Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Florin

Mesajde irina » 27 Mar 2015, 12:32

Nu,n-am fost curioasa.Decat sa stau cu grija ca le-am facu rau albinelor.... ;)
Da,poti pune pariu,ca nu te pot contrazice . Nu mai am pungile :lol:
irina

Mesajde Mircea_63 » 27 Mar 2015, 13:28

Se pare ca unora li-se acreste mai repede. :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 28 Mar 2015, 20:41

Nu se acreste Irina. Nu-i inca asa cald.
De acum care nu ia siropul are o problema. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 30 Mar 2015, 19:19

Zi innorata azi dar fetele au bagat polen serios. Siropul pus acum doua zile(600 ml) e istorie. O fi vreo legatura intre sirop si polen? :D
In seara asta le pregatesc ratia pentru maine.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde popik50 » 30 Mar 2015, 20:58

Am facut ieri un filmulet cu albine aducand polen dar au adus cam subtirel, pe seara le-am inca o portie de sirop, iar astazi au adus polen cat cuprinde. Siropelul face minuni in perioada asta. ;)
popik50

Mesajde Arhivistu » 30 Mar 2015, 21:00

Ai noroc,la Bistrita nu sare de 8 10 grade temperatura...polenul,e un vis indepartat :?
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde Florin Dobre » 31 Mar 2015, 10:43

A iesit soarele dar bate totusi un vânt rece. Au fost vreo 3 zile de ploi.
Corcodusii au inflorit bine in zona de ses a vetrei si pe versantii mai insoriti . Cei de pe platou incep sa se deschida si ei.
Am vazut si a tigancii inflorita dar doar in zonele mai joase si insorite. Rachita e inflorita de o saptamana. Cornul s-a dus in mare parte...au mai ramas cei de pe pantele mai umbrite. Au inflorit narcisele si zambilele de cateva zile. Papadia inca nu zice nimic. Padurea pune si ea umarul la meniu cu fel si fel de floricele.
Polen ar fi de unde, numai vremea sa permita zbor. Fetele profita de orice fereastra de caldura si vin cu desagii plini.
Pare a fi o zi buna de lucru in stupina. Mai curat din cutii si dau tura IV de sirop.
Spor la treaba! :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Mar 2015, 11:43

A tigancii a mea de azi dimineata ai vazut-o ???
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mellis » 31 Mar 2015, 11:55

Toata lumea a vazut a ta tziganca Lucian, ai scos-o afara sa inghete...
Stii ca se mai numeste Lamium purpureum ;) dar denumirea populara este mai ... populara ;)
Sanatace..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde MIHAI BALS » 31 Mar 2015, 17:12

Florin Dobre scrie:A iesit soarele dar bate totusi un vânt rece. Au fost vreo 3 zile de ploi.
Corcodusii au inflorit bine in zona de ses a vetrei si pe versantii mai insoriti . Cei de pe platou incep sa se deschida si ei.
Am vazut si a tigancii inflorita dar doar in zonele mai joase si insorite. Rachita e inflorita de o saptamana. Cornul s-a dus in mare parte...au mai ramas cei de pe pantele mai umbrite. Au inflorit narcisele si zambilele de cateva zile. Papadia inca nu zice nimic. Padurea pune si ea umarul la meniu cu fel si fel de floricele.
Polen ar fi de unde, numai vremea sa permita zbor. Fetele profita de orice fereastra de caldura si vin cu desagii plini.
Pare a fi o zi buna de lucru in stupina. Mai curat din cutii si dau tura IV de sirop.
Spor la treaba! :D

ti-ai gresit vocatia!
(poetul este un om care compune versuri).
MIHAI BALS

Mesajde Florin Dobre » 31 Mar 2015, 23:56

Am mutat 13 colonii in cutii curatate. Am ajuns si pe sectorul cu zombi :lol: ...4 bucati deocamdata. I-am mutat in garsoniere de 6 rame sa nu mai ocupe ditai apartamentul degeaba.
M-a chinuit talentul literar când trebuia sa ma fi apucat de treaba si n-am mai apucat sa dau sirop. Se facuse frig si-am zis sa nu-i mai deranjez...maine. Sper sa fie vreme buna sa mai mut cateva colonii in cutii curate.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 01 Apr 2015, 00:00

Florine ....cat contează culoarea lazi la o astfel de lucrare ? Adică vreau sa fac si eu aceiași treaba dar lada are o culoare si vreau sa o înlocuiesc cu alta cu opusul culori respective ??!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde nae » 01 Apr 2015, 00:04

duma scrie:Florine ....cat contează culoarea lazi la o astfel de lucrare ? Adică vreau sa fac si eu aceiași treaba dar lada are o culoare si vreau sa o înlocuiesc cu alta cu opusul culori respective ??!!

Aplici pe fata cutiei o coala A4 in culoarea dorita in 4 pioneze si .. alta la rand .
A4 nu acopera tot + se decoloreaza in cateva zile sau mai multe :roll: = merge
Daca e vant ca astazi nu rezista zile . :lol:
nae

Mesajde Florin Dobre » 01 Apr 2015, 00:06

Duma, conteaza culoarea.
Am galben, verde, albastru si variatii. Când schimb lada unuia, caut sa-i dau o lada cu un colorit identic sau macar apropiat.
Daca, sa zicem, a avut lada pe galben si ii dau albastru, albinele care se intorc din teren sovaie la pozitie si se mai distribuie pe la stupii vecini. Iese un pic de balamuc dar nu dureaza. Nu am întotdeauna de ales.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 01 Apr 2015, 00:08

Asa e Nae; faci asta?
Eu nu mai stau de artificii. Intra la vecini daca e si aiaie.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 01 Apr 2015, 00:16

Florin Dobre scrie:Asa e Nae; faci asta?
Eu nu mai stau de artificii. Intra la vecini daca e si aiaie.

Glumesti !?
Ca popa , ce face nu se pune . :lol:
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?