerul curat cernut in soare si supradoza de oxigen ;)...
Multumesc Nea Florin, Multa sanatate si putere...
Ultima oară modificat de mellis pe 18 Mar 2015, 02:30, modificat de 3 ori în total.
mellis

Mesajde mellis » 18 Mar 2015, 02:17

Cateva poze..
Fişiere ataşate
FlorineluStupina1.JPG
NeaFlorinSiHateganulInStupina
Florinelu10R.JPG
Puternic
mellis

Mesajde mellis » 18 Mar 2015, 02:34

Inca 2...
Fişiere ataşate
FlorineluStupinaDeal.JPG
StupinaIntreDealuri
Florinelu.JPG
FlorineluSiColtulDeRai_aparSiEuInUmbra
mellis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 18 Mar 2015, 07:00

Ai fost la Florinelu si pana la mine nu te-ai gandit sa vii !!!
Pai treaba-i asta ???
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 18 Mar 2015, 07:29

ves.lucian.zabrani scrie:Ai fost la Florinelu si pana la mine nu te-ai gandit sa vii !!!
Pai treaba-i asta ???

pai vezi daca nu ai tricolorul la poarta Luciane. :roll: nu a stiut unde sa opreasca.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 18 Mar 2015, 08:01

Pana la Pasti am si tricolorul si inca un steag , care nu este cel al UE !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mellis » 18 Mar 2015, 10:56

ves.lucian.zabrani scrie:Ai fost la Florinelu si pana la mine nu te-ai gandit sa vii !!!
Pai treaba-i asta ???:P :P :P

Salut Lucian,
Chiar daca nu am ajuns pe la tine, sa stii ca te-am pomenit ;). Nu stiam ca esti asa de aproape...
La Florinelu am raspuns invitatiei, nu am venit asa dupa ureche...dar la tine am sa vin ;)
Sper sa ne vedem la Faget mai cateva zile...
La Florinelu primavara este la ea acasa...ma gandesc ca si pe la tine, dupa pozele cu pastura din ramele MER...
Multa sanatate...
mellis

Mesajde duma » 18 Mar 2015, 11:39

La Lucian ca ne strangem si venim si la tine toti gramada .........acum Mellis a fost in recunoastere si la mancat calcaiele ca a prins putin timp liber ....dar stai sa vezi cand da timpul frumos .....sal vedem pe al nostru cum imparte caruciorul cu al mic la plimbare si caratul pintre stupi :D
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 18 Mar 2015, 11:44

Lucian zis si Mellis... Intru si eu pana la tine in ograda, asa, mai neinvitat. Vin cu ganduri bune si calde salutari. Ti-am citit - mai printre randuri - postarile si ti-am admirat pozele. Imi place ce vad, sa-ti dea Domnul putere si spor in continuare. Ce ma bucura mai tare e ca ai intrat - fie ca ai vrut, fie ca nu - in "cvartetul" nostru de apicultori. Astept cu nerabdare caldura mai abundenta sa ne adunam intr-o stupina, a oricaruia dintre noi.
Cu stima si dragoste frateasca, semneaza... "Parintele" :lol: sau Liviu.
P.S. Te invidiez pentru micul flacau :) Abea astept sa ma binecuvinteze Dumnezeu si pe mine cu unul. Zilnic ii vorbesc sotiei de copii. Mai asteptam putin putin. Ce sa-i faci, nu le poti face pe toate odata.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde mellis » 18 Mar 2015, 16:14

Ziua buna Parinte,
Daca stiam ca ai nevoie de invitatie sa vi pe pagina mea - iti trimiteam mai demult;), eu am fost pe a ta si a lui Sami, v-am cunoscut virtual dar nu am scris inca..
Multumesc pentru binecuvantare, si gandurile bune.
Am intrat timid in ghem, si din pas in pas m-am intalnit cu Duma, in trecere cu Sami, Nea Florin si acum cu tine..Esti un om bun si abia astept sa ne cunoastem..
Flacaul Victor este ce avem mai de pret, m-a inrebat un coleg cum e cu copil mic - si i-am zis ca pana nu ai acasa unul sau mai multi ;), nu stii cu adevarat ce inseamna un copil, cata binecuvantare, care este adevaratul sens al vietii...
Va doresc ca aceasta binecuvantare sa va intregeasca, vine si timpul copiilor..
Numai de bine si sa ne vedem sanatosi..
mellis

Mesajde mellis » 21 Mar 2015, 00:16

Am modificat colectoarele cumparate de la targ Ghiroda, inlocuit placuta activa si sita de colectat polen..
Placa activa mi s-a parut prea ingusta, iar sita necooperanta ;)
Daca gasesc la targ la Faget la 30 Ron pt 10 rame, mai cumpar cateva..
Primavara..unde esti??
Fişiere ataşate
ColectorPolen.JPG
initial
ColectorModificat.JPG
Modificat
mellis

Mesajde mellis » 23 Mar 2015, 01:58

Sambata am ajuns la targul de la Faget, mult mai sanatos decat cel de la Ghiroda, marfa si comercianti mai hotarati...oameni de seama..muzica, dansuri populare...cateva poze..
Fişiere ataşate
FagetCeara.JPG
MasinaCuCeara
FagetPlastic.JPG
ReclamaPlastica
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?