Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Albine, albine

Mesajde icXu » 20 Apr 2015, 00:37

Astăzi am traforat doua rame claditoare și am pus faguri artificiali la încă trei rame de 1/1.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Albinuțele se prezintă binișor:
Imagine
Imagine
Imagine

La familia mai puternica sunt cinci rame de puiet și nema rezerve (i-am dat în seara asta 1,5l sirop 1:2) iar familia mai slaba are maxim trei rame cu puiet și restul full de rezerve,aproape ca a blocat cuibul. Menționez ca am stimulat aproape în fiecare seara cu 500 ml sirop 1:1 + Startovit + Apicomplex + Protofil (mulțumesc lui FreeCristian pe această cale)

Fagurele incomplet crescut intodus data trecuta a rămas la fel... Care sa fie cauza? Sa fie neconform? sau din cauza ca deja fam are 5 rame de puiet și nu o putea susține pe a șasea, și am greșit băgând două rame la crescut? Macar nu am spart cuibul...
icXu

Mesajde Augustin78 » 20 Apr 2015, 12:20

Salut.
Cred ca la rama oarba"portiunea aceea fara fagure" trebuia sa o lasi fara sarma-sa o poti decupa cand o umple cu trantori.
In rest vad ca familia "de albine" este foarte ok...iar rama care ai bagat-o la construit trebuia bagata intre doua rame cu puiet capacit....si cred ca ar mai merge bagata o rama cu fagure dar peste 3-4 zile cand va fi deja ouata cea pe care ai bagat-o deja.
ps:daca gresesc rog colegii mai avansati sa ma corecteze...si eu sunt la inceput. :D
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 20 Apr 2015, 13:57

Augustin78 scrie:Salut.
Cred ca la rama oarba"portiunea aceea fara fagure" trebuia sa o lasi fara sarma-sa o poti decupa cand o umple cu trantori.
In rest vad ca familia "de albine" este foarte ok...iar rama care ai bagat-o la construit trebuia bagata intre doua rame cu puiet capacit....si cred ca ar mai merge bagata o rama cu fagure dar peste 3-4 zile cand va fi deja ouata cea pe care ai bagat-o deja.
ps:daca gresesc rog colegii mai avansati sa ma corecteze...si eu sunt la inceput. :D
Numai bine.

da Augustine,eu te "corectez": e foarte corect asa cum ai spus.
FLORINELU

Mesajde Augustin78 » 20 Apr 2015, 14:12

FLORINELU scrie:
Augustin78 scrie:Salut.
Numai bine.

da Augustine,eu te "corectez": e foarte corect asa cum ai spus.

Va salut cu respect nea Florinelu.
Sanatate si Numai Bine.
ps;ca teorie stau binisor insa cu practica e mai greu,dar incep sa ma descurc"asa zic eu" :D
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 21 Apr 2015, 13:37

2015-04-21 13_opt.jpg

2015-04-21 13_opt(3).jpg

Salut.
Cam asa am facut eu ramele calditoare.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde icXu » 22 Apr 2015, 12:23

Am lasat asa sarmele deoarece nu cred ca sunt greu de curatat si poate la toamna o sa am nevoie de o rama intreaga pe care sa o pot folosi pentru rezerve; Imi dau seama ca am gresit cand nu am spart cuibul, sunt sanse sa cladesca fagurii cu celule de trantori.
icXu

Mesajde Augustin78 » 22 Apr 2015, 13:07

Salut.
Daca o cladeste cu celule d elucratoare o lasi asa....nu mai tai nimic.
Bafta si tie...la fal ca si tine sunt la inceeput si eu. :D
Numai bine.
Augustin78

Mesajde IonutMioveni » 26 Apr 2015, 13:26

Hristos a înviat!!
IcXu.le, prietene/vecinule esti un adevarat Artist. Ai doua maini de aur si o minte brici, se vede de la distanta ca esti dedicat intru totul in toate proiectele pe care le desfasori. Felicitari si din partea mea si as fi onorat daca am avea posibilitatea candva de a organiza o intrunire sa stam la un pahar de vorba. Vorba ta..suntem cativa mihoveni pe aici.
Imi pare rau pentru pierderea suferita la sf de februarie, dar nu.i nicio problema...e timp sa recuperezi.
Referitor la mesajul trimis cu multa vreme in urma, sa stii ca ar fi o idee, insa tinand cont ca avem Valcea aprope +Pitestiul care e mai municipiu nu vad ce sanse am avea sa se organizeze targ apicol in Mioveni. Eu ma chinui cu niste mailuri trimise la primarie de 2 ani incoace sa.mi rezolve o canalizare amarata care face ca vara sa fie o povara pentru cei ce vor sa stea in parcarea din fata blocului ...si totul fara sorti de izbanda, din pacate.
Te salut respectuos tocmai din Ungaria! ;)
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde teinegru64 » 26 Apr 2015, 14:20

Sunt ferm convis ca ixu va fi castigator.Revenind la tine...Zapodenii te asteapta.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde icXu » 09 Mai 2015, 00:12

IonutMioveni scrie:Referitor la mesajul trimis cu multa vreme in urma, sa stii ca ar fi o idee, insa tinand cont ca avem Valcea aprope +Pitestiul care e mai municipiu nu vad ce sanse am avea sa se organizeze targ apicol in Mioveni. Eu ma chinui cu niste mailuri trimise la primarie de 2 ani incoace sa.mi rezolve o canalizare amarata care face ca vara sa fie o povara pentru cei ce vor sa stea in parcarea din fata blocului ...si totul fara sorti de izbanda, din pacate.

Eu sper sa reușesc să pun pe picioare un târg apicol la Mioveni, semnele sunt bune.

Zilele trecute am pus facelia pe o porțiune mica, mai mult din curiozitate ,dupa ce am citit pe net despre ea, iar la baza unor pruni am pus facelia cu roinita;
Facelia pare sa fie o planta ignorată la noi dar, dacă face ce promite, mi se pare o pierdere pentru agricultura și apicultura din România.
20150502_183523.jpg

Acum lucrez la un suport de stup cu cantar, sau invers cantar cu suport :geek:
20150507_172542.jpg
icXu

Cantosuportul. Beehive bathroom scale.

Mesajde icXu » 10 Mai 2015, 14:16

Deocamdata nu pot aduce un aport de informatie despre cresterea albinelor dar pot aduce informatii despre echipamentele apicole pe care mi le construiesc, asta dau la schimb pentru informatiile utile gasite pe acest forum; sper sa ajute.

Cantar apicol cu suport sau cantosuportul :lol: , pret total 50-60 lei:

Materiale necesare (mm);
1 x cantar baie mecanic http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=18&t=5806#p250024
1 x 2000 - cornier 30x30x2mm (merge si de 40) sau 1,1m pentru alt design imbunatatit
2 x 250 - cornier mai ingust, eu am folosit de 20 dar se poate folosi orice dimensiune
4 x 355 - profil 15x15
2 x ~150 - profil 15x15
2x ~500 + 2x ~300 - profil mai gros pentru baza,eu am folosit 40x20.

Am impartit cornierul de 2000 dupa laturile stupului ( 540+5 cu 376+5), trasat la ∠ 45°+45° si decupat :

Imagine

Imagine

Am indoit la 90° si sudat, la imbinarea de capat am dat cordon:

Imagine

Imagine

Pozitia optima de vizualiazare a cantarului a fost gasita la inaltimea de 355, cu aj raportoarelor am masurat unghiul de debitare al profilelor 4x355 :

Imagine

Imagine

Imagine

A urmat imbinarea prin sudura :

Imagine

Imagine

Baza suportului:

Imagine

Pe o latura am dat gauri mai mari pentru a prinde cantarul in autoforante:

Imagine

Imagine

Asa arata la final:

Imagine

Imagine

Imagine

Citirea cantarului :
20150508_184119.jpg

Imi place la acest cantar ca se poate da la zero
20150508_184747.jpg

Dupa ce o sa vin de la tara, unde planuiesc sa duc stupii la sacam, o sa asez cantarul pe pamant, acum nu am vrut sa deranjez.
Imagine
The end.
icXu

Mesajde un OM » 10 Mai 2015, 15:52

De facut, l-ai muncit. Datorita inaltimii este instabil. Nu strica sa legi stupul cu cantar.
Pe pagina lui Adi Hodis a prezentat un suport de cantar cu inaltimea mai mica, datorita unui sistem de oglinzi.
Felicitari pentru munca!
un OM

Mesajde icXu » 10 Mai 2015, 16:28

Este destul de bine prins și stupul de suport și suportul de cantar.
Sistem.jpg
Sistem.jpg (15.12 KiB) Vizualizat de 20573 ori

Inițial am vrut sa aplic acel sistem tip periscop pentru cântar dar mi s-a părut mai ok sa fac unul stand-alone decât sa pun stupul pe cantar și cantarul pe suport.
De instabilitate nu-mi fac probleme pentru ca este centrat și echilibrat destul de bine, nu văd cum ar putea cădea.; plus ca toate elementele sunt prinse între ele.
Singurul dezavantaj găsit (deocamdată) este ca nu are precizie.
icXu

Mesajde icXu » 15 Mai 2015, 23:47

Desi am pus din timp caturile familia mai slaba si-a tras botci si nu a mai crescut nici macar fagurele artificial... Am rupt tot si astept salcamul batran, cel tanar a inflorit dar nu se vede la cantar (este putin); de cantar sunt dezamagit :lol: arata numai pe minus decand l-am construit :lol:

Am gasit un vas din PP (polipropilena) si am renuntat la butoiul din PVC (policlorura este cam toxica) pentru adapatoare, astazi i-am pus robinet vasului si m-am jucat cu freza pe o blana veche:

Imagine
icXu

Mesajde nicus » 15 Mai 2015, 23:53

Salut icsule, Brancusi ar fi mandru de tine :)
Oare numai eu am probleme in a vizualiza acest ultim "buchet" de fotografii?
(Cred ca ar trebui incarcate separat sau poate micsorat numarul de poze pe pagina, daca e asa)

Sa ai spor!
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde icXu » 25 Mai 2015, 12:09

Ultimul "buchet" este un .gif (poza animata) pentru ca imi propusesem sa nu fac un album foto din topicul asta; renunt la .gif ca este enervant.

Saptamana trecuta am construit 4 stupi ''pe genunchi'' :geek: , am mai facut unul in primavara si imi propusesem sa nu mai repet experienta cu lemnul nerindeluit,cocârjat si copăit... foarte greu de prelucrat doar din rindea si circular...

Stupii sunt de 12r cu diafragma dupa 6 rame, imi propun sa iernez cu diafragma de plasa, au fund av si ca o particularitate au urdinisul in trepte- doua la numar ,care ar ajuta la preveneirea furtisagului datotirta faptului ca ingreuneaza zborul direct in stup, iar albina care pazeste se afla intr-o pozitite superioara... nu stiu cat de util este.

20150521_180830.jpg

Imagine

Cu rosu este desenat unde o sa frezez a doua treapta. Ideea nu-mi apartine, este copiata de la stupul de poliuretan.

Imagine

Suportul dat cu ulei de floarea soarelui pentru a alunga furnicie:
Imagine

Si am facut roi pe doua rame cu puiet capacit si doua botci una ne si alta capacita + o rama cu rezerve.

Imagine

Asa arata familia mai slaba dupa ce cu trei zile inainte mai facusem un roi si jumatate din ea

Imagine

ultima rama

Imagine

In primavara am stimutat masiv si in timpul culesului la salcam a inceput sa-si traga botci, am avut in cuib cate 8 rame de puiet ( la fiecare dintre cei doi st) si am facut din ele 6 roiuri, imi propun sa hranesc sustinut pana la toamna cand o sa unific ce nu corespunde;

20150524_164914.jpg

La noii stupi tre sa le mai pun tabla si sa le termin urdinisul.

Imagine
icXu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?